Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_karina_

CZYM OPROCZ PROSTOWNICY MOZNA WYPROSTOWAC WłOSY??/

Polecane posty

CZESC Ponad pół roku temu robiłam trwałą .Teraz mam odrosty . Teraz moje włosy są pół na pół - proste i kręcone . Chciałabym mieć całe proste włosy.Uzywałam juz prostownicy ale ona strasznie niszczy włosy - a i tak po umyciu z powrotem kręcą mi sie pozostałosci po trwałej . Czy są jakies kosmetyki ktore by choc troche wyprostowały włosy ????? Czy ktoras miala podobny problem ? Proszę pomożcie mi !!!!!!!!!!!

Wiem, że z Loreala jest mleczko, które prostuje włosy, tyle, że są po nim sztywne. Ja używam prostownicy. Po każdym umyciu nakładam odżywkę, a co jakiś czas maseczkę regenerwującą i wierz mi, że nie mam zniszczonych włosów.

Układaj na okrągłą szczotkę.

Gość kicia1
Ja też prostuję włosy już prawie rok i nie mam zniszczonych :) ale używam do tego specjalnych kosmetyków chroniących włosy przed działaniem wysokiej temperatury. Kupowałam kiedyś jakiś kosmetyk niby prostujący włosy ,ale to nic nie daje:(

Co prawda może włosy nie sa proste jak drut ale bardzo pomaga czesanie włosów szczatka z naturalnego wlosia, duza okrągłą. Tzn. mi pomaga :)

Gość troczek
nakladaj na te konce po trwalej regenerujaca maske po kazdym myciu, to odzywi i obciazy wlosy, a potem susz na duza okragla szczotke - tak jak poprzedniczka sugeruje taka z naturalnego wlosia, bo pieknie wygladza

Gość youstys
prostowanie włosków na stałe, znaczy sie dopóki nie odrosną:) wykonalne w salonach fryzjerskiech, ale to troszkę kosztuje:) pozdrawiam

Gość youstys
sprobuj żelazkiem hehe:) choć sama bałabym się :) są przecież inne mniej eksperymentalne metody:)

Gość najlepszym sposebem
jest raz do roku robić trwała, ja tak robię i mam spokój ; jednak najlepiej robic to w dobrym salonie

Gość najlepszym sposebem
oczywiście trwała do prostych włosów

Gość youstys
a ile kosztuje ta trwała do prostych włosów?

Gość kicia1
Do Martynka Ja kupiłam ostatnio sobie w sklepie fryzjerskim taką oliwkę nienatłuszczającą do włosów.Ją się wciera i tworzy się na włosach taka niewidzialna powłoka która je chroni. Podobno też jest dobry jedwab -biosilk

Gość gfdhgfshsjtg
Ponadto producent zapewnia, że oprócz naturalnych fal i loków, balsam rozprostuje także trwałą. Wydawało mi się to trochę nieprawdopodobne, ale pożyczyłam mój balsam koleżance, której trwała nie była zbyt efektowna. Ku zdumieniu obu z nas, jej włosy stały się takie jak przed trwałą! Lecz niestety bez regularnego stosowania trwała powróciła po kilku umyciach włosów. http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=1734

na rynku jest sporo kosmetyków do prostowania włosów, moze warto spróbowac? taki zestaw z nivea na przykład jest niedrogi, więc nawet gdyby na czyjeś włosy nie zadziałało to nie zbankrutujemy ;)

Gość fryzjer stylista
mozna wyprostować jeszce zelazkiem , takim które codziennie stosujesz w gospodarstwie domowym. ta metoda prostowania włosów nadaję się tylko dla włosów długich a mianowice układasz włosy na desce do prasowania.. równo, swobodnie, nastawiasz temperature żelazka na odpowiednią do Twoich włosów < jeśli masz słabe i zniszczone , ustaw na taką którą prasujesz jedwabne tkaniny> , dodatkowo włącz pare w żalazku... otrzymasz w ten sposób prostowanie z funkcją nawilżania włosów. NO GŁUPIE PYTANIA ZADAJESZ! TYLKO PO UŻYCIU PROSTOWNICY Z OPOWIEDINIMI KOSMETYKAMI OCHRONNYMI I NABŁYSZCZAJĄCYMI OTRZYMASZ GŁADKIE I LŚNIĄCE WŁOSY. WSZYTSKIE BALSAMY, ODŻYWKI, MLECZKA ETC. PROSTUJĄCE NIE DAJĄ TAKIEGO EFEKTU.

Gość fryzjer stylista
a szczerze i od serca polecam dwófazowy lotion do prostowania włosów - flat iron spray. daje niesamowity efekt gładkich , pełnych blasku i życia włosów. dodatkowo chroni włosy przed wysoką temperaturą prostownicy. prosdukt jest dośc drogi < 60 zł > < na allegro 40>, ale wystarcza na długo.