Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przygnębiona

krwinki białe

Polecane posty

Gość przygnębiona

Mam za mało krwinek bialych. Co to może oznaczać???

Gość przygnębiona
3100

Gość przygnębiona
A norma jest 4000-10000.

Gość przygnębiona
Moze ktos mi to wytłumaczyć bo chodzą mi czarne myśli po głowie :(

Spadek ilości krwinek białych czyli leukopenię możemy zaobserwować w: Chorobach szpiku kostnego (zwłóknienie, guzy, ziarnica, białaczki) Działaniu substancji cytotoksycznych Chorobach naczyń (dotyczących kolagenu np. toczeń trzewny) Chorobach wątroby i śledziony Chorobie popromiennej także sama widzisz, ze wersji jest wiele

Przyczyny spadku białych krwinek: -niektóre choroby zakaźne, zwłaszcza wirusowe- WZW, grypa, zakażenie HIV, odra, różyczka, ospa wietrzna -uszkodzenie szpiku kostnego przez środki chemiczne -promienie jonizujące -zatrzymanie w rozwoju i zanik szpiku -wyniszczenie -przeżuty nowotworowe do szpiku kostnego -niektóre białaczki -ciężkie zakażenia bakteryjne- posocznice, dury, i paradury -wstrząs anafilaktyczny źródło: http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html

Gość przygnębiona
No to podnieśliście mnie na duchu :(

spadek nie jest jeszcze tak duży, ale lepiej idź do lekarza. Nie martw się na zapas- to może być przecież zwykłe zakażenie wirusowe.

no dokładnie możesz mieć jakieś zapalenie tylko ;) najlepiej jak wyniki zobaczy lekarz bo w googlach wszystko można znaleźć :O

Gość przygnębiona
Od jakiegoś czasu mam powiększone migdałki i właściwie od dwóch miesięcy jestem na antybiotykach albo innych lekach.Zaznaczam że OB mam w normie i inne badania również.Czy ten spadek może mieć coś wspólnego z tymi migdałkami??

no na pewno to ma jakiś związek ale najlepiej jak obejrzy Twoje wyniki lekarz ;)

Gość przygnębiona
Wiem wiem ale tak strasznie się martwię :(

no nie wątpię też bym sie martwiła ale lepiej iść do lekarza bo może się okaże, ze to nic starsznego ? ?;) a tak to sie bedziesz stresowac niepotrzebnie :)