Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włochatka

Co zrobić z włosami? Foto. Jeszcze raz, bo ktoś skasował mój tamat...

Polecane posty

Gość nic nie rob
sa zajefajne - sliczne tylko zmien kolorek na jakis bardziej brazowy .

Gość włochatka
Tak, są tylko umyte. Używam najczęściej szamponu J&J lawendowego, albo Sanosan, albo Nivea dla dzieci. A potem odżywka Matrix Curl Life. I jeszcze od czasu do czasu maska Dory z bambusem. Ale szczerze mówiąc ta maska jest niespecjalna;) I włosy musze myć codziennie...:o Także mam zabawy na godzinę codziennie rano:p Zanim się wysusze, rozczeszę... Nie używam już żadnych pianek, bo tylko niszczą włosy i sklajają, innych preparatów do włosów tez nie. Niby pewnie by się lepiej kręciły, ale ja nie lubię tego. Włosy sie sklejają. I nie chcę już farbowac włosów. A taki zły mam ten kolor? W sumie w innym świetle jest jasniejszy... A czasami wpada w taki miedziany. I mam bardzo jasną cerę i jasne brwi, rzęsy, ciemny kolor by mi nie pasował:) A znacie jakieś dobre odżywki??? Może właśnie ta, o której mówiłam, ta dwufazowa? Tylko nie wiem, czy da się po niej rozczesac włosy, bo one się strasznie filcują od wody:o A jak pada deszcz, to działaja jak futro i w ogóle nie przemakają:classic_cool:

Gość włochatka
Uważacie, że lepiej wyglądałyby brązowe? Może by były błyszczące, ale tylko tydzień po farbowaniu;) Niestety kręcone włosy nigdy nie sa tak błyszczące.

Też mam maskę Dory z bambusem i też nie jestem z niej zadowolona choć mam zupełnie inny rodzaj włosów niż Ty, a tyle dobrego sie o niej nasłuchałam:O A zapytałam czy masz coś na włosach poza (szamponem:D), bo mój facet ma bardzo podobne włosy do Twoich tylko, że dłuższe i nie tak mocno kręcone:D i choć on ich nie cierpi to ja zawsze powtarzam mu, że chętnie się z nim zamienię:) Kolor masz śliczny i naprawdę nie rób nic z włosami, bo jak już wspominałam - zapsujesz je;)

Gość tez mam takie
po pierwsze to je troche podetnij. wydaje mi sie ze sa troche za długie.tkrotsze lepiej by chyba wygladały ;) i jak bedziesz je suszyc suszarka (z dyfuzorem) to unos lekko do góry włosy do góry to wtedy nie beda takie przyklapniete przy samej glowie a dalej szopa :D - jak kopernik :P a kolorek ładny :)

Gość nie no oo
ja to napisalam ale to chyba z przyzwyczajenia bo zadko sie spotyka blond wlosy krecone , myslalam o hennie do przyciemnienia. nie farbuj skoro cala taka jasna jestes:-)

Gość włochatka
Ojej, ale to zdjęcie teraz robione wyszło...:O Zupełnie inny kolor niż na pierwszym:D Tamto było robione rano, bez lampy błyskowej, może ciemno było. A to przy sztucznym świetle. A włosy mam taki średnu blond chyba (?) To może ktoś mi doradzi jakieś dobre odżywki do włosów kręconych. Bo ktos mówił o takich bez spłukiwania, ale w smie takich nie znam... Chyba, ze może być taka w sprayu. A ta maska Dory dla mnie jest zupełnie przecietna,. zero efektu, tylko tyle, że się włosy dośc dobrze rozczesują. A też koleżanka mi poradziła i czytałam jakieś opinie w internecie, ze to taka rewelcja. Ale raczej kiepska ta maska jak na rewelację.

Nie zgadzam się z tym, że powinnaś je podciąć, bo są za długie. Spokojnie mogłyby być jeszcze kilka centymetrów dłuższe, bo widzę, że są bardzo puszyste i uniesione pomimo tego, że tak mocno się kręcą. Szkoda, że nie pokazałaś jak wyglądają z przodu, przy buzi.

Gość włochatka
Ale one nie są przyklapniete przy głowie... Nie wiem, jak to opisać. Są takie puchate właśnie, odstają od głowy na jakies 2 cm:D Ale się nie kręcą aż tak bardzo. Moze to i dobrze, bo w sumie przy twarzy lepiej się układają, jak są zupełnie pokręcone, to jakoś tak dziwnie wyglądam jak dla mnie. A tak źle to wygląda jak u góry są bardziej proste?

Gość tez mam takie
ja uzywam szampnu do włosów kręconych nivea + odzywka tez z nivea do kreconych + odzywka bez spłukiwania pantene tez do kreconych :P

Gość cegla
no czesc wlasnie odpalilam przez przypadek ta stronke i ogladam wlosy o ktorych mowa. rada stylistow: osobiscie polecam wiazac wysoko na glowie trdycyjnego warkocza lub "koka" bron boze pasemek, czy opadajacych na twaz kosmykow ani grzywki (chyba ze masz pryszcze) jezeli chodzi o kolor zalezy od twarzy pokaz mi swoja twaz a poradze wiecej... ps o takich "wloskach" marzy polowa kobiet wraz z moja moja 20 letnia siora (...glupia nie wie ile to problemu z ich utrzymaniem..) a marzy o grubych ciezkich lokowanych wlosachach bo podobno takie faceci bardziej lubia no i podobno latwiej sie ukladaja i nie potrzeba 3/4 butelki mega silnego utwalacza oraz dlatego ze bo znacznie lepiej wygladaja na wielkim balu gdzie kazda laska ma loczki mniejsze lub wieksze itd a teraz nowina: zgadnijcie dlaczego marzy o takich loczkach bo....ma dlugie geste lsniace ciezkie piekne i ..proste ja nosze krotko obstrzyzone, rude bo tak mi bardziej pasuje , nie ma problemu z utwalaniem , suszeniem , czesaniem i najwazniejsze dla mnie nie wypadaja podczas szczotkowania i nie trzeba szczoty uzywac do dywanow...hahaha

Gość posluchaj
masz super włosy, to jest twoja uroda, w której wygladasz najpiękniej. mozesz podkreslic skret sprayem well sprezysty lok

No to teraz wiem o co Ci chodzi:D Aż się uśmiałam, bo mój chłop właśnie z tego powodu narzeka najbardziej, że już przy głowie ma puszyste włosy i ciągle je przylizuje:D:D:D Co ja bym dała żeby mieć takie włosy... moje są proste, gładkie, błyszczące, ale oklapnięte do granic możliwości:O więc ciesz się, że masz takie, bo są super:)

Może ich po prostu nie rozczesuj? Ja nie mam aż tak mocno kręconych włosów, ale po rozczesaniu robi się właśnie taka \"szopa\", więc robie to tylko u nasady, a reszte zostawiam samym sobie:) Poza tym powinnaś je troszeczkę skrócić i jednak nałożyć piankę, żeby się ładniej ułożyły. Ja mam piankę z Taft i jestem z niej zadowolona... Może spróbuj?

Gość martucha78
Wiam Mam takie włosy tylko ciemne i chyba cięższe. Ogólnie jest ich dużo. Takie włosy nie nadają się na średnią długośc wiem to z doświadczenia. Pielęgnacja takich włosow jest b. uciążliwa. Dlatego już 3 razy obcięłam się na krótko z włosow ,ktore sięgały pasa. Teraz sięgają za łopatki i już mam dosyć. Na ich prostowanie potrzebuję ok 1,5 godz. Oczywiście nie opłaca się to jeżeli jest wilgoć.od razu się skręcają. Stosuję rożne odżywki i nie mogę sobie dopasować odpowiedniej.Noszę koński ogon, bo tak najprościej i najwygodniej.

Gość CHEMICZNE
prostowanie wlosow polecam mialam podobne wlosy , nareszcie mam z nimi swiety spokoj prosciutenkie sa :D:D:D

Gość martucha78
Chemicznie ? U fryzjera? Jak to przebiega?

Gość martucha78
Ja swoje wlosy czesze tylko do mycia i po myciu na mokro. Zastanawiam się dość poważnie nad dredami. Wydaje mi się to łatwiejsze i wygodniejsze.

martucha78--------> jeśli dasz rade nie myć włosów na samym początku przez jakieś 2 miesiące to rób dready śmiało:D Jeśli masz włosy jak autorka topiku to powinny się super trzymać.

Gość DesaDesa
masz takie ladne te wlosy. Ja zawsze o takich marzylam. Mam ten kolor co Ty tylko ze proste i mniej geste. Od czasu do czasu dla draki mozesz sobie rozprostowac, ale nie za czesto. Masz naprawde piekne wlosy.

Gość misia-cishia19
o boo...ja bym z takimi nie wytrzymała :D sprobuj wyprostować? tzn. trwala ondulacja u fryzjara :) na pół roku utrzyma sie podobno taki efekt, wiec jedna wizyta u fryz na pol rok powinna wystarczyc,

Gość włochatka
Nie, nie chcę ich prostować. I W ogóle nie chce ich niszczyć. Wolałabym zeby mi jednak ktoś polecił dobrą odżywkę;) Nie jest tak źle z tymi włosami, a i znajomi rozpoznają mnie na ulicy nawet jak widać tylko czubek głowy:p Wolałabym zadbać o włosy bardziej, niż je niszczyć. I bardzo mi nie przeszkadzają, przecież można je związać tak zupełnie, na czubku głowy i jakby w ogóle ich nie było:) No i jakoś gorzej wyglądam w prostych. Rozczesuję je tylko po myciu zaraz, takim rzadkim grzebieniem, potem ich nie czeszę, dpiero następnego dnia rano, jak myję. Tylko nie wiem co można zrobić, żeby były bardziej błyszczące i ładniejsze.

Gość włochatka
A mam jeszcez jedno pytanie: czy uważacie, z eosoba, która ma naturalne włosy, niefarbowane i kręcone, jest zaniedbana?

Gość hfdsh
ja tak nie uważam, bo też mam naturalny niefarbowany kolor i farbować nie zamierzam, dzieki temu są błyszczące i zdrowe na kręconych się nie znam bo ja mam lekko falowane, w sumie ta sama długość co twoje, ale wycieniowane i ja używam Waxa, włosy po nim są mięciutkie, gładkie i lżejsze, nie wiem czy u ciebie też byłby podobny efekt Ja zawsze chciałam mieć kręcone włosy. Przez bardzo długi czas miałam bardzo długie po za tyłek, proste niestety, więc je podciełam wycieniowałam i zaczeły mi się falować

Gość włochatka
Moje też są wycieniowane z tyłu, z przodu, ale i tak nie widać precyzji cięcia;)

tego dwufazowego schwarzkopfu bez splukiwania nie polecam bo ciezko sie po nim rozczesuje ;) najlepszy wg mnie jest różowy LOREAL (taka odżywka ułatwiająca rozczesywanie) włosy masz fajne ale szczerze mówiąc wolę moje proste jak druty ;) ;)

Gość mam ten sam problem
Jest zabieg u fryzjera trwale prostujący-przez poł roku mialam proste jak druty. Teraz mam kręcone ale wycieniowałam i nie wyglądają już na takie ciężkie-bardziej swawolne. Dlaczego myślisz że nie pasowałby ci ciemniejszy kolor? Przy twoim naturalnym dobrze będą wyglądały dwa odcienie do góry i dwa do dołu. Mówiąc prościej -trochę ciemniejsze i trochę jaśniejsze. W przypadku pasemek-jest możliwośc farbowania samych odrostów a raz na trzy farbowania odświeżenie tylko reszty-ja tak robie od dobrych paru lat. Jakaś fryzjerka do bani jeśli tak stwierdziała. pozdrawiam alicja