Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dusiczek

Bombelki

Polecane posty

Gość Dusiczek

witam, mam pytanko dlaczego podczas nakładania zelu 1 fazowego lub budujacego tworza mi sie bombelki z powietrzem w zelu na paznokciu. Nie wiem dlaczego, chociasz wszystko robie dokładnie tak jak mnie uczono. prosze dziewczyny powiedzcie dlaczego tak jest.

Gość no bo
nie mieszaj zelu przed nakladaniem bo tylko wtedy robia sie bable

Gość DUSICZEK
nie mieszam normalnie nakładam. a jeszcze mam pytanko czy zel 1 fazowy nakłada sie 1 warstwe czy 2 warstwy????? bo jak nałozyłam 1 warste to jakos tak cienko mi sie wydawało.

hej!!Zele 1-fazowe nie naklada sie tylko raz, ale wiecej raz tak ok 3-warstwy,a jak masz jakies wieksze ozdoby to moga byc 4 warstwy. Zele jednofazowe uzywa sie caly czyli nie musisz juz uzywaz innych zeli, tak jak w zelach 3-fazowych-do tych zeli uzywasz 3 roznych zeli.Wklejam tu inf dotyczace tych,zeli jest lepiej wytlumaczone. Co prawda bylo juz to wczesniej podawane przez inne dziewczyny no ale jeszcze raz wkleje PODSTAWOWE RODZAJE ZELI Modelujac -elem uv paznokcie zawsze kładziemy 3 warstwy -elu : cienkapodkładowa, gruba budujaca i cienka wykanczajaca. Dlatego te 3 warstwy mo-emywykonac albo:tylko i wyłacznie 1 -elem tzw. „jednofazowym zazwyczaj o sredniogestejkonsystencji” lub ka-da za pomoca serii 3 -eli tzw „trójfazowych”. Warstwepodkładowa za pomoca specjalnego -elu podkładowego tzw.Bonder (o sredniogestej konsystencji), budujaca tzw. Builder (zazwyczaj jest to gesty -el, którymnadajemy kształt podwójnej krzywej C) oraz wykanczajaca tzw. g Gloss (bardzorzadki nabłyszczajacy -el ).Na rynku mo-na spotkac równie- -ele „2 fazowe” :podkładowy i budujacy w jednym -elu o sredniogestej konsystencji , i drugi rzadkiwykanczajacy.Stosowanie -eli 1-fazowych daje mo-liwosc wymodelowania krzywejC (patrz definicje i pojecia) ju- w momencie aplikacji na płytke. Pierwszacienka warstwe podkładowa tzw. nakładamy w odległosci około 2mm odwału paznokciowego, druga gruba budujaca 1 mm bli-ej a 3 cienkawykanczajaca jak najbli-ej skórek (tak aby ich nie zalac!) Jednak napewno łatwiej wymodelowac kształt paznoki -elemi trójfazowymi –własnie ze wzgledu na ich odpowiednia konsystencj ZELE JEDNOFAZOWE ele te charakteryzuja sie najczesciej srednio gesta konsystencja, tegotypu -ele stosuje sie samodzielnie nakładajac 3 warstwy w zale-nosci jakichcemy osiagnac efekt Uwa-am, -e i tak na na koncu ostatnia warstwepowinno sie pokryc -elem wykanczajacym tzw. gloss’em poniewa-uzyskamy wtedy idealna gładka powierzchnie i nadamy paznokciompermanentny połysk. Przezroczysty -el jednofazowy o sredniogestejkonsystencji zawsze pozostawi slady nierównosci po pedzelku!Natomiast zakup -elu jednofazowego jest bardzo wskazany dlapoczatkujacych kursantek

Gość dusiczek
dziekuje bardzo:)

Gość ktoria33
heh czasami mi sie zdarzało zakupic zel tak nabuzowany powietrzem ze najwieksza ostroznosc w nakładaniu zelu nie pomogła wiec mysle ze ty nic zle nie robisz masz poprostu tak zel zbombardowany powietrzem ja znalazłam jedno wyjscie z tej sytuacji kupiłam nowy zel hiihihi