Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa 33

Nowy IE jest całkiem fajny

Polecane posty

Mam go pierwszy dzień, trochę sobie poustawiałam, wcale nie czuję, żeby był jakiś \"dziwny\", jak tu na forum niektórzy pisali. Na płaskim monitorze pismo jest dużo wyraźniejsze, takie pozaokrąglane i grubsze, lepiej widać. Zakładki są ok, nie trzeba 5 razy otwierać programu, paski narzędzi też, jeszcze nie widzę, gdzie by tu można zmienić kolejność (miejsce) ikonek na paskach, może się nie da?

Lepszy od poprzednika, ale wciąż nie można tego nazwać dobrą przeglądarką... Wciąż przeglądarka ta ma kłopot z wieloma standardami ;] Dowody? http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html Po lewej jest link do testu, a po prawej link do tego, jak powinno to wyglądać prawidłowo ;] Wystarczy porównać na Operze i na IE(6/7). Niebo a ziemia ;]

To renomowany test przeglądarek dotyczący zgodności z standardami takimi zwłaszcza jak XHTML i CSS2 ;] Macie możliwość sprawdzenia jaka naprawde jest wasza przeglądarka. U mnie na operze zarowno w wersji 9.02 jak i w 9.10 działa prawidłowo. \"Podobno\" działa dobrze na lisku od wersji 2.0 ale nie powiem bo nie mam ;-) Co do IE Microsoft sam się przyznał, że nie spełnia tych wymogów twierdząc, iż postawił na bezpieczeństwo (zasady bezpieczeństwa w IE7 mnie dobijają - są zdecydowanie NOT USER FRENDLY).

Gość qasdfghjklophkugyjh
Wszystkie testy ACID przechodzi tylko przeglądarka Safari, ale to tylko dla użytkowników komputerków firmy apple. Co do IE, to moge powiedzieć tyle, że czasem tworze strony i zazwyczaj najgorszą robota nie jest samo jej zrobienie, tylko doprowadzenie do działania pod Ie. choćby taka głupota jak szerokośći diva (takiego rpostokąta na stronie w którym jest jakaś trść, jeśli wstawimy ramke dookoła niego w ie jest nieprawidłowa. Swją droga zastanawiam się, czy to forum nie ze względu na ie jest z lewej a nie na środku, bo tak by bardziej typowo było i chyba też wygodniej. To, że strony działają wam w ie jest tylko efektem tego, że webamsterzy klnąc godzinami doprowadzją ją do tego, bo tej przeglądarki używa znaczna ilość użytkowników. Efektem tego jest oczywiście hamowanie rozwoju internetu, ale ogólnie produkty firmy M$ mają to do siebie, że często hamują rozwuj.

Gość 3 grsze
Wejdź sobie na stronę np Millenium z poziomu Opery. Otrzymasz komunikat w stylu: ze względów bezpieczeństwa radzimy korzystać z IE. Doskonale to oddaje cytat ze strony operapl.net "Ze względów bezpieczeństwa prosimy skakać nie z pierwszego schodka na parterze, ale z trzydziestego piętra." Polecam link: http://osiolki.net/acid2/#opis :)

święte słowa \"qasdfghjklophkugyjh\". strony, które wykonam testuje na 7 przeglądarkach, i tylko na jednej najczęściej jest kłopot ;] zgadnijcie na której.

Gość hehu
rzeczywiscie na IE obrazek sie sypie...ja tam lubie Opere:)

Gość vista jest do d..y
ma blokadę na P2P i przepuszcza wiry :o W USA ludzie którzy kupili to g...o oddają je z powrotem :o:o:o

Ja jestem informatykiem i także robię firmowe strony i nie klnę na IE 7.0. Robiąc teraz stronę pewnej firmie, jedyny błąd w wyświetlaniu był w IE6.0 (znany błąd IE z CSS). Natomiast w Firefoxie 2.0, 3.0, Operze 9 i IE 7.0 wszystko było ok. W IE7.0 najładniej wyglądają strony.