Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajniczkaa

Czy ktoś używa kropli do oczu ?

Polecane posty

Gość pytajniczkaa

Mam oczy wrażliwe z tendencją do przemeczenia bo duzo siedzie przy komp. WLASNIE KONCZY MI SIE PIERWSZE OPAKOWANIE KROPLI DO OCZU VISINE. Jestem z nich zadowolona, bo nawet przy duzym wiatrze oczy juz mi tak nie lzwawily. Je się powinno u,żywać co 3,4 h, ale ze ja nie mialam takiej koniecznosci stosuje je co 2,3 dzien wiec czy teraz moge zaczac nastepne opakowanie czy zrobic musze PRZERWE ??

Gość pytajniczkaa
up

kup sobie tabletki Strix - specjalnie do oczu :) ja stosuje krople nawilżające lacrimal :) a oprócz tego kupiłam sobie żel pod oczy i na powieki ze świetlikiem i chabrem z Flos Leku - specjalne dla osób pracujących przy komputerze :)

Gość sdlfkjasdlfjsdalkjfsdlakjf
1. Jest polski odpowiednik Visine - Starazolin, prawie 2 razy tańszy 2. Zmęczenie od komputera można w wielu przypadkach zmniejszyć znacząco poprzez właściwe skonfigurowanie stanowiska pracy, ustawienie trybu wyświetlania (np. przy monitorze tradycyjnym - odświeżania), jasności i kontrastu względem źródła światła - bardzo ważne i bardzo wpływa na zmęczenie oczu. Mnie oczy męczą się po kilku dniach wielogodzinnej pracy przy komputerze i wtedy 2-3 krotne zakropienie w ciągu 2-3 dni rozwiązuje problem na jakis czas.

Gość pytajniczkaa
ale to nie tylko o komp chodzi. Mam strasznie wrażliwe oczy. Ostatnio u denstysty się popłakałam od samego światła, które przecież nie jest takie ostre :O. Podobnie jest z halogenowymi lampami, z tv, no koszmar, z wiatrem, mrozem, słońcem. Mam jasne oczy. Chodzi mi o to, czy ktople można stosować cały czas, co 2 3 dni np .do wiosny/lata, wtenczas mam spokój.

Gość abcdffg
Na mnie nie działają. Ja sobie przyjmuje suplement Luteine bio complex i przyznam ze naprawde jest znacznie lepiej.

Gość gość
abcdffg, wątpię. Jakby naprawdę było lepiej to WIDZIAŁABYŚ, że taki spam jak twój jest łagodnie mówiąc żałosny.

Gość anka009
ja używam. spędzam dużo czasu przy kompie, a krople w tej sytuacji są nieuniknione. ale co do visine jestem na nie... ocutears są dużo lepsze. może mniej znane, ale lepiej nawilżają, na dłużej starczają, bez konserwantów i są ważne aż przez 6 miesięcy od pierwszego otwarcia, a visine po 30 dniach trzeba wyrzucać :/

Gość Hankha
ja używam, nawet dość często. wiadomo, przy komputerze to oczy szybko się wysuszają. tym bardziej ja jestem z pokolenia które już od dość młodych lat ma styczność z komputerem... także trzeba za wczasu ratować wzrok, chociaż ja myślę że moja babcia ma rację mówiąc że w jej wieku to będę i ślepa i głucha... no ale wracając do tematu, ja używam kropli ocutears. poza tym jak widzę nie ja jedna ^^ no, ale całkiem dobre są, polecam ;))

Gość Misiaaaam
ja ostatnio mam straszny problem z oczami, chyba wypróbuję te ocutears

Gość bojesieomojeoczy
reklama luteiny bio complex leci bez przerwy w radiu i mnie już wkurza... -,- ale szukam czegoś na oczy, bo ostatnio strasznie ekran komputera mnie męczy i też mam problem widzeniem po zmroku :/