Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca_sl

odnosnie zapowiedzi-male pytanko

Polecane posty

Gość niewiedzaca_sl

Witam za 3 miesiace biore slub-ale ani nie w mojej parafii ani nie w parafii mojego narzeczonego. Zgode na slub w innej parafii juz mamy ale pozostaje jeszcze kwestia zapowiedzi. Z tego co wiem to chyba trzeba dac w obydwu parafiach; a dostajemy jakies zaswiadczenie ze te zapowiedzi sie odbeda/odbyly?? Bo niby skad ten inny ksiadz bedzie wiedzial,ze byly? dziekuje za powazne odpowiedzi

Gość zegarynka82
najpierw daje sie na zapowiedzi w parafi panny młodej....po jakims czasie (1-2 tyg zalezy od ksiedza)proboszcz wypisuje zaswiadczenie z którym idziue sie do parfi młodego dać na zapowiedzi

Gość niewiedzaca_sl
bardzo dziekuje za odpowiedz!

Gość ew..
dokładnie tak. najpierw dajecie na zapowiedzi u panny (myślę że ok. 50 - 100zł) a po 2 czy 3 niedzielach zabieracie stamtąd kwitek i dajecie go u pana młodego na taki sam czas i za tyle samo kasy.

Gość Co za bzdura
Państwo młodzi mogą dać na zapowiedzi w tym samym czasie! Myśmy tak zrobili. Babiszon w kancelarii zaśpiewał 50 zeta, chociaż ksiądz wcześniej mówił "co łaska". Widocznie co łaska ma swoją cenę :/ Albo pani sekretarka była innego wyznania, niż ksiądz (np mojżeszowego).

My nie nalezymy juz do swojej starej parafii, i nie bierzemy w niej slubu, ale poniewaz do niedawna nalezelismy do niej oboje to chcialabym zeby nasze zapowiedzi sie odbyly i tam. Myslicie ze to da sie zalatwic?

Ja należe do inne parafii,mąz też a ślub też braliśmy w innej.Więc pośliśmy najpierw do mojej daliśmy na zapowiedzi ,ksiądź wypisał nam karteczkę i kazał zanieśc nam do parafi gdzie bedizemy mieli ślub oraz do parafi męza.W tym sałym czasie w każdej parafii leciały zapowiedzi