Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

euglena

Urodziałm dzis syna!

Polecane posty

Gość gigamega
a nie słyszałas nigdy o tym, że dziecko śpiące samo się udusiło? spanie z dzieckiem jest ogólnie zalecane - chyba byłoby inaczej, gdyby groziło to zdrowiu czy życiu dziecka...

a ja sie wypowiem na temat pobytu w szpitalu po porodzie. Dla mnie jako że urodziłam pierwsze dziecko było to bardzo ważne i wcale nie głupie bo dowiedziałam sie tam i nauczyłam podstawowych rzeczy jak choćby przebieranie, przewijanie, sposób noszenia, wogóle bezpiecznego podnoszenia i wiele innych cennych rzeczy których nie wiedziałam, może dla kogoś to śmieszne ale napewno każda z was pamięta jak to było gdy pierwszy raz została matką..

euglena serdeczne gratulacje dla Ciebie i synka!!!!!!! czytałam Twoje posty na kobietkach chcacych mieć 3 dziecko:) widze że Ci sie udało co prawda nie trafiłaś w dziewuszkę ale co to za róznica,najwazniejsze że juz masz swoje upragnione maleństwo i możesz się cieszyć swym szczesciem pozdrawiam Cie serdecznie!!!ja tez mieszkam w Anglii i staram sie o 4 dzidzie :)

Gość malenka89
jeździcie to anglii i rodzicie bachory , żeby tylko potem one na was "zarabiały" - social kusi :-P

Gość milona
do wszystkich kretynek ktore sie tu wymadrzaj. KOBIETA URODZILA DZIECKO, PODZIELILA SIE Z NAMI SWOIM SZCZESCIEM. KTO WAM DAL PRAWO DO TAKIEJ KRYTYKI I WULGARYZMU. RADZE WIZYTE U PSYCHIATRY. EUGLENA GRATLUJE TRZYMAJ SIE

Gość malenka89
w polsce jednego by nie urodziła a w anglii?? zobaczą pare funów i prosze, jakie prorodzinne..żałosne jest rodzenie dzieci dla socjalu.. :-(

Gość do malenka89
Ciebie NA PEWNO urodzono dla socjału,żalosna idiotko:-PTeż urodze dziecko za granice,będę tam mieszkała NA STAŁE bo w tym pojebanym kraju mozna tylko sobie w łeb strzelić:-o

Bardzo Ci gratuluje.Mojego bylego kierownika corka rowniez dzis konczy 4 latka.Jesli malenstwo tego pragnie to z nim spij.Wygodniej sie karmi.Trzymajcie sie cieplutko!😘

Gość podwojna2
ej glupie i sterylne baby !!!!!!!!!! tylko w polsce lekarze i polozne gotuja rodzacej taki porod zeby szybko nie wracala i dzieci sie jej odechclalo i ta cala pseudo polityka prorodzinna 50zl na dziecko i co matka ma se za to waciki kupic czy szampon!!!@@@@@@@ A PRAWDA JEST TAKA ZE W UE JEST DUZE SPARCIE FINANSOWE ZE STRONY PANSTWA OBOJETNIE CZY NIEMCY HOLANDIA CZY BRYTANIA, I LEKARSKIE JAKIEGO W POLSCE TYLKO W PRYWATNEJ KLINICE TYLKO ZAZNACIE A TU JEST TO NA KASE CHORYCH PLACISZ I MASZ I ZADAZ NP W HOLANDII KOBIETY TYLKO RODZA W DOMU BO TU JEST PRZYJAZNE SRODOWISKO DLA MATKI W KTORYM PRZEBYWALA CALA CIAZE A NIE W SZPITALACH GDZIE DZIENNIE PRZEWIJA SIE TABUN ODWIEDZAJACYCH ZASMARKANCOW I BOG JEDEN WIE JAKIE CHOROBSKA PRZYNOSZA LUDZIE ZE SOBA BO NIKOGO NIE SPRAWDZISZ, WIEC DLACZEGO JEST TAK GLOSNO O TYLU ZAKARZENIACH W SZPITALACH??????????? JEZELI PANNA CZUJE SIE TAK SILNA TO JEJ POGRATULUJCIE A NIE PLUJCIE SIE JAK STARE WIEJSKIE ZABOBONNE BABY BO SREDNIOWIECZEM CIAGNIE OD NIEKTORCH WYPOWIEDZI!!!!!!!!!! DLA MAMUSI WSIEGO DOBREGO ZEBY DZIECIATKO ZDROWO ROSLO I DUZO SIL DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKOW!!!!!!!!!!

Gość lesterka
Gratuluję! Niech się zdrowo chowa:-) ----> Malenka89- nie masz pojęcia, o czym mowisz! Zal mi takich zawistnych osob! Nie sztuka jest miec kilkoro dzieci, gdy nie ma sie je za co utrzymac! Ja w tym kraju nie moglabym spelnic swego marzenia-o 3 dzieci... A w Uk mam mozliwosc! Nie musze sie martwic, co bedzie z moimi dziecmi! Za uczciwa prace mozna zyc tak,jak sie chce! Nie mam zamairu "rodzić dla socjalu"! Chcę i będę mieć bo ten kraj, w przeciwienstwie do Polski daje mi wybor! A bachorem to może bylas/jestes ty- my mamy i rodzimy dzieci!

GRATULUJĘ kochana! To musi byc cudowne uczucie :) Mnie ono dopiero czeka :) I tu gdzie mieszkam najnormalniejszą rzeczą jest to, że kobiete jeszcze tego samego dnia co urodziła (jeśli to np. było rano) wypisuja do domu (oczywiście jeśli nic się nie dzieje)! Niestety nie mamy na to wpływu, chociaż ja osobiście wolałabym pobyc chociaż ze 2 dni w szpitalu z maluszkiem :)Niestety nie ja o tym decyduję :(

Gość Loka_Viola
Mam dwójkę dzieci. Po urodzeniu pierwszego dziecka chciałam być w szpitalu jak najdłużej, byłam kompletnym laikiem, nie wiedziałam jak prawidłowo trzymać dziecko, nie potrafiłam karmić, miałam trudności z przewijaniem, co chwilę zawracałam położnej głowę i zasypywałam ją gradem pytań. KIedy po 3 dniach wyszłam do domu, miała instrukcję obsługi noworodka w małym palcu, a to czego nie wiedziałam spisałam sobie na kartce. Te 3 dni spędzone w szpitalu okazały się bardzo pomocne i przydatne, a położne zawsze służyły radą. 2 lata później urodziłam kolejne dziecko, ból porodu jest co prawda bardzo silny, ale zaraz po porodzie odzyskałam energię, o bólu zapomniałam, mogłam wręcz góry przenosić i już na 2 dzień chciałam wyjść z małym do domu. Jeśli matka i dziecko czują się dobrze, to nie ma sensu siedzieć w szpitalu, jak coś ma się stać, to i tak się stanie, szpital ani w tym nie pomoże, ani nie przeciwdziała. Euglena, gratulacje dla Ciebie i męża, oraz życzenia zdrowia dla synka.🌼

Gość bziku
euglena - moje gratulacje:)

Gość
brak słow.............

U mnie w szpitalu wychodzi o się dokładnie jak minęły 2 doby, z zegarkiem w ręku :D I to tylko dlatego tak późno, bo po 2 dobach pobierają dzieciom krew na fenyloketonurię. Inaczej pewno też by wcześniej wypisywali.

U mnie w szpitalu wychodzi o się dokładnie jak minęły 2 doby, z zegarkiem w ręku :D I to tylko dlatego tak późno, bo po 2 dobach pobierają dzieciom krew na fenyloketonurię. Inaczej pewno też by wcze

U mnie w szpitalu wychodzi o się dokładnie jak minęły 2 doby, z zegarkiem w ręku :D I to tylko dlatego tak późno, bo po 2 dobach pobierają dzieciom krew na fenyloketonurię. Inaczej pewno też by wcze

Gość o rany julek
Ostatnio w naszych szpitalach modna jest sepsa, legionella itp., więc faktycznie, jak najpóźniej do domu z dzieciaczkiem, niech się uodparnia w ekstremalnych warunkach ;)

Gość zmyslaszasz
a dlaczego wrociłas juz do domu? bo wmkoncu nie napisałas... czy faktycznie na własne zyczenie? A wiesz o tym ze w szpitalu sie lezy 3 doby po porodzie nie po to zeby cie obserwowac, ale zeby dziecku pomoc w razie czego. Nie wierze ze urodziłas, bo jak o takich podstawowych rzeczach nie wiesz to zmyslasz.

a w sprawie wychodzenia wczesniejszego do domu,to co w tym dziwnego?w krajach zachodnich \'(w Polsce po malu tez)porody domowe staja sie coraz popularniejsze to tym bardziej nie powinno dziwic ze ktos chce wyjsc wczesniej ze szpitala.ja tam jak najbardziej popieram:-)

Moje najserdeczniejsze gratulacje!!!!! P.S. Ludziska, no co wy?! Kobieta sie cieszy i dzieli ze swiatem radosc! Jakbym mogla, tez bym od razu po porodzie pojechala do domu! pozdr.

Gość
A TERAZ WAS ZDZIWIE Moja mama urodziła mnie i moja siostre w domu pod fachowym okiem połozneja zarazem swej przyjaciólki co wy na to?

Gratuluję maleństwa :D Ja sama marzyłam, żeby od razu po urodzeniu małego pójść do domku :)

Też marzyłam żeby urodzić w domu, niestety, lekarz ze względu na to że poprzednia ciąża zakończyła się cesarką i na mój wiek (mam 38 lat) zdecydował że będzie bezpieczniej w szpitalu. Nie jestem w UK tylko w USA i rodziłam w prywatnym szpitalu. Nasze ubezpieczenie pokrywa do 2 dni pobytu w szpitalu po normalnie przebiegającym porodzie, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby wyjść wcześniej. Ja o tym że chcę wyjść parę godzin po porodzie ustaliłam z lekarzem dużo wcześniej, pod warunkiem że wszystko będzie bezwarunkowo w porządku. Małego kilka razy razy oglądał neonatolog i nie widział przeciwwskazań. Gdyby tylko napomknął że coś jest nie tak to nie zabierałabym dziecka do domu. Nie wiem skąd przekonanie niektórych że wiedzą więcej od specjalisty. Za 3 godziny idziemy do pediatry pochwalić się nowym nabytkiem ;) Noc przeszła bez sensacji, mały spał jak anioł, possał parę razy od niechcenia. Z doświadczenia wiem że za parę dni będzie inaczej :D Póki co nic do roboty prócz gapienia się w Maksia nie mam, mąż do pracy pognał chwalić się jakiego to okaza spłodził ;) , starsi synowie w szkole. Jeszcze raz serdecznie dziękuję za gratulacje, pewnie jak Maksiu ocknie się ze śpiku noworodkowego to wzorem swoich braci żyć mi nie da przez parę miesięcy :) więc korzystam z tego że mogę jeszcze spokojnie posiedzieć przy kompie i coś napisać.

Gość dyby
GRATULACJE EUGLENKA!!!