Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

problem z hormonami?

Polecane posty

[11.02] 17:42 jazz women Mam problem. Od dłuższego czasu wlosy wypoadają mi garściami. Miałam kiedys gęste włosy a teraz wypadają strasznie. Po każdym myciu mam ich o garść mniej. Do tego nieregularny okres. Czy te włosy to moze byc wina hormonów? 2 lata temu sporo schudłam, potem znowu przytyłam a teraz moja waga znowu się waha (mam 10 kg. nadwagi) i boję się, ze jak znowu zacznę dietę, to wypadnie mi reszta włosów.. kocham jazz w trampkach [11.02] 17:43 olivia idz KONIECZNIE do endokrynologa a wroci wszystko do normy, zobaczysz Nie bede nakladac \"maski\" by sprostac wymaganiom swiata, bo szybko zatesknie za normalnoscia.... [11.02] 17:48 jazz women a jakie hormony musze zbadać? Zawsze miałam nieregularny okres, ale teraz to już nawet nie wiemkiedy mam się go spodziewać. Mam 20 lat, jestem na perwszym roku studiów, przeżywam teraz stresy, moze to też ma wpływ na te włosy?? Czy do endokrynologa potrzebne jest skierowanie? gdzie mogę znaleźć takiego lekarza? kocham jazz w trampkach [11.02] 17:49 olivia do endokrynologa TYLKO ze skierowaniem, ktore dostaniesz od lekarza rodzinnego.Przedstawisz mu sprawe a on sam wyznaczy Ci okreslone badania hormonow, ktorych na pewno troche bedzie, ale glownie TARCZYCA. Nie bede nakladac \"maski\" by sprostac wymaganiom swiata, bo szybko zatesknie za normalnoscia.... [11.02] 17:52 jazz women mam grupę krwi 0 a podobno ta grupa ma tendencję do niskiego poziomu tarczycy... zreszta słyszalam, ze badania hormonów kobiecych musza być wykonane bezpośrednio przed okresem a ja nie wiem kiedy go będę mieć olivka, dzięki za info na tem. skierowania kocham jazz w trampkach [11.02] 17:55 olivia na 100% masz rozregulowana cala gospodarke hormonalna, poniewaz tarczyca nie pracuje tak jak powinna. Objawy: wypadanie wlosow duza nerwowosc suchosc skory nieregularne miesiaczki kolatania serca czasem wole i wiele innych. Co do badan to tylko niektore robi sie w okreslone dni cyklu a co do samej tarczycy to sa to badania z krwi FT4 i TSH Bedzie dobrze Nie bede nakladac \"maski\" by sprostac wymaganiom swiata, bo szybko zatesknie za normalnoscia.... [11.02] 17:56 jazz women Mam jeszcze jedno pytanie--> co na wyregulowanie hormonów może przepisać mi endokrynolog? kocham jazz w trampkach [11.02] 17:59 olivia tabletki na tarczyce m.in.eutyrox ale to zalezy od badan jakie wyjda, bo przeciez tabletek jest mnostwo i dawke do Ciebie dostosuje indywidualnie. Nie bede nakladac \"maski\" by sprostac wymaganiom swiata, bo szybko zatesknie za normalnoscia....

a czy na zmniejszony poziom hormonów progesteronu i estrogenów lekarz moze mi przepisac tabletki anty?? kiedyś- mając 15 lat- byłam u gina i uslyszalam, ze nie warto w tak młodym wieku pakowac się w leczenie hormonami, a teraz..?