Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AmarantaU20

NORMALNY OKRES PODCZAS BRANIA TABLETEK

Polecane posty

Gość AmarantaU20

Mam problem i prosze o pomoc.Od pazdziernika biorę regularnie Cilest,jak dotąd wszystko było w porządku ale w ostatnim cyklu dostałam okres w trakcie brania tabletek(przy15 tabletce z blistra).To był normalny okres,z bólem brzucha itp, nie krwawienie.Spanikowałam i nie wiedziałam co zrobić,zadzwoniłam do ginekologa-ojca koleżanki i kazał mi odstawic tabletki i zacząć brać nowe opakowanie kiedy skończy sie okres.Powiedział że działanie antykoncepcyjne jest zachowane.Czy to możliwe?Przecież wyglada na to że miałam normalną owulacje.Teraz sie boję zajścia w ciążę ale nie moge iśc w tej chwili do swojego ginekologa.Co o tym myslicie?Prosze o pomoc.

Gość jdjjdjd
dlaczego odrazu owulacje???? czesto sie zdarza ze dostaje sie krwawienia w polowie opakowania tez tak kiedys mialam i zmienilam tabletki bo ginekolog mi powiedzial ze jak nie trzymaja okresu to na inne musze zmienic ale antykoncepcja jest zachowana caly czas. w tabletkach jeden hormon odpowiada za antykoncepcje a drugi jest od tego by slabe skrwawienie bylo , bezbolesne i regularnie co miesiac, wiec mysle ze nie masz sie czego martwic.a jakie masz zazwyczaj krwawienia z odstawienia przy Cilescie????-bo ja tez biore cilest i wczesniej mialam bolesne i obfite miesiaczki a teraz przy cilescie mam skape, skrzepowaate i takie brazowe bardziej

moja kolezanka tez dostala okresu podczas brania tabletek. Od razu zadzwonila do swojej mamy - ktora jest ginekologiem - i dowiedziala sie ,ze bylo to wywolane stresem. Tabletki brala nadal. Do dzisiaj nie ma dzidziusia ;) aha i do dzisiaj bierze te same pigulki- nie bylo koniecznosci zmiany

Gość AmarantaU20
To skoro to nie owulacja to co?Skąd się wziął ten okres w trakcie brania tabletek?Ja mam po Cilscie krwawienia mniej obfite niż przed ale nie skąpe,takie raczej średnie.Boli mnie za to mniej brzuch,bo wcześniej miałam z tym duże problemy. Czy te krwawienia o których mówisz to były takie małe czy normalny okrs?Bo wczesniej zdarzały mi sie małę krwawienia międzymiesiączkowe,ale takii duży prawdziwy okres to pierwszy raz,dlatego się boję. Poza tym nie wzięlam tabletek do końca,skonczylam na tej 15 tak jak powiedział ginekolog a od wczoraj biore normalnie od nowa. Czy mimo to tabletki są skuteczne?

Gość AmarantaU20
A jeśli ze stresu to w moim przypadku możliwe bo miałam bardzo stresującą sesję. Tylko że przerwałam branie tabletek,teraz nie wiem czy to było dobre?

Gość beznadziejna dziura
podczas brania tabletek NIE MA normalnego okresu

Gość AmarantaU20
pisząc normalny okres mam na mysli krwawienie które występuje w czasie 7-dniowej przerwy po wzięciu 21 tabletek

Gość jdjjdjd
w ulotce nawet pisze ze t czasie 7dniowej przerwy ma wystapic krwawienie przypominajace okres a nie okres normalny. powinnas miec skapy i bezbolesny. a jak masz normalny to zmienic tabletki trzeba. ja bralam novynette 4 mc i co przerwe mialam normalny bolesny obfity okres i ginekolog powiedziala ze za slabe sa dla mnie i trzeba zmienic i na Cilest zmienilam i teraz mam skapy i bezbolesny

Gość AmarantaU20
Uh, za słabe czyli kiepsko działają?Niedobrze.Myslalam ze jest ok bo okresy które mialam przed tabletkami to był koszmar,nie wychodziłam z łózka i prawie mdlałam z bólu.Więc w porównaniu z tym to mam skąpe teraz:)i bezbolesne prawie:) Do lekarza i tak sie wybiore tylko sie teraz zastanawiam nad skutecznoscią tych tabletek,tj nad ewentualną możliwościa zajścia w ciąże.Chyba trzeba będzie założyć celibat do czasu wizyty u ginekologa.

Gość AmarantaU20
Właśnie nie chciałabym zmieniać bo sie dobrze przy nich czuje,zadnych mdłości nie miałam ani tego typu problemów, nie przytyłam, libido nie spadło, cera sie poprawiła.Chociaż nie mam porównania bo to moje pierwsze tabletki. Tak czy tak do lekarza się pewnie wybiorę żeby sie upewnić,tlyko pózniej. Dziękuje za pomoc, teraz jestem spokojniejsza:)

Gość jdjjdjd
no idz na usg czy wszystko jest ok, moze rzeczywiscie to przez stres bo dobrze sie czujesz przy tych tabletkach. bo ja przy novynette czulam sie fatalnie wiec mialam duzo powodow by je zmienic pozdrowienia

Gość AmarantaU20
jeszcze jedno pytanie.jakie badania powinien zlecić mi lekarz zanim dobierze tabletki?ja nie miałam żadnych,po prostu lekarka zbadała mnie ginekologicznie,zrobiła wywaid i od razu zapisałą Cilest,a nastepna ginekolog do której poszłam dopisywała dalej. Czy są jakieś badania które powinny być zrobione zanim zostana mi dobrane tabletki?

Gość jdjjdjd
ja w czasie brania novynette mialam zlecone od ginekologa zrobienie badania na hormon tarczycy i na prolaktyne .a novynette tez mialam tak o przypisane i jak zaczelam tak zle sie przy nich czuc to wtedy mialam te badania i tabletki zmienilam

Gość jdjjdjd
ja w czasie brania novynette mialam zlecone od ginekologa zrobienie badania na hormon tarczycy i na prolaktyne .a novynette tez mialam tak o przypisane i jak zaczelam tak zle sie przy nich czuc to wtedy mialam te badania i tabletki zmienilam

Gość monietta
Witam serdecznie Ja z takim problemem.Biore pirwszy raz tabletki antykoncepcyjne NOVYNETTEPIERWSZE OPAKOWANIE.Zaczęlam brać je od pierwszego dnia miesiączki i plamienia i krwawienia nie ustąpiŁy do dzisiaj,a dzisiaj zabrał ostatnią tabletkie.Pytanie czy to normalne i czy zrobić 7 dniową przerwe?I czy jesli bedą dalej plamienia lub krwawienia skąd będę wiedziała,ze to miesiaczka i czas zabrania tabletki pierwszej?????Prosz o pomoc.Dziękuje z góry.

Witam serdecznie Ja z takim problemem.Biore pirwszy raz tabletki antykoncepcyjne NOVYNETTE PIERWSZE OPAKOWANIE.Zaczęlam brać je od pierwszego dnia miesiączki i plamienia i krwawienia nie ustąpiŁy do dzisiaj,a dzisiaj zabrał ostatnią tabletkie.Pytanie czy to normalne i czy zrobić 7 dniową przerwe?I czy jesli bedą dalej plamienia lub krwawienia w tej 7 dniowej przerwie skąd będę wiedziała,ze to miesiaczka i czas zabrania tabletki pierwszej z drgiego oakowania?????Prosz o pomoc.Dziękuje z góry.

monietta - a w ulotce nie jest napisane, że tak może być do 3 opakowania włącznie- jest napisane, tylko komu by sie chciało czytać!

Noctua: jest napisane,ale chciałam się upewnić.W poniedziałek zabrałAM ostatnią tabletke, ,wczoraj nic nie było,a dzisiaj się pjawiła krewka,więc pewnie to okres;-)więc zabiore dziś o 18:00 tabletke pierwszą z drugiego opakowania;-)) I MAM NADZIEJE,ZE SIE WSZYSTKO UREGULUJE;/

Nic nie rozumiem tak zawile piszesz- masz brać 21 tabletek, potem 7 dni przerwy i na 8 dzień tabletka z kolejnego opakowania i tyle. I do 3 opakowania włącznie nie przejmować się plamieniami- jeśli przy 4 opakowaniu bedą się utrzymywać to wtedy do lekarza.

Noctua :No tak czyli pierwszą tabletke z drugiego opakowania zabrać dopiero 8 dnia,nie przejmując się plamieniami;) w tym czasie;-) Ps.Sorrki,bo ja wcześniej zrozumiałAM,ZE W CZASIE 7 DNIOWEJ PRZERWIE JAK SIE POJAWI KREW TO,ZE TRZEBA ZABRAĆ TABLETKE,A TO NIE TAK DOPIERO 8-GO DNIA

Gość abbb
Witajcie !mam problem chodzi o to iz : pierwszy raz w zyciu biore tabletki anty.. I przy pierwszym blistrze dostalam plamienia przy 19 tabletce bralam do konca czyli do 21 tabletki zrobilam tydzien przerwy ale ten okres dalej trwa i jest obfity pomimo ze wzielam juz 3 tabletke z 2 opakowania :-( co zrobic w tym wypadku ?pomozcie dodam tez ze mam jakies male miesniaki

Gość gość
abb napisz proszę jak się skończyl twój problem mam podobny,

Gość gość
dziewczyny mam taki sam problem...biore tabletki vibin mini juz chyba z 8 opakowanie... dostawalam normalnie przez ten czas krwawienia z odstawieniawszystko ok. Aż do dzis...zostało mi 5 tabletek z opakowania a ja dzisiaj dostałam plamienia..od rana tak raz brązowe raz bardziej czerwone i nie wiem o co chodzi...czy te tabletki są za słabe dla mnie? Ciązy nie podejrzewam bo tabsy biore regularnie , z partnerem uważamy jak sie kochamy...więc nie wiem być może trzeba je zmienic...

Gość gość
Ja też tak miałam, brałam 2m-ce tabletki zoely /24+4/ i było wszystko w normie, a w trzecim dostałam wcześniej krwawienie na początku brązowe, a potem normalna miesiączka ze skrzepami, byłam w niezłym strachu, brałam tabletki normalnie dalej do końca opakowania i zaczęłam następne opakowania. Na razie jest dobrze. Przy tych tabletkach krwawień nie powinno być w ogóle lub bardzo skąpe. Martwi mnie jednak co to było? Na razie u lekarza nie byłam.Miał ktoś tak? Co o tym myśleć? Uważam, że takie plamienia jak u Ciebie przy vibinie to normalne.

Gość gość
Hej dziewczyny, jestem w trakcie brania 2 opakowania madinette. Pierwsze zaczelam z 1 dniem okresu, wszystko piko bello, podczas 7 dniowej przerwy dostalam okres, w kalendarzyku wszystko sie zgadzalo. W 2 opakowaniu zostalo mi 7!!! tabletek a ja dostalam okres! Normalny, obfity z towazyszacym bolem brzucha ( jak zawsze). I mam pytanie, czy mam przerwac branie tych tabletek, zrobic 7 dniowa przerwe i zaczac kolejne opakowanie, czy dokonczyc te 7 tabletek i wtedy zrobic przerwe. I czy jesli wybiore 2 sposob to w tej 7 dniowej przerwie znowu dostane okres? Noe wiem co robic prosze o jakas odpowiedz. Dodam jeszcze ze nie zalezy mi na ochronie przed ciażą, tabletki biore zeby zatrzymać owulacje i mozliwosc pojawienia się cysty na jajniku, bo mam do tego tendencje i tylko jeden jajnik.

Gość gość
To po co bierzesz tabletki jak chcesz zaciążyć?

Gość gość
Ja miałam podobną sytuację i brałam tabletki dalej tak jak powinnam. Ale gdyby się to wróciło, to poszłabym z tym do lekarza, dziś żałuję, że tego nie zrobiłam. Jeżeli nie możesz tego zrobić, bo dziś sobota, nie przyjmuje itp to może zadzwoń chociaż i zobacz co Ci powie. Może zadzwoń do jakiegoś szpitala na ginekologię, jak nie masz kontaktu z Twoim lekarzem.Wydaje mi się, że te tabletki, które bierzesz są dla Ciebie za słabe. Ale to tylko moja opinia. Daj znać co zrobiłaś i ewentualnie co powiedział lekarz. Pozdr cieplutko.

Gość gość
Biore dalej te tabletki. Jestem w Irlandii i nie mam mozliwodci isc do doktora... Tzn lece w przyszlym tyg do Polski i pojde zapytac co i jak. Tez mysle ze sa za słabe bo dostalam okres w 19 dniu cyklu, a tak mam okres kiedy nie biore tabletek (19-21dni). Napisze co mi lekarz powiedział:) I do pani powyżej: Dzialaniem antykoncepcji nie jest tylko ochrona przed ciążą. Proszę czytać ze zrozumieniem! W moim przypadku zatrzymanie owulacji oznacza nie tworzenie sie torbieli na jajniku.

Gość gość
Wydaje mi się, że jak są właśnie za słabe tabletki to wtedy może jajeczko urosnąć ale nie pęka, bo nie ma owulacji i może utworzyć się torbiel z tego niepękniętego jajeczka. Ja coś właśnie takiego miałam. Brałam tabletki na torbiel 6 m-cy , później duphaston , no i teraz po zaprzestaniu leków mam tak rozregulowane hormony, że aż płakać się chce. Jajniki bolą mnie non stop, do tego piersi , krzyż i w ogóle do bani.

Gość gość
Nie są wcale słabe tylko bierze się je bez tabletek placebo, ja wcześniej też brałam 21+ 7 tabletek bez hormonów, a później ginekolog mi na belarę zmieniła bo lepsza