Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_in_red21

jak schudnąć bez wyrzeczeń - krótki poradnik

Polecane posty

więc kupiłam sobie orbiterka - cwicze 3 razy w tyg... cwiczyłam 4 razy po 45 min ale łydka zrobiła sie więcksza o 0,5 cm... więc ograniczyłam o jeden trening mniej a dodałam a6webera.

Gość Midzia
Mnie pomaga noszenie ze sobą jedzenia do pracy, już się przyzwyczaiłam rano przygotowywać sobie kurczaka z warzywami. No i zamiast rzeczywiście kupować na szybko jakieś jedzenie można kopić sobie w nagrodę coś drobnego: korale, świeczkę zapachową, ciuszek . ja sie tak rozpieszczam. A mój facet jest przeszczęśliwy, że w końcu przestałam się oszukiwać, a on nie musi być moim żandarmem :-)

nooo w sumie lady masz racej... ale ja jokos o tym pamietam... ale próbuje se tłumaczyc ze to sposób na życie... i tak se zyje.... z odchudzani robie se nawyki zywiniowe... pewnie jeszcze troche to tłumaczenie czasu mi zajmie :( ale to nic waga w dół serca w góre, piękniejemy z dnia na dzien.... i to mnie motywuje..... :)

Gość Midzia
dzięki ćwiczeniom mam dużo więcej energii. Ktoś mi polecił guaranę do koktajlu - chyba ty Lady. no i kupiłam i piję - daje rzeczywiści super kopa , ale smakuje obrzydliwie, BLE. Musze kupić chyba w pastylkach do łykania, bo jak sobie pomyśle o tej w proszku to mnie skręca....

Gość Midzia
Laski - ja nawet już wyczułam, że mam w tyłku kości!!! :-)

Gość Midzia
Od roku zapomniane!

a wiecie co jest najśmieszniejsze że i ja tak zaczełam od marca robic.... tzn wogóle postanowiłam że bede robić jadłospis tygodniowy na zakupy bede szła z przemyślana karteczka... żadnych produktów dodatkowo... no i zamiast np wydac 3 zł na jakiś smakołyk odkładam do schowka.... oczywiście codzinnie.... np na karnet na solarium lub na basen.... jako nagroda.... jak zjem coś słodkiego to cóż - nici z 3 złotych .....

Gość Midzia
Ja się jeszcze lepiej wycwaniłam: mąż mi robi zakupy!

trzeba cierpiec zeby byc pieknym. cytalam wlasnie ksiazke: nawaga jest sprawa rodziny. szczerze to sama prawda w niej jest. a najwieksza to taka, ze jak ktos sie odchudza i mu nie wychodzi to jest uzalezniony od jedzenia. a skoro uzalezniony to chory i musi sie leczyc z uzaleznienia najpierw a nie z nadwagi. i raczej nie ma znaczenia czy wazy sie 80 kilo czy 180 kilo. uzalezniamy sie od jedzenia z tych samych powodow dla ktorych inni uzalezniaja sie od alkoholu, papierosow, narkotykow, seksu i podobnych. niestety. ja tez dobrze wiem, ze wlasnie w tego musze sie leczyc a nie ze swojej nadwagi. co wiecej, musze przestac myslec o jedzeniu. bo chociaz zrzucilam 15 kilo to ciagle mam grubasa w glowie, grubasa ktory nie umie przestac myslec o jedzeniu. kiedys nie uswiadamialam sobie, ze przychodze z zajec to jem kanapke, potem druga, potem cos podgryze. pestki, ciastko. zaraz obiad. po obiedzie mandarynka, banan, jablko, pare chrupek. niby malo a jednak ... a dlaczego jadlam? w sumie wiem. ale to juz nie jest rzecz do dzielenia sie tym na forum.

Gość Midzia
Marzy mi się taki fajny tyłeczek, może być talki a la Lopez. Jak zejdę do *0 to zacznę dodatkowo ćwiczyć pośladki na siłowni.

Gość Midzia
Też mam tę książkę. Ma jeszcze druga częś: schudnąć bez diety - o kulturze spożywania posiłków. Ja przytyłam tyle przez rok bo zupełnie zapomniałam o sobie, maiłam szopki w pracy i zajadałam problemy. jak czułam "piąche "w żołądku to się czułam spokojna choć na chwilę. Teraz na szczęście jest inaczej - poukładałam swoje życie, zrobiłam w nim porządek i teram czuję się odpowiednio silna żeby konsekwentnie realizować plany.

eech ... ja tam jem duzo... tak jak np dziś: 8.00 fasolka po bretońsku 120 g- zgodnie z zasada MM (węgle_) 10 g czekolady gorzkiej 12.00 serek biały 120g+jogo nat bez cukru 50g + szczypior 13,30 30g orzeszków light zimnych 15.00 (heh zaraz) jajo, szynka 70g, ser plesniowy 40g (tłuszcze 18.00 schabowy 200g + piree z brokułów 200g i pewnie znając życie zjem jeszcze przed tv z chłopem troche orzechów solonych ze 30g-50g .... jem sporo i tak codzinnie i jakoś chudnę... tylko że niełączenie jest tu zupełnie zastosowane przezemnie... noi staram sie nie jesć wiecej niż 100w dzinnie....

Gość Midzia
Mój grubas w głowie budzi się pod postacią napadów napychania żołądka, teraz już rzadko na szczęście , ale wiem że jest we mnie i czeka żeby wyleźć. Mam jeszcze jedna sprawę która utrudnia mi motywowanie się do zrzucenia - chce w przyszłym roku urodzić dziecko. A w ciąży się kurka tyje...

Gość Midzia
Kobiece kształty nie rób mi apetytu proszę - chce mi się orzeszków!!! i popcornu. A to nie pasi do mojej filozofii małego tyłka! ja niestety nie chudnę z takimi pysznościami.....

Gość Midzia
ja zaszalałam ostatnio i zrobiłam lody z truskawek - miksowane mrożone truskawki z mailami - bez cukru - samiutkie. Były słodkie i bardzo dobre.

Gość Midzia
a od jakiegoś czasu myślę właśnie o orzeszkach - żęby dodać do sałatki z kurczakiem- arachidowych nie słonych. jem 5 posiłków i nie podjadam pomiędzy. To mi ułatwia sprawę.

no i super - lody - dawaj przepis :) a co do ciązy - mój chłop też cały czas mi gada o dziecku - że by chciał, że powinniśmy sie starać itd.... ale ja chce najpierw schudnąc własnie do mojej wagi - nawyki zywieniowe zminic ... napewno mniej przyteyję w ciązy - nauczyć sie jesć poporstu pordukty zgodnie z meetoda MM.... miec to we krwi... a ta metoda w czasie ciązy jeto ok... bo juz o tym czytałam... kobieta w ciązy powinna jeść około 400W wiec to jest zaledwi więcej o 100W jak w normalnym spozyciu... więc zmieniając nawyki napewno łatwiej mi będzie przejśc ciązę.... nawet startując z wagi 65 i przytyć te 20 kg to będzie 85 kg.... a gdybym tak zaszła w ciąze ze swoja wagą wczesniejsza czyli 82 + 20 kg - to by była maskara 102 kg .... w tedy to by był porblem..... wole sie przygotować....

Midzia - w każdej diecie chyba prócz SB znajdziesz że 20-30g dzinnie mozna zjeśc orzeszki... a pozatym one mają tylko duzo kcal, bardzo niskie IG - czyli nie ma skoków insuliny a w 100g maja zaledwie 20 W... to chleb w 100g ma 70W - to dlatego właśnie lepiej zjeśc orzeszki niz popcorn lub cipsy.... pamiętaj że orzeszki to tłuszcze więc może je dodawać do miesa i warzyw.... ale nie do weglów.....

Gość Midzia
Kurczę może i masz rację. A co do lodów: Mrożone truskawki + mrożone maliny - nie wiem czy kupisz maliny - ja miałam swoje - wkładasz do miski i czekasz a ż trochę odtają:tak żeby dały się skruszyć taką dostawką do miksera - malakser czy jakoś tak - i tylko miksujesz - wychodzi b. gęsty sorbet - jak za rzadki jest to możesz jeszcze na chwilę do zamrażalnika i do tego może być jeszcze serek dania zmrożony jako drugi rodzaj - i cała filozofia. Pyszne - nawet mój mąż się dobrała do tego.

Gość Midzia
zamówiłam w bon priksie takie foremki do lodów wodnych - na lato będę wlewać do nich te zmiksowane owoce i zamrażać z patyczkiem.

Gość Midzia
Oki - jutro kupuje orzeszki nie solone. Węgle ograniczam do min. - tylko warzywa,pierś lub rybę i czasem owoce w małych ilościach, max 200 g nabiału dziennie.

Gość Midzia
Pamiętaj że owoce muszą być wcześniej zamrożone, ze świeżych i potem zamrożonych tak nie wyjdzie - inaczej się miksuja zupełnie.

Gość Midzia
Uciekam odezwę się koło 22 - idę porobić coś pożytecznego: prasowanie czeka. Mam dziś wolne w pracy. Dzięki za rozmowę. Do zobaczenia.

Gość Midzia
Hej! Kurcze dziewczyny powariowały! zakładają topiki czy można schudnąć na samej marchwi, czy można schudnąć na cini minis, kefirze - Nie tylko koty dostają na wiosnę kociego rozumu! matko aż sie boje zaglądać na topiki!

Gość marchew
wcale nie musisz

Gość Midzia
Marchew - miej litość - skąd masz takie pomysły, sama piszesz dziewczynie że na samych cini minis to nie schudnie, a ty pytasz czy na marchwi schudniesz.

Gość Midzia
Sama piszesz marchew dziewczynie co pyta czy można schudnąć na samych cini minis że nie - więc chyba masz odpowiedż.

Gość Midzia
Hej Kobiece Kształty I Lady - jesteście? Znacie się trochę na ciśnieniu krwi? Wczoraj wieczorem zmierzyłam i miałam 100 na 49. Wszyscy potem zaczęli sobie mierzyć, bo myśleli że aparat jest zepsuty, ja miałam podobny wynik przy trzech pomiarach. Skąd mi się takie niskie mogło wziąć? - czuje sie dobrze. trochę sie przestraszyłam, jutro idę do lekarza.