Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszony..

muszę się wyżalić.....

Polecane posty

Gość wystraszony..

witam!! musze się wyżalić bo nie mam za bardzo z kim pogadać a już spac po nocach nie mogę :( oczywiście chodzi o nieplanowaną ciąże :( wspołżyłem z moja dziewczyna, oczywiście zawsze sie zabezpieczaliśmy gumką (w dni płodne dodatkowo globulką). lecz raz w ostatni dzięn okresu pękła gumka, za jakies dwa, trzy dni były płodne (tak nam się przynajmniej wydaje po konsystencji śluzu) dziś mija 35 dzień cyklu a okresu brak :( pocieszam sie tym ze moja ukochana bardzo nieregularnie miesiączkuje (jakies 5m-cy temu to spożnił sie nawet o dwa tygodnie) nie chcemy narazie robić jeszcze testu, ponieważ raz już przez to przechodziliśmy i jest to straszne przezycie.... ma wszystkie objawy zwiastujące zbliżający sie okres tzn. przez tydzień były bolące, twardsze piersi, (teraz są juz normalne) bolące sutki, jakis tydzien pobolewające jajniki oraz dzis juz bolący brzuch :( ale.... okresu nadal nie ma :( nawet była juz u wujka bioenergoterapeuty, ktory stwierdził ze w ciązy nie jest! sam już nie wiem co o tym myśleć. wiem ze najlepiej byłoby zrobić test ale jakoś brakuje nam odwagi :( moja dziewczyna jest jak narazie wyjątkowo spokojna, uspokaja mnie i w ogóle.. ale ja juz sobie miejsca znaleźć nie mogę :( po wypadku z peknięta gumka dzwoniłem na pogotowie, wyjasniłem dokładnie cała sytuacje i lekarz odradził mi tabletke "po". cholera.....a moze trzeby było na wszelki wypadek kupić postinor ? :(

Gość tak trzeba było żebyś
się nie martwił...

Gość Jesteś morderca

nie panikuj!!sam mowisz ze ma nieregularne miesiaczki!!!uspokoj sie bo sie nerwicy nabawisz!!

Gość wydaje mi się że nie mogła
mieć dni płodnych tak szybko po miesiączce chyba że miewa bardzo krótkie cykle ale z tego co piszesz to raczej dłuższe śluz oceniany na oko raczej nie jest dobym kryterium... a jeśli współżyjecie regularnie to może warto trzymać posinor w szufladzie? nie będziecie się stresować że w razie czego trzeba za nim biegać. może leżeć dopóki nie straci daty ważności. potem kupicie nowy. to dobre rozwiązanie.

Gość wydaje mi się że nie mogła
ps. czemu lekarz odradził? pewnie uznał że w tym czasie nie ma szans na ciążę.

hahahaha a to dobre Dzwonileś na pogotowie?? O bożesz ty mój. Była u wujka bioenergoterapeuty, a boi się zrobić testu? Ludzie litości... 🖐️

Gość wystraszony..
hm.. lekarz stwierdził że jest bardzo małe prawdopodowbieństwo wpadki podczas okresu, gdy dziewczyna nigdy nie ma cylki krótszych niż 28 dni! czarna ropucha robiłas kiedyś test ciążowy? jeśli tak to nie sądze że w wieku 17 lat :(

Jaka czarna?( bo chyba chodzi o mnie?):classic_cool: Tak, robiłam kiedyś test ciążowy i wiem jakie to jest uczucie. Choć fakt faktem , nie jak miałam 17 lat. A jeżeli mieliście taką wpadkę, to należało pójść do lekarza, a nie dzwonić na pogotowie. Co wam to dało? Po zbadaniu lekarz bardziej orientowałby się w sytuacji i mógłby dać wam postinor. Więcej zaradności... 🖐️

Gość wystraszony..
he! sorki ewucha! nie wiem skąd mi się wzieło to czarna :) no wiesz... juz teraz wiem że daliśmy d..py nie idąc do ginekologa po wypadku z gumką :( no ale coż... jestem dobrej myśli że wszystko sie dobrze skończy! jakoś narazie też nie dopuszczamy myśli że zostaliśmy rodzicami! :( dziś już standardowo spać raczej nie bede! :(

Gość idź spać i śpij spokojnie

Gość goździkowa radzi
a na następny raz - trzymajcie w apteczce postinor na wszelki wypadek albo leccie od razu po takim wypadku do lekarza

Gość wystraszony..
taaa... pojde spac i bede sie przewracał z boku na bok :( i rozmyślał juz wolę siedzieć przed PC-tem nie wytrzymałem i powiedziałem już mojej mamie! :( aż jestem pozytywnie zaskoczony jej reakcją! pociesza mnie, uspokaja i w ogóle :) mimo wszystko nie podoba mi się zostać ojcem w wieku 17 lat :(

Gość MałyMała
Tez juz tak miałem ze swoją dziewczyną tylko byłem rok młodszy od Ciebie gumka się zeslizgneła a my tego nie zauwazyliśmy ... pozniej okres sie spozniał tydzien udawałam ze sie nie martwie zeby ona była spokojna i nerwami niezaszkodziła dziecku ktore mogło byc w jej brzuszku Jesli moge ci poradzić najwazniejsze to wmowić dziewczynie ze to nie mozliwe zeby była w ciazy, to ze ona sie stresuje wpływa negatywnie na miesiaczka i ta nie pojawia sie ... najlepiej niech twoja lady wezmie ciepła kompiel wybije sobie przed sapniem melise wszesniej pojdzie spać napisz jaj sms na dobranoc wogole nie nawiazujacego do tego czym sie martwicie i mysle ze lada dzien okres sie pojawi ;) - tak było w przypadku mojej kochanej :*