Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaklakla

tabletki anty a krwawienie

Polecane posty

Gość klaklakla

w sumie to nie mam takiego wielkiego doswiadczenia dlatego pytam otoz od 2 tygodniu biore Mercilon tak jak kazala pani doktor od pierwszego dnia miesiaczki no i w sumie wszystko jest ok ale caly czas od tego czasu mam lekkie krwawienia nie takie jak w czasie okresu tylko takie plamienia no i tu moje pytanie czy to normalne i kiedy powinno sie ustatkowac??

Gość ryszarda_P
Przecież nawet w ulotce pisze, że krwawienie podczas brania pigułek się zdarza. Myślę, że jeśli powtórzy się w następnym cyklu moza by rozwazyć zmianę pigułek. Trzeba też wziąć pod uwagę, że właśnie zaczynasz i organizm to tabletek przyzwyczaja sie ok. 3 miesiace.

Gość klaklakla
nie no przeczytalam ulotke i wiem ze takie krwawienie jest normalne chodzi tylko o to ze u mnie nie było zadnej przerwy caly czas jest to krwawienie juz praktycznie 2 tydzien

to tez jest normalne. ja przy novynette która sa hormonalnym odpowiednikiem mercilonu plamiłam bez przerwy przez miesiąc

Gość nie rozumiem wpadek
słuchaj ja brałam 4 opakowania novynettu i potem 4 opakowania regulonu i praktycznie cały czas miałam takie krwawienia i palmienia!!! dopiero jak wziełam inne tabletki, o wiekszej dawce to nie mam zadnych plamien....poczekaj jeszcze ze 2- 3 opakowan jak dalej tak bedzie idz do lekarza zeby zmienic;)

Gość klaklakla
przy tym mozna sie wykonczyc :P:P:P a ile bralas tabletki zanim przestaliscie uzywac dodatkowa ochrone??

Gość nie rozumiem wpadek
a to do mnie było??? bo jak tak to juz odpowiadam....uzywam tabletek i gumek;)

Gość klaklakla
tak ogolnie pytam bo moja pani doktor to mowila zeby poczekac az zuzyje 1 opakowanie ale w ulotce pisze ze wystarczy 7 dni

Gość eeeeeeeeeeeeeee
to i to bzdura. wsytarczy jedna tabletka i to wlasnie tak pisza w ulotce

ja sie kochałam bez zabezpieczenia po 1 tabletce

Gość nie rozumiem wpadek
hmmmm no to dziwne.....jak brałam regulon i nowynette to babka mi gadała ze zabezpieczają od PIERWSZEJ tabletki...potem zmieniłam na rigevidon i powiedziała mi zebym uwazała 2 tygodnie..ale teraz jestem w trakcie 2 opakowania wiec chyba juz oki;)

Gość klaklakla
a no to fajnie bo takie uwazanie lub przerywanie zeby zalozyc gumke jest troche stresujace :P