Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sasanka21

Swędzące bąble na twarzy ? Od czego to no od czego?

Polecane posty

Gość Sasanka21

Nigy wcześniej czegos takiego niemiałam.Mam bardzo ładną cere i to nie są wypryski czy jakis trądzik tylko takie jakby plamki bable alergiczne które swędza a za jakiś czas choć dosc długo schodza bez śladu.Szkoda ze na przykład teraz mi znowu wyszły.Mysle że to alergia moze wyprysk uczuleniowy czy coś .A wszystko to pojawiło sie z chwilą jak zaczełam przyjmowac tabletki na włosy H -pantoten.włosy owszem super sie wzmocniły ale te uczulenie może od skrzypu czy coś? nijem nic alergizującego .Pije zieloną herbate więc od czego to ? Miała któras z was coś podobnego kiedyś?Pliska odpiszcie

Gość liszaaaaaaaajj
chyba masz liszaj kosmetyczny albo cos podobnego:(

Gość Sasanka21
Liszaj kosmetyczny co to takiego?Dodam że te plamki są niemałe i zcasami małe dzieci takie maja na bużce?Myśleże to alergia.a le liszaj kosmetyczny to chyab od kosmetyków a ja niużywam podkładu bo mam ciemną karnacje i kremów raczej tez gdyż cere mam ładną raczej normalną .Te lamki są lekko wypukłe i swędzą.

Gość Sasanka21
zy wapno może mi pomóc?

Gość liszaaaaaaaajj
sprawdz w wikipedi albo w googlach wapno pomaga na alergie

Gość oooooooooooooooooooo
Ha tez kiedys mialam hopla na punkcie ziolowych i zielonych herbatek ze niby takie zdrowe ale cere mialam po nich okropna, takie czerwone rozognione miejsca wiec dalam sobie spokoj

Gość Matylda_26
z tym ze mi schodzi po ok 30- 90 minutach czasami zostaje w postaci pryszcza

Gość Sasanka21
Do matylda,Tak to wyygląda jak ugryzienie komara ale jets większe i długo schodzi i sedzi mnie to

Gość Sasanka21
to na bank nie liszajMoje to sliczności w porównaniu z tym.Takie swędzacemałe plamki wypukłe jak by mnie coś ugryzło.Myśle że towina zielonej herbaty bo pije ją w nadmiarze ostatnio

Gość liszaaaaaaaajj
od herbaty to watpie, raczej od tych tabletek na wlosy moja rada: idz do dermatologa

Gość Sasanka21
była już kiedyś z tym problemem to zbagatelizowała go moja dermatolog i powiedziała że to jakaś alergia a ona alergologiem niejest.Pamietam że kiedys miałm coś podobnego jak zaczełam jeśc ogromne iości jabłek i cytrusów.Kocham te owoce a one wiem ze mnie uczulają.Teraz ich niejem a jednak mam coś podobnego

Gość liszaaaaaaaajj
to zrob testy uczuleniowe, tylko ze przez NFZ to pewnie bedziesz z miesiac czekala, sproboj prywatnie zglos sie do innego dermatologa i alergologa

Gość Sasanka21
oki zrobie etsty choć kiedys robiłam i nic niewyszło:).Przestane jes c ten h-pantoten choć skóra po nim jest taka mięka gładka i pełna żcyia jak je zażywam to te pojedyńcze plamki są wkurzające i zaprzestam jesc je na jakis czas .Zobaczymy może to od tego:)

Gość liszaaaaaaaajj
a moze jednak uzywasz jakis innych kosmetykow niz dotychczas? dziwne, ze testy nic nie daly... wiesz owoce sa pryskane roznmi srodkami, wiec moze to od tego :( niemniej powodzenia, moze proba eliminiwania poszczegolnych rzeczy cos wyjasni :)

Gość Sasanka21
być moze tylko ze ja mam jakąs chyba pokoarmową tom alergie.Jabłka obierałam ze skóry a i tak mnie uczulały niestety.Jak przypomne sobie co dzis zjadłam to niewydaje mi sie żeby był w moim pozywieniu jakiś alergen:).Hm moze to od h-pantotenu

Gość katiiiii
tez ma ten problem! u mnie wyglada to tak ze czuje kiedy mi to wyjdazie,lekko piecze i swedzi mnie to miejsce wtedy pojawia sie malenka czerwona plama ipotem robie sie z tego po jakiejs godzinie taka malenka chrostka... nie wiem na co to...ostatnio dotknelam reka twarzy i wyszlo,moze to na kurz?

Gość CZARNYWDZ
mam dokładnie to samo ,jakby mnie komar ugryzł,i schodzi po paru godzinach,tyle że nie zdarzyło się żeby wyskoczyły mi w dwóch miejscach naraz,zawsze jedno

Gość gość
Też tak mam. Zawsze wiem kiedy ta plama z bąblem ma się pojawić bo najpierw czuję w tym miejscu swędzenie i takie jakby kłucie lekkie a potem pojawia się plama czerwona, ciepła, swędząca wielkości ok. 5 groszówki. Czasami w środku plamki widoczny jest bledszy bąbel a czasami mocno czerwony (kiedyś miałam tylko bledsze które szybko znikały po ok. godzinie). Jak pojawia się ten czerwony bąbel w środku to mimo że plama już zejdzie to ślad po bąblu mam jeszcze kilka dni. Kiedyś (pojawia mi się to kilkanaście lat) plamka pojawiała mi się pojedynczo i bardzo rzadko ok. raz w miesiącu. Teraz pojawiają mi się dwie, trzy na raz w różnych częściach twarzy i to bardzo często niemal codziennie.

Gość gość
Pluskwy też dają podobne objawy.

Gość gość675
to moze byc ALERGIA NA NIKIEL bo zielona herbata ma duzo niklu wiem bo sama mam to samo niestety i duzo zywnosci zawiera nikiel czasem wychodzi jeden babel a czasem duzo i swedza