Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ela_26

brak owulacji po odstawieniu anty

Polecane posty

Gość ela_26

Dziewczyny zaczynam 7 cykl po odstawieniu anty bo chcemy z mezem dziecko,do tej pory nie mialam owu,brak sluzu plodnego i niska tempka przez caly cykl,a jak jest z wami po anty?

ja jestem po pierwszym cyklu po odstawieniu 27 d.c dostalam okres temperatury nie mierze wiec nie wiem ale 13 d.c mialam ten sluz jak kurze jajko i klucie jajnika wiec to mogla byc owu podobno ale to mozna potwierdzic tylko idac na USG wewnetrzne w dniu kiedy czujesz ze masz owulacje ja nie poszlam wiec nie wiem czy to faktycznie ona byla :D

Gość ela_26
witaj...ja w cyklu po odstawieniu mialam owu(w 16 dniu skok tempki i typowy sluz plodny) ale lekarz kazal odczekac trzy miesiace i dlatego sie nie staralismy z mezem a teraz zaluje bo od tamtej pory nie mialam owulacji niestety:( ty tez starasz sie o dziecko?

ja sie na razie nie staram choć mój ginekolog mnie namawia :P a te 3 cykle trzeba odczekać bo jest ryzyko ciąży mnogiej podobno i też własnie słyszałam, ze po kilku cyklach owu może zaniknąć

Gość ela_26
Dlatego gin mowila abym odczekala 3 miesiace,ale teraz jak nie mam owulacji to juz calkiem w ciaze nie zajde i co ja mam teraz zrobic:( A czemu gin namawia ciebie na ciaze teraz?

namawia mnie bo mam podejrzanie endometriozy i mówi, że po tabletkach płodność jest zwiększona i że łatwiej było by mi zajść ale wiesz o kasę, mieszkanie i pracę on się potem nie bedzie martwił tylko ja więc i tak nie będę teraz próbować co ma być to będzie a jak się okaże, ze potem bede miała problemy z zajśćiem to trudno

Gość ela_26
Wiesz;masz racje i mam nadzieje ze u ciebie bedzie dobrze i zajdziesz w ciaze kiedy bedzie odpowiedni dla ciebie czas.Mi niestety sie nie poszczescilo i mam teraz problemy z zajsciem.:(

Hej hej:) Teorka cześć diablico👄 Ela - w takim wypadku poproś ginekologa o skierowania na badania hormonalne, no i powinnaś zacząć łykac tabletki na wywołanie jajeczkowania. Ja ostawiłam tabsy rok temu i prawdopodobnie ani razu nie doszło do wou ,za to robiły mi sie torbiele na jajnikach bo pecherzyki rosły a nie pękały. Też czeka mnie kuracja na jajeczkowanie, dla narazie sie z tym wstrzymam - na dziecko mam jeszcze czas:) No i nie zamartwiaj się bo to naprawde nie jest jakiś wielki problem, można wszystko podsterować lekami, które bierzesz 5 dni w cyklu i owu powinna się pojawić. Tak więc marsz do gina i powodzenia życze:)

no nasza dyżurna ekspertka EJMI wszystko Ci pięknie wytłumaczyła ;) ;)

Gość ela_26
Dziewczyny kochane jestescie! Dzieki Ejmi.Mam zrobionych kilka badan,bylam z nimi u gin i mowilam ze nie mam owulacji,mam przjmowac tylko duphaston kilka miesiecy...Ale przeciez to nie jest lek na owulacje,gin nie chce mi przepisac tych tabletek na jajeczkowanie,nie wiem dlaczego.Wiec pojde do innej gin. Ejmi czy wystarczylo tylko brac te tabletki na owu i nic wiecej,czy trzeba wtedy chodzic na kontrol i sprawdzac czy dochodzi do owulacji,jak bylo u ciebie...

Gość ela_26
sory przeciez piszesz ze ty narazie sie wstrzymujesz:) Ale moze wiesz cos wiecej na ten temat

Gość 1kaja11111
a jak wyglada sluz owulacyjny? to ten bezbarwny gesty czy ten wodnisty??

Gość ela_26
Sluz owulacyjny jest bezbarwny,wodnisty i rozciagliwy,ten gesty to nieplodny.

Gość 1kaja11111
kazdy mi mowi co innego :( ja mam caly miesiac taki wodnisty ale nie rozciagliwy nic juz nie kapuje

Gość ela_26
skoro nie jest rozciagliwy to nieplodny.sluz plodny jest w okresie okoloowulacyjnym,przy cyklach 28 dniowych,moze pojawic sie juz w 10dniu cyklu a zanika po owulcji,wiec napewno nie ma go przez caly miesiac.