Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka 18

POMOCY- ciąza !!

Polecane posty

Gość malutka 18

witam wszystkich... mam maly problem.. dostalam okres 6.02 kochalam sie z chlopakiem w walentynki :) najgorsze jest to ze prezerwatywa zsunela mu sie... :( nie bylam w swoim miescie i latalam po aptekach po jakis dobry lek antykoncepcyjny.. w aptece kupilam PATENTEX OWAL N czy cos w tym stylu... ale użyłam go dopiero po stosynku... nie dawalo mi to spokoju bo wydawalo mi sie ze to nie pomoze . na nastepny dzien poszlam do tamtejszego ginekologa o porade.. powiedzial mi ze moge byc w ciazy i chcial mi przepisac jakies tabletki po stosunku ktorych musze zażyć w ciagu 72 godzin "po" ( kosztuja one ok 100zl) .dzis juz jestem w swoim miescie i zamierzam isc do ginekologa zeby zapisal mi je ... prosze pomozcie mi... bo nie wiem czy to podziala i czy sa takie tabletki w 100 % pewne ...z gory dzieki... pozdrawiam

Gość Carmarthen
Tyle pewności to daje akurat szkalanka zimnej wody przed...

Gość malutka 18
tak... wsyzstko bylo zaplanowane.. mialo byc idealnie a tu... :( kurcze... ginekolog powiedzial ze jesli nie chce byc w ciazy to musze je zażyć w ciagu tych 72 godzin... czy tylko mi to pomoze??

Gość mala18mala17
Hmm ja w tym roku koncze 18 i tez moge byc w ciazy ahhh...Dlugo z nim jestes??

Gość malutka 18
jestem z nim od 1,5 roku.. ale znamy sie od 13 lat i bardzo sie kochamy... nawet mi powiedzial ze jesli bym byla w tej ciazy to bylo by to dziecko z milosci

Gość mala18mala17
Ja jestem rok i tez jakby bylo dziecko to by sie cieszyl..no ale nie wiem co by bylo z szkola...:o a kiedy musisz zazyc te tabletki ?

Gość malutka 18
no dzis tak ok 20 beda juz 24-godziny... a mam na to 72 zeby zazyc te tabletki... no tylko czy one sa dobre ?? 100 zl to tak na jeden raz duzo a nie wiem czy one sa dobre

Gość malutka 18
no i nasuwa sie kolejne pytanie.. ile dni poczawszy od dnia okresu kobieta jest niepłodna ??

Gość mala18mala17
słyszalam ze sa dobre:) dla mnie na tabletki juz za późno zostalo mi tylko czekanie

Gość malutka 18
no ja musze je wziasc bo na test by zrobic ( za 6 dni) o ile bede w ciazy bedzie za pozno i moge zalowac ze nie kupilam tabletek :)

Gość malutka 18
kurde... sprawdzilam w tym kalendarzu- podanym przez TAKA JEDNA KOBITKE.. linku i wychodzi na to ze jednak bylam niepłodna.. ale 100 % pewnosci nie mam co nie??

Gość zalezy jak dlugie
jak dlugie masz cykle, jesli bardzo krotkie to zaraz po @ jest mozliwosc zajscia w ciaze a jesli np okolo 30 dniowe to raczej marna szansa.. :)

Gość fgry
jedyne co Cię ratuje przed ciążą to postinol-i masz na zażycie72h to co kupiłaś to nadaje się tylko podczas stosunku i tworzy barierę dla plemników ale nawet wtedy to nie bardzo skuteczna metoda-teraz pomyśl jesteś gotowa na dziecko-bo ono będzie więcej kosztować niz tylko100zł. ale ten środek to burza hormonów i to ostatecznośc.

Gość malutka 18
ostatnio w styczniu mialam okres 6 no i teraz tez wiec wypada ze 31 dni... moze cos pokrecilam :)

Gość _salma_
jesli 31 dni to mysle ze nie masz sie czym martwic, w ciaze sie tak latwo nie zachodzi, sama probuje i jakos nie moge, choc kocham sie tylko i wylacznie w dni plodne :/ glowa do gory :)

Gość malutka 18
no wlasnie chyba ten srodek chce mi przepisac lekarz .. bo o 72 godzinach mowil..

Gość malutka 18
mam pytanko... ile jest w tym opakowaniu tabletek.. 1??

Gość fgry
Najgorsze jest to że jak ktoś chce dzidziusia to ma z tym problem a jak nie jest gotowy to raz w niewłaściwym momencie i jest...moji znajomi przynajmniej tak maja albo wpadka albo chcą i latami mają problem.

Gość malutka 18
no wlasnie... a jescze niedawno mi sie snilo.. ze chodzilam po aptekach i szukalam testu ciazowego.. wszyscy od dawna mowia mi ze mam prorocze sny :)

Gość malutka 18
kurde... chchcialabym miec pewnosc ze tabletki postinol sa w 100% skuteczne :(

Gość duo duo
będziesz się zastanawiać jeszcze dłużej i bedzie za późno na postinor. Im później zażyjesz te tabletki"po" ich skuteczność będzie mniejsza. Mogłaś kupić i wziąć od razu a nie zastanwiać się.

Gość malutka 18
niestety nie moglam ich kupic.. nie bylam w swoim miescie a poza tym nie mialam ze soba ksiazeczki :-/ u lekarza bylam dzis ale nie w swoim miescie.. jutro z rana ide do ginekologa po nie

Gość przeciez zeby kupic
tabletki to nie potrzebujesz ksiazeczki, a skoro bylas u lekarza, to dlaczego Ci nie zapisal? juz bys miala przeciez..

Gość jakas dziwna jestes skoro
bylas u lekarza i nie zapisal Ci tabletek..

Gość chyba dziewczyno
chcesz byc w ciazy ..

Gość malutka 18
nie zapisal mi bo nie bylam z tego miasta.. i za glupia recepte mialam zaplacic 50 zl...+ koszt tabletek... mowil mi ze potrzebuje pesel by mi wypisac

Gość pesel mas zna dowodzie

Gość malutka 18
niestety nie mialam dowodu.. tylko legitymacje