Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zośkka

jak lepiej-doradzcie

Polecane posty

czy lepiej jest zdecydować sie na dziecko przed 30 rokiem życia czy to nie gra roli czy są jakieś zagrożenia jeśli zdecyduję się na dziecko po 30-tce? Jeśli tak to jakie???

Lekarze mówią, że najlepszy wiek na dziecko to 25 lat, ale później też można urodzić zdrowe maleństwo, nie ma takiej wielkiej różnicy. Zaś po 35 roku życia rośnie ryzyko choroby (szczególnie genetycznej) dzieciątka.

zgadzam sie z gabryśką. Po 35 roku masz za darmo badania genetyczne, i jest większa szansa na bliżniaki, bo organizm kobiety starzeje się w czasi ejednej owulacji jajniki produkują więcej komórek

Podobno najniebezpieczniejszy wiek dla kobiety na ciąże to po 40 stym roku życia. Ja osobiście twierdzę, że najleprzy to między 20-25 rokiem życia. Zawsze to inaczej jak między rodzicem a dzieckiem nie ma takiej dużej różnicy wieku. Moja mamuśka miała 20 lat jak urodziła mnie, i dogadujemy się fantastycznie. Nie wyobrażam sobie, ze miała by przykładowo o 35 lat więcej i że kontakt byłby ten sam. Jesteśmy dla siebie jak przyjaciółki. Różnica wieku jest nie wielka więc i poglądy nie wiele się różnią. Taki rodzic na wiele rzeczy patrzy po trosze przez pryzmat własnego szaleństwa, bo sam dokładnie jeszcze pamięta że dzieciństwo i młodość ma swoje prawa. hi hi hi