Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój pierwszy lot

warunki przewozu bagażu

Polecane posty

Gość mój pierwszy lot

mam pytanko. Czy wie ktoś jakie są zasady przewozu bagau samolotem? niedługo lecę liniami Norwegian. To mój pierwszy lot a wiem ze jest wiele obwarować co do tego co można zabrac. Np co z kosmetykami pow 200 ml, szkłem, czy ostrymi narzędziami i iloścą papierosów. Czy jest to sprawdzne. I czy przeszkodą jest to że biorę plecak turystyczny a nie np walizke. Prosze o pomoc albo wskazówki gdzie moge to znależx. NA stronie lini znalazłam warunki...ale w jezyku angielskim a wolałabymbym być pewna.

Gość mój pierwszy lot
może ktoś...??

Gość wejdz na strone
przewoznika.Jakimi liniami lecisz? tam powinny byc informacje

Gość fuuuuujjjjjjjjjjjjjjjj
nie wiem co to za linie nie lecialam nimi najlepiej skontaqktuj sie z biurem podrozy ktore obsluguja te linie powinni ci powiedziec co do kosmetykow mozesz przewiezc co chesz papierosy podobno 1 karton ale ja zawsze przewoze 2 teraz mam zamiar nawet 3 :D

Gość mój pierwszy lot
tak jak napisałam Norwegian. W języku polskim znalazłam tylko załącznik co do bagażu podręcznego.

Gość mój pierwszy lot
ok dzieki to już jakieś wskazówki :)

Gość mój pierwszy lot
może ktoś jeszcze...

Gość acha nie wiem jak jest teraz
i to zalezy od lini jak ja latam do anglii to sa szopki z podrecznym dam ci rade zeby sie nie mieli doczepic do czego - wszystko pakuj do bagazu podstawowego, wszelkie ostre rzeczy metalowe, a to co ci sie nie zmiesci daj do podrecznego ja ostatnio nie ryzykowalam i nawet suszarke i prostownice dalam do normalnego bagazu bo potem juz nie mozesz przelozyc potem mozesz sie pozegnac bardzo duzo mi wywalili przy kontroli szczegolnie leki schowaj podstawowy bagaz zadko kiedy sprawdzaja - podreczny zawsze jedyne co robie to rozdzielam fajki - jeden karton w jednym bagazu drugi w podrecznym :) a i mala wskazowka choc nie wiem czy to prawda - podobno karton fajek ale rozpakowany ne lizy sie jako karton hehe

Gość acha nie wiem jak jest teraz
a jesli chodz o rodzaj bagazu to nie przejmuj sie nie jest powiedziane ze musisz miec walizke

Gość mój pierwszy lot
dzięki :) teraz trochę jestem zła bo bym jechała autobusem to mogłabym wszystko wrzcić i nie musiałbym nawet za bardzo martwić się o wagę. a na czasie mi w sumie nie zalezało....

Gość a dokad jedziesz
? bus ma te plusy a minusem jest czas ktory sie dluuuuzy poza tym latanie jest fajne hihi :)

Gość mój pierwszy lot
wyjeżdzam do Aten...w sumie kawałek drogi jak na jazdę busem :)

Gość norwegian
jak wracalam z Oslo do Wawy to nie moglam nawet wziac dzieciakowi picia do samolotu w bagazu podrecznym, w normalnym mozesz ladowac co chcesz, papierosy - 1 ramka. Bagaz do 20 kg, podreczny do 8 kg

Gość mój pierwszy lot
o to już coś bo byłam przekonana że podręczy moze mieć 5 kg! z resztą tak mi w Orbisie babka powiedziała gdzie kupowałam bilet.... z resztą co do pracy tych kobiet w biurach to też dużo pozostaje do zyczenia. Jakoże to mój pierwszy lot - miałam miliony pytać a te sobie smiechy ze wszystkiego robiły...:~

Gość a dokad jedziesz
tak jest zawsze wszyscy sie wymadrzaja moze mysla ze latanie wciaz imponuje ludziom i mysla ze sa lepsze skoro wiedza hehe w kazdych liniah sa inne przepisy szczegolnie jesli chodzi o bagaz to trzeba dobrze wiedziec

Gość mój pierwszy lot
no tak wszystko byłoby pięknie...ale to sa tylko postanowienia ogólen :( żadnych konkretów nawet co do wagi i wielkości... chybaze żle czytam

Gość mój pierwszy lot
może jeszcze jakie ś rady???