Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrażliwe oko

krople do oczu - wrażliwe, suche oko - polecicie coś?proszę...

Polecane posty

Gość Halhala
mi soczewki strasznie wysuszają oko, więc zawsze po ich ściągnięciu, używam kropli. byłam z tym problemem u lekarza i powiedział że krople wystarczą, zapytałam czy poleci jakieś konkretne i wspomniał o lakrofcie. kupiłam, spróbowałam i zadziałało, więc nie miałam potrzeby zmieniania tych kropli na inne

Gość Karolkaolka
ja używam emulsji cationorm. jest naprawdę super. jest to trochę bardziej specjalistyczny lek, nawilża CAŁE oko. warto poczytać co nieco o budowie oka i o tym jak działa większość kropli. cationorm nawilża wszystkie trzy warstwy oka. a w skrócie: po prostu świetnie działa, mnie bardzo pomaga

Gość Angel_angela
ja ostatnio stosowałam ocutears. kiedyś miałam problemy z oczami, ale nie pamiętam jakich kropli używałam. ostatnio znowu oczy zaczęły mi dokuczać i tak wyszło że wylądowałam z kroplami ocutears. nie narzekam, są całkiem dobre

Gość gość
Ja używam HAIL EYE,dla mnie najlepsze i od razu przynoszą ulgę.

Gość Mmmagdaaa
ja używam kropelek o nazwie lakroft. są w dobrej cenie, całkiem skuteczne, dlatego ich używam i polecam :)

Hylo-comod, koszt. ok. 30 zł, są bez recepty. Zawierają hialuronian sodu, dzięki temu świetnie nawilżają oko. Mają 10 ml, są bez konserwantów i ważne są 6 m-cy od daty otwarcia, bo kropelka wychodzi na jałowo na klik.

Gość Szszszysza
ja słyszałam bardzo pochlebne opinie o cationormie. cena mnie zniechęciła i wahałam się przez jakiś czas, ale postanowiłam zainwestować w ten lek. nie przejechałam się na tym. pojemność buteleczki to też 10ml. oczywiście jest bez konserwantów i datę ważności też ma długą. nie pamiętam teraz ile dokładnie, ale wiem że nie trzeba wyrzucać w połowie pełnej buteleczki tylko dlatego że się przeterminowała. generalnie polecam :)

Gość Maxiiia
ja zawsze przy sobie mam buteleczkę kropli lakroft i to mnie wybawia w chwilach gdy moje oczy się buntują i pieką, szczypią i robią z siebie pustynię

Gość Edytka999
ja używam cationormu razem z siostrą na spółę. ona musi korzystać z tych kropli bo jako jedne z nielicznych są przeznaczone do stosowania na soczewki. a ja czasem jej podbieram te magiczne kropelki hehe :) bardzo przydatne, zwłaszcza przy komputerze

Gość Kammila
kiedyś robiłam sobie okłady z rumianku, bardzo pomagają, ale zajmuje to trochę czasu, więc przerzuciłam się na krople. teraz stosuję cationorm. jest super, bardzo silnie nawilża. bardzo wygodne jest stosowanie tych kropli. ale czasem w weekend wracam też do tych okładów :)

Gość Sylwia_sylwia
Ja chyba będę musiała się wybrać do okulisty, bo czuję że coś mi się ze wzrokiem dzieje. Mam nadzieję, że to tylko przemęczenie. Póki co ratuję się kroplami lakroft, ponieważ takie znalazłam w domowej apteczce. Pomagają, ale do okulisty i tak się wybiorę.

Gość gość
a mi z kolei mój okulista z http://www.drmichnowski.pl polecał swietlika na właśnie nadwrazliwe oczy - z tego co wiem mozna dostać kropelki w aptece, albo zioła. W moim przypadku akurat okazalo sie skuteczne i myslę,że powinno pomóc jak ktoś źle reaguje na kosmetyki także np

Gość Agacia_0067
ja noszę soczewki, dlatego najwygodniejsze są dla mnie krople, które można stosować na soczewki. okulista polecił mi właśnie takie. są to krople cationorm. są naprawdę super, ja jestem z nich bardzo zadowolona

Gość gość
Uu, współczuję, ale ja tez mialam taki problem, że badzo mi sie wysuszały oczy od soczewek. Szperałam po necie dużo, bo juz nie mogłam wytrzymać i znalazłam takie kropelki hyal-drop - o takie dokładnie: http://www.sklepnemezis.net.pl/index.php?nz=listprod&kateg_id=28 , wypróbuj, mi pomogły i teraz juz sie lepiej czuje w soczewkach.

Gość gooość
ale tych hyal chyba nie można na soczewki stosować, nie? ten cationorm mnie jakoś bardziej przekonuje... porównałam ulotki i chyba zdecyduję się na cationorm

Gość anexxxD
mnie dopada suchość przed komputerem najczęściej, ale to wystarczają przerwy w patrzeniu na ekran. patrze wtedy w dal, najlepiej gdzieś za okno a potem dużo mrugam. i pomaga :) czasem tylko sięgam po krople, gdy jest już całkiem krytycznie. używam wtedy emulsji cationorm, jest bardzo dobra

Gość Majkaxxmajka
ja noszę soczewki i one dość wysuszają mi oczy, ale nie chcę z nich rezygnować. pytałam ostatnio lekarza o jakieś naprawdę dobre, porządne krople do oczu na soczewki. polecił mi cationorm. podobno nawilża wszystkie warstwy oka. już kilka razy go używałam i nie wiem ile warstw ma oko i ile z nich te krople nawilżają, ale mogę powiedzieć, że działają dobrze i przy aplikacji na soczewki nie ma żadnych komplikacji, nic się nie dzieje, można spokojnie stosować

Gość Marxxcel
ja z suchym okiem nie męczyłem się za długo. od razu sięgnąłem po krople z wyższej półki - ocutears i sprawdziły się od razu. są ważne aż przez 6 miesięcy i jedno opakowanie mnie osobiście starcza mniej więcej na ten okres czasu. są to naprawdę pomocne krople, świetne dla każdego kto pracuje przed komputerem, ale nie tylko

Gość Anianitaa
naturalne sposoby są skuteczne, znaczy u mnie się sprawdzają, o ile noszę okulary. jednak przy soczewkach sprawa wygląda inaczej. muszę sięgać po krople. z tego powodu częściej wybieram okulary, ale od czasu do czasu używam soczewek. wtedy zawsze używam tych samych kropli - emulsji cationorm. jest przeznaczona dla osób noszących soczewki, można ją spokojnie stosować na nie. a że jest ważna przez 3 miesiące to nie muszę się martwić, że się przeterminuje i zmarnuje

Gość xxeLaxx
ja na całe szczęście nie muszę za często używać kropli. zawsze miałam problem z ich aplikacją (zwyczajnie się boję), więc nie wiem jakbym dała radę stosować krople np codziennie. ale wzmacniam mój wzrok witaminami. zaczęłam zimą. czułam, że moje oczy są najzwyczajniej w świecie zmęczone i sięgnęłam po suplement. z racji tego, że bardzo dobrze się sprawdził, zażywam go do teraz. jest wiele suplementów na oczy, ja wybrałam lutax amd plus i tego się trzymam

Gość gość
No to dobrze,trzymaj sie tego ,a czy ktos ci broni????

Gość Adam009
ja z suchym okiem nie męczyłem się za długo. od razu sięgnąłem po krople z wyższej półki - ocutears i sprawdziły się od razu. są ważne aż przez 6 miesięcy i jedno opakowanie mnie osobiście starcza mniej więcej na ten okres czasu. są to naprawdę pomocne krople, świetne dla każdego kto pracuje przed komputerem, ale nie tylko

Gość Marek_ok
mnie dużo osób polecało krople cationorm, w tym znajomy okulista, dlatego zdecydowałem się na nie i rzeczywiście się sprawdziły. dobrze nawilżają, teraz ja je dalej polecam

Gość Ancia529
ja polecam świetne krople-emulcję cationorm. jest to specjalistyczna emulsja nawilżająca wszystkie trzy warstwy oka. dzięki temu jest bardzo skuteczna, świetnie nawilża zmęczone oczy i je odpręża. goraco polecam

Gość Michachasia
mnie w zupełności wystarczają krople. ale jako że stosuję soczewki to muszę używać takie, które można aplikować na soczewki. takimi kroplami jest np cationorm, polecony mi przez okulistę. świetnie nawilża, bo działa na wszystkie warstwy oka. dla mnie jest naprawdę dobry

Gość Ela9907
cationorm jest bardzo dobry

Lacrimal to najtańsze krople, pomagają na 15 sekund, do tego mają napakowane chemii, żadem szanujący się okulista tego nie wypisze go. Bardzo dobry jest Starazolin Hydrobalance w ampułkach (one). Można o nich poczytać na sucheoczyinfo. blogspot. com Najlepsze krople nawilżające są bez konserwantów.

Gość Tamaxxra
ja mogę polecić cationorm. naprawdę silnie nawilża, dla mnie jest super. jest bezpieczny, bez konserwantów, a osoby z soczewkami spokojnie mogą go stosować bez ściągania soczewek, co jest wg mnie bardzo wygodne :)

Gość Mar00iusz
mnie kilkoro znajomych polecało ocutears, internauci też dobrze się o nim wypowiadają... wiem że w internetach można pisać co się komu podoba, nie wiadomo ile prawdy w danej opinii, ale skoro i znajomi mi polecali to chyba się skuszę...