Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yettyaa

STERYDY - to w koncu o co w tym chodzi....?

Polecane posty

Gość yettyaa

Czesto stosowane jako lek, ale czy rownie szkodliwe? Czy dzialania niepozadane wystepuja tylko w trakcie ich stosowania czy jeszcze po?

Gość taaak tak tak
z własnych doświadczeń powiem tyle że ich wpływ jest ok jeżeli lekarz je przpisujący po pierwsze dobrze cię zdjagnozuje a po drugie przepisze odpowiedni czs stosowania. Ja po kuracji 6 miesięcznej ( błędna djagnoza + STANOWCZo zbyt długi okres stosowania - bezpiecznie stosuje sie sterydy do 1 tygodnia) wylądowałam z trądzikiem rózowatym mi obumarciem skóry na twarzy. Więc napierw dokładnie się wypytaj na co ci lekarz to przpisuje jeżeli nie potrafi odpowiedzieć nic oprócz tego że ci to pomoze olej i szukaj nowego. Ze serydem nie ma żartów.

Gość to zalezy dla kogo
no nie przesadzaj z tym ze sterydy stosuje sie tylko do tygodnia, wszystko zalezy od tego co masz ? ja stososwalam sterydy pare lat, niestety musialam , najgorszym skutkiem ubocznym bylo to, ze przytylam a poza tym to ujdzie, jesli ty mialas inne dolegliwosci to widocznie juz sprawa indywidualna.

Gość yeetta
Mi lekarka pprzepisala dawke 6 dniowa, w sumie wyjdzie 80mg, czyli mysle ze nie takie silne. Nazywaja sie (polski) medryl, tabletki 1x4mg. Ale na dziwna przyczyne, bo tzw. szumy w glowie, jakby uszne...

Gość yettyaa
Wiecej opinii, prosze.

szczegóły w temacie \"Sterydy\" na poniższej www

Gość KOKSIARZ
Witam, biore stetydy od 9 lat moje małe panie. Nie macie sie czym przejmowac, sterydy ktore wam każą brać lekarze to dawki wręcz ledwo zauważalne dla organizmu. Tutaj jakaś kobiecinka pisze ze lekarka przepisala jej sterydów ktorych w sumie jest 80mg haha. Ja bralem 500mg DZIENNIE a wam każą brać 80mg tygodniowo. Od takich dawek nic wam nie bedzie, natomiast przy większych dawkach skutki uboczne są SROGIE (żyły wychodza na wierzch, drastycznie wzrasta masa ciała, pogarsza sie stan skóry i bardzo nasila sie owłosienie ciała) o ile dla nas to zaden strach bo moge byc owłosiony i wielki jak małpa o tyle kobieta z wąsami to niesmaczny widok. Poza tym od sterydów powiększa sie łechtaczka oraz moze dojsc do pogrubienia głosu i tego miłe panie nie zmienicie juz zadnymi metodami.

Gość ponad 3 tygodnie
duże dawki na polipy nosa tj. po operacji brałam- efekt zaburzenia emocjonalne i rozwalony zołądek mimo brania podczas kuracji leków od żolądka osłonowo przepisanych jako standard przy sterydach moja lekarka poinformowała mnie tez o innych skutkach ubocznych jak żeszotowacenie kości, cos tam z krwią- nie pamietam co i jeszcze pare innych skutków ubocznych na szczęśćie moja kuracja była krótka i nie musiałam tego sprawdzać na własnej skórze

ja biorę francuskie sterydy (solupred) od 4 lat po polskich bardzo przytylam i ciagle bylam glodna, po francuskich cuje sie dobrze, nie ma zadnych skutkow ubocznych biore 12,5 i 10 mg (co drugi dzien) choruje na toczen, moze ktos jeszcze cierpi na te chorobę? chetnie pogadam

Gość zalezy na co ile jakie
itp. Ja biorę wziewne od lat i oprócz zgagi nie mam zadnych objawów ubocznych. Wczesniej brałam przez klak lat w tabletkach i niestety, t y ł a m.