Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agn_ie_sz_ka

Aborcja a wizyta u ginekologa.

Polecane posty

Gość agn_ie_sz_ka

Witajcie. Mam 20 lat. Rok i miesiąc temu miałam zabieg aborcji. Nie chcę o tym opowiadać. Nie o to w tym topiku chodzi. Od tamtej pory nie byłam ani razu u ginekologa. Boję się, że może powiedzieć, że już nigdy nie będę mogla mieć dzieci, albo coś takiego... Aborcję robiłam sama - dopochwowo tabletkami (misoprostol). Skrzepy wypływały mi 7-8 miesięcy po "zabiegu". Okresy mam bardzo nieregularne. Od 30 do 45 dni. Ostatnio zauważyłam jeszcze 2 małe skrzepy na podpasce... Zaczęłam się denerwować... Może i poszłabym do ginekologa, ale co mu powiem o tych skrzepach? Czy aborcja może się wydać? Jestem zdruzgotana. Nie wiem co ze sobą zrobić... Oby to nie był jakiś nowotwór albo coś... Help! :(

Gość ekoterm
przestań histeryzować. te skrzepy, to okres, a nie płód. to jest absolutnie niemozliwe, żeby ciąża była usuwana z organizmu przez ponad pół roku, daj spokój. idź do ginekologa, powiedz, że chcesz coś na uregulowanie okresu i przestań panikować.

Gość agn_ie_sz_ka
nigdy nie miałam skrzepów w okresie - od aborcji się pojawiają....

Gość spokojnie to tylko awaria
Idź do gina,ale uzbruj się w cierpliwość.Wcale pierwszy nie musi być odpowiedni.Nawet jeśli Cię skrzyczy,szukaj do skutku.W końcu nie wszyscy są potworami.Znajdź takiego który Ci pomoże.Trzym się.

Gość spokojnie to tylko awaria
Noi oczywiście,niemozliwe jest żeby skrzepy były pozostałością aborcji.

Gość co za brednie
Potworem był ten co usunął.

Gość jjj
Najlepiej idź gdzieś prywatnie!Poszukaj w gazecie ogłoszeń typu "ginekologia - pełny zakres". Taki lekarz nie powinien Cię skrzyczeć za to co zrobiłaś!Ewentualnie popytaj wśród znajomych!Może jakieś koleżanki mają zaufanego, godnego polecenia lekarza! I naprawdę idź do lekarza jak najszybciej, bo to o czym piszesz nie jest normalną sytuacją! Powodzenia!