Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina_09

Co ja robię nie tak??? jem nastepująco, zobaczcie i powiedzcie

Polecane posty

Gość karolina_09

miska muesli z mlekiem 3 kanapki chleba pełnoziarnistego z masłem i jakimś serem (wędlin nie jem) jogurt 250ml kefir labo maślanka 250ml filet z kurczaka albo filet z ryby gotowane i do tego gotowane warzywa albo surówka czy to za mało?

jak rozumiem chcesz schudnąć-na Twoim miejscu odstawiłabym masło,ser zastąpiłabym np twarogiem-żółty ser ma dużo kalorii.Poza tym nie napisałaś, o której jesz ostatni posiłek.Dodatkowo proponuję trochę ruchu-to działa gwarantuję

Gość karolina_09
nie jem żółtego sera, napisałam ogólnie ser, bo jem różne serki:) a odrobinka masła to chyba nikomu nie zaszkodzi na weekend albo jak są dni wolne to zawsze jem normalny obiad jakąś kaszą (jaglaną, kus-kus itp.) tylko nie wiem czemu nie czuję się jakoś super-dobrze mówi się tyle żeby jeść zdrowo, a tu...:O

Może brakuje jakiegoś potrzebnego Twojemu organizmowi składnika w tej diecie.

Albo spożywasz zbyt dużo nabiału,a Twój organizm nie toleruje tak dużej ilości białka zwierzęcego i podczas procesów metabolicznych produkuje zbyt dużo ZiSPPM.

Gość karolina_09
no właśnie, tylko jakiego? jem chyba tak jak należy - mało i często (5-6 posiłków), piję dużo, bo samej wody mineralnej i źródlanej w sumie 1,5 litra, no a poza tym mnóstwo herbat owocowych, zielonych itp. nie wiem:O może ktoś mi podpowie?:)

Gość karolina_09
mówisz? a co oznacza ten skrót?

Są to zbędne i szkodliwe produkty przemiany materii.Organizm podczas spalania aminokwasów czyli składowych białka produkuje najwięcej toksyn, które źle wpływają na ogólną kondycję.

Zbedne i szkodliwe produkty przemiany materii. :) i jak juz ktos wczesniej sie pytal - uprawiasz jakis sport? gimnastykujesz sie w domu? ja bym zrezygnowala z masla - ale to dlatego ze go nie lubie - i z sera zoltego to napewno. to zalezy tez jakie porcje zjadasz bo np. ryba gotowana , warzywa i twarozki sa zdrowe i malokaloryczne ale pod warunkiem ze nie zje sie calego wiadra;)

Gość karolina_09
jem niewielkie porcje:) ale rzeczywiście muszę chyba zastanowić sie nad taką ilością nabiału jaką spożywam:) tylko co w to miejsce proponujecie?

Gość karolina_09
nie gimnastykuję się, ale maszeruję:)