Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 yettyaa

STERYDY - to w koncu o co w tym chodzi....?

Polecane posty

Go艣膰 yettyaa

Czesto stosowane jako lek, ale czy rownie szkodliwe? Czy dzialania niepozadane wystepuja tylko w trakcie ich stosowania czy jeszcze po?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 taaak tak tak
z w艂asnych do艣wiadcze艅 powiem tyle 偶e ich wp艂yw jest ok je偶eli lekarz je przpisuj膮cy po pierwsze dobrze ci臋 zdjagnozuje a po drugie przepisze odpowiedni czs stosowania. Ja po kuracji 6 miesi臋cznej ( b艂臋dna djagnoza + STANOWCZo zbyt d艂ugi okres stosowania - bezpiecznie stosuje sie sterydy do 1 tygodnia) wyl膮dowa艂am z tr膮dzikiem r贸zowatym mi obumarciem sk贸ry na twarzy. Wi臋c napierw dok艂adnie si臋 wypytaj na co ci lekarz to przpisuje je偶eli nie potrafi odpowiedzie膰 nic opr贸cz tego 偶e ci to pomoze olej i szukaj nowego. Ze serydem nie ma 偶art贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to zalezy dla kogo
no nie przesadzaj z tym ze sterydy stosuje sie tylko do tygodnia, wszystko zalezy od tego co masz ? ja stososwalam sterydy pare lat, niestety musialam , najgorszym skutkiem ubocznym bylo to, ze przytylam a poza tym to ujdzie, jesli ty mialas inne dolegliwosci to widocznie juz sprawa indywidualna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yeetta
Mi lekarka pprzepisala dawke 6 dniowa, w sumie wyjdzie 80mg, czyli mysle ze nie takie silne. Nazywaja sie (polski) medryl, tabletki 1x4mg. Ale na dziwna przyczyne, bo tzw. szumy w glowie, jakby uszne...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yettyaa
Wiecej opinii, prosze.

Udost臋pnij ten post

szczeg贸艂y w temacie \"Sterydy\" na poni偶szej www

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOKSIARZ
Witam, biore stetydy od 9 lat moje ma艂e panie. Nie macie sie czym przejmowac, sterydy ktore wam ka偶膮 bra膰 lekarze to dawki wr臋cz ledwo zauwa偶alne dla organizmu. Tutaj jaka艣 kobiecinka pisze ze lekarka przepisala jej steryd贸w ktorych w sumie jest 80mg haha. Ja bralem 500mg DZIENNIE a wam ka偶膮 bra膰 80mg tygodniowo. Od takich dawek nic wam nie bedzie, natomiast przy wi臋kszych dawkach skutki uboczne s膮 SROGIE (偶y艂y wychodza na wierzch, drastycznie wzrasta masa cia艂a, pogarsza sie stan sk贸ry i bardzo nasila sie ow艂osienie cia艂a) o ile dla nas to zaden strach bo moge byc ow艂osiony i wielki jak ma艂pa o tyle kobieta z w膮sami to niesmaczny widok. Poza tym od steryd贸w powi臋ksza sie 艂echtaczka oraz moze dojsc do pogrubienia g艂osu i tego mi艂e panie nie zmienicie juz zadnymi metodami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ponad 3 tygodnie
du偶e dawki na polipy nosa tj. po operacji bra艂am- efekt zaburzenia emocjonalne i rozwalony zo艂膮dek mimo brania podczas kuracji lek贸w od 偶ol膮dka os艂onowo przepisanych jako standard przy sterydach moja lekarka poinformowa艂a mnie tez o innych skutkach ubocznych jak 偶eszotowacenie ko艣ci, cos tam z krwi膮- nie pamietam co i jeszcze pare innych skutk贸w ubocznych na szcz臋艣膰ie moja kuracja by艂a kr贸tka i nie musia艂am tego sprawdza膰 na w艂asnej sk贸rze

Udost臋pnij ten post

ja bior臋 francuskie sterydy (solupred) od 4 lat po polskich bardzo przytylam i ciagle bylam glodna, po francuskich cuje sie dobrze, nie ma zadnych skutkow ubocznych biore 12,5 i 10 mg (co drugi dzien) choruje na toczen, moze ktos jeszcze cierpi na te chorob臋? chetnie pogadam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalezy na co ile jakie
itp. Ja bior臋 wziewne od lat i opr贸cz zgagi nie mam zadnych objaw贸w ubocznych. Wczesniej bra艂am przez klak lat w tabletkach i niestety, t y 艂 a m.

Udost臋pnij ten post