Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zarloka

Co zrobic z wiecznie nienajedzonym niemowlakiem?

Polecane posty

Gość mama zarloka

Witam doswiadczone mamy! Mam problem, w ktorego rozwiazaniu mam nadzieje mi pomozecie. Miesiac temu za namowa pediatry i kardiologa zaczelam wprowadzac malej pokarmy stale chociaz karmie piersia. Corka ma 4, 5 miesiaca, ale miala i ma dalej nadwage( wazy ponad 10 kilo), a przy jej niewielkiej wadzie serca doradzili mi wprowadzenie zupek wczesniej. Mala zjada teraz 220 ml dosyc gestej zupki do ktorej dodaje od tygodnia pol lyzeczki masla po czym od radzu po jedzeniu wrzeszczy o piers. Wpada w histerie. Probowalam jej dawac herbatki bo myslalam ze po prostu chce sie jej pic ale nie dosc ze nie chce butli to jeszcze nawet jak wypije lyzeczka to dalej wrzeszczy.Nie wiem co robic. Mialam ja takze zaczac przyzwyczajac do sztucznego mleka bo niedlugo wracam do pracy ale tez nie chce. Jak robi takie sceny to ja zostawiam sama w lozeczku zeby sie uspokoila ale wtedy rodzina twierdzi, ze sie znecam nad dzieckiem. Co robic??

Gość ja się tam nie znam....
....ale moim zdaniem to dziecko jest skandalicznie przekarmione. Żołądek rozepchany, stąd wieczne nienasycenie. Ale to tylko moje zdanie. W końcu jest pod opieką lekarza, więc chyba lekarz wie co doradza. Dla mnie to dziwne. Nie wiem co wada serca ma wspólnego z tym, ze oprócz piersi trzeba 4-miesięcznemu dziecku zapchac żołądek zupą. Dla mnie to jakiś absurd, ale jak piszę - ja się nie znam. Może skonsultuj jeszcze to z jakimś lekarzem. Ja bym odstawiłą te zupki i wróciła do samej piersi. Dziecku żołądek wróciłby do normalnych rozmiarów i sądzę, ze byłoby to wskazane. No, ale lepiej zapytaj lekarza.

Gość mama niemowlaka
myślę że faktycznie sama pierś powinna wystarczyć, zwłaszcza gdy dziecko ma nadwage. Wprowadzanie w 4 miesiącu zupek i innych to raczej przy niedowadze - dziwne to troche. Może przejdz się do dietetyka. A ile miało dziecko jak się urodziło ?

Gość mama niemowlaka
tzn ile ważyło ? :)

Gość barbara22
może coś innego jest powodem jego placzu, a uspokaja sie przy piersi, bo tam najlepiej

Gość nie dziwie sie
ze ryczy po zjedzeniu takiej ilosci zupy!!!!:O to skandal zeby tyle dawac jesc takiemu maluchowi!!! pewnie brzuch go boli a uspokaja sie przy piersi odstaw te zupy! daj mu jablko albo marchewke i wlasna piers

Gość barbara22
to nic zlego, ze zostawiasz w lozeczku same dzieciatko. Rodzina zawsze jes "mądra". Mój synek też tak wrzeszczał i myślałam, że z głodu, a powód był inny. Kładłam go do łóżeczka i zasypial po jakims czasie. może dziecko ma za duzo wrazen? ja bym nie podawala piersi od razu po zupce. odczekalabym conajmniej 2 godziny- tak robilam z synkiem.

Gość mama zarloka
Przekarmiona raczej nie jest. W sumie je 5- 6 razy na dobe, tylko po prostu tej zupy nie traktuje jak normalny posilek, tylko tak jakby uwazala ze zaspokojenie glodu moze osiagnac wylacznie poprzez piers.Z brzuchem tez raczej problemow nie ma bo kiedy cos sie dzieje z jej zoladkiem to sie wije i inaczej placze. Dzis przetrzymalam ja i po 15 minutach dzikich wrzaskow poszla spac i zjadla dopiero 2,5 godziny po zupce. Mysle ze to chodzi o to poczucie bliskosci bo jedzenie zupki traktuje jak zabawe. Jak sie urodzila wazyla 4250 kg.

A może spróbujesz z zagęszczaczem do mleka? Odciągnij swój pokarm, wsyp zagęszczacz i podaj dziecku. Polecam. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.