Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaggaga

produkty z białkiem czyli co jeść żebu schudnać

Polecane posty

Gość agaggaga

żeby schudnać tzreba jeść duzo białka, wiadomo białko ma jajko, ser biały ale co jeszcze??? Bardzo bym prosiła o wymienienie produktów zawierających białko albo chociaż linka do strony ;]

Najwięcej białka mają ryby i mięso

Gość szara rzeczywistosc
te produkty faktycznie maja białko ale nie w takiej ilosci jaka faktycznie byscie chcialy jesc, nie jest sie wstanie uzbierac w jedzeniu 200 g bialka to jest niemozliwe praktycznie, trzeb by bylo sie wspomagac sztuczym bialkiem w specjalnych koktajlach czy tabletkach

A kto powiedział że my chcemy jeść 200 gram białka? Po za tym np.100 gram piersi kurczaka ma przeszło 20 g białka. Ja tam mogę zjeść kilogram mięsa. Nie ma problema :)

Gość Oliwia_20
Bu ha ha 1g/ 1 kg wystarczy A juz 70-100 g dziennie to ideal Bez jaj z tym 200 Rob sobie jajecznice z bialek Bialka, nawet 10 sztuk, pieczarki i lyzeczka oliwy z winogron= pelnowartosciowy posilek bialkowy Jaja, nabial, ryby, drob, warzywa straczkowe, soja, chude mieso

Gość Oliwia_20
galaretka owocowa- 11 g bialka (torebka po przygotowaniu), a przy tym KOLEGEN !!!

Gość agaggaga
ok dzieki, a macie moze jakieś strony dost zawartości białka w poszczególnych potrawach??

Gość junglist_23
Jeśli masz plan być na diecie nisko węglowodanowej wtedy musisz jeść co najmniej 2g białka na 1 kg. Wtedy najlepiej pić dodatkowo koktajle z białka. Ja tak schudłam 11 kg w 4 miesiące.

To wszystko zależy od diety jaką chcesz stosować. No i co osiągnąć. Jak na przyrost masy to koktajle owszem można, oczywiście radze najpierw sprawdzić ile wyjdzie Ci z normalnego jedzenia. Koktajle najczęściej stosuje się jeśli chce się rozbudować mięśnie a nie jestem pewna czy o to autorce chodzi. Po za tym zwiększenie ilości białka i co? Ograniczenie węglowodanów? Można zawsze się wziąć za dietkę Plaż południowych i wtedy z godni z jej zasadami jeść dużo białka, mało tłuszczu i węglowodanów. Albo np. Atkinsa i wtedy dużo białka, sporo tłuszczu i bardzo mało węglowodanów (ja na tym zleciałam prawie 10 kg w miesiąc).

Gość junglist_23
Jeśli nie ma treningu siłowego to przyrost masy mięśniowej podczas picia koktajli białkowych jest niemożliwy

Gość agaggaga
chciałabym po prostu schudnac, a ponoć się szybciej chudnie jak je się produkty zawierające dużą ilość białka!!

Gość winda
z tym bialkiem tu chodzi o to by oszukac organizm i zamiast spalac miesnie spalał tkanke tłuszczową, co zreszta robi to przy rygorystycznych dietach typu 500 kcal czy innych, zgadzam sie z tym co napisala junglist_23