Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badania

mam takie wyniki badania krwi i moczu. Czy ktoś może je zinterpretować??

Polecane posty

Gość badania

Wizytę z wynikami u lekarza mam dopiero w poniedziałek, trochę martwię się czy te wyniki mogą spowodować nie przyjęcie mnie do pracy.Oto one KREW: WBC - 13,58 RBC - 4,87 HGB - 14,0 HCT - 42.0 MCV - N86.2 MCH - 28.7 MCHC - 33.3 PLT - 233 RDW-SD - 40.5 RDW-CV - 12.8 PDW - 15.1 MPV - 11.7 P-LCR - 40.8 PCT - 0.27 MOCZ: SG - 1.020 PH - 6 LEU - neg NIT - neg PRO - neg GLU - norm KET - neg UBG - norm BIL - neg ERY - neg Color - amber Jem mało mięsa (nawet bardzo mało), w tygodniu przed badaniami dosyć intensywnie ćwiczyłam i miałam lekką infekcję gardła. Proszę o interpretację. Dziękuję

na wynikach powinny być podane normy, jeżeli wszystko się w nich mieści to jest to w jak najlepszym porządku i nie masz się co martwić. Po prostu sprawdź z normami. I na przyszłość podawaj w jakich jednostkach są to wyniki, bo różne laboratoria, różnie oznaczają. Mogą być w molach albo i innych. Pozdrowionka

Gość badania
dzięki za odpowiedź, dlatego napisałam, bo na wynikach nie ma podanych norm :/.

Gość Nie rozumiem.
wyniki krwi bardzo ladne

Gość analizawyników
co do morfologii się za bardzo nie znam ale mocz masz w normie. kolor bursztynowy(amber), PH też w normie 5,5 jest idealny a Ty masz 6 tylo tej pierwszej pozycji nie pamiętam co oznacza. pozdrawiam

Gość badania
dziękuję za pomoc

Gość w internecie
jest wiele stron z podanymi normami i jednostkami, wystarczy tylko poszukać!