Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazurkowe pytanko

pazurkowe pytanko

Polecane posty

Gość pazurkowe pytanko

napiszcie prosze jakie są rodzaje sztucznych paznokci? czym się one różnią, jak długo trzymają, czy trezba uzupełniac czy nie i jeśli tak to jak często i ile mniej więcej to kosztuje! Bardzo proszę! aha i jak potem to wsio ściągnąć i co się dzieje z naturalnymi paznokciami

Gość no bo
idz do salonu i zapytaj sie o wszstko tak bedzie najlatwiej

Hej!Wklejam rodzaje tipsow,z takiej jednej stronki(mam nadzieje ze o to Ci chodzilo) Tipsy różnią się zasadniczo kształtem wolnego brzegu oraz rodzajem materiału z którego zostały wykonane. Rozróżniamy tipsy: naturalne, french, clear, zdobione airbrushem. Tipsy Naturalne Uniwersalne Wykonane z tworzywa sztucznego w kolorze mleczno-kremowym. Z widoczną krzywą C i prostymi brzegami. Najłatwiejsze w obróbce. Rozróżnia się z głęboką do paznokci szerokich i płaską kieszonką, do paznokci bardzo krótkich. Tipsy French Z krótką końcówka przystosowaną do paznokci w stylu French. Wykonane ze śnieżnobiałego tworzywa sztucznego. W tego rodzaju tipsach matowi się (bardzo delikatnie!) jedynie przejście pomiędzy tipsem, a naturalnym paznokciem. Tipsy Airbrush Ozdobione gotowymi ornamentami. Nie należy tu piłować progów paznokcia, wyłącznie lekko zmatowić. Tipsy Clear Wykonane z przezroczystego tworzywa sztucznego. Kształt podobny do tipsów naturalnych. Pięknie wyglądają na nich zdobienia. A to adres tej stronki http://www.e-paznokcie.info/przedluzanie.htm Pozdrawiam

Gość pazurkowe pytanko
Dzięki za odpowiedź! jak często trzeba takie paznokcie uzupełniać? a co z wycinaniem skórek ???

Co 3-tgodnie ( to juz gora),zreszta bedziesz widziala ze pojawia sie odrost. skorek nie wycinamy, poniewaz jesli sklaeczysz to nie bedzie mozna zalozyc tipsow, skorki odpychasz patyczkiem.

To zależy od wzrostu płytki paznokcia :) U mnie trzeba już po 2 tyg. a u koleżanki po miesiącu :) także sama widzisz... A koleżanka wyżej ma rację dobra stylistka nie wycina paznokci tylko odsuwa skórki :) Chodziłam kiedyś do takiej mądrej co niby miała kursy skończone itp. a skórki mi potrafiła wyciąć małpa.Poźniej jest problem bo brzydko odrastają a i uszkodzić można przy wicinaniu.