Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaPPP

Ulewanie-czy to za duzo jedzenia?

Polecane posty

Gość martaPPP

czy ulewanie u niemowlat ma wplyw na to, czy dziecko zjadlo za duzo?

Pewnie ma wpływ na to ile dziecko uleje. Ja starałam się karmić małymi porcjami, kłaść wyżej głowę, a i tak Pawełek ulewał. Miesiąc temu jeszcze bardzo ulewał, a przez ostatnie 4 tygodnie są to pojedyncze ulewania. Teraz ma 8 miesięcy. :)

Gość 546
A moje sloneczko ma 3 tygodnie i nic mu soe nie ulewa :P

Gość nie rozumiem pytania
przełóż to na polski :) a poważnie rzecz biorąc - ulewanie może wynikać z wielu rzeczy, niekoniecznie z za dużej ilości jedzenia, może maluch najadł się powietrza i przy odbijaniu powietrze które się cofa wypycha część mleka, dlatego ważna jest pionizacja dziecka po każdym posiłku, gorszą przyczyną ulewania jest refluks, ale nie piszesz czy to ulewanie jest intesnywne, czy nie, raczej nie wynika z przejedzenia, bo małe dzieci nie jedzą więcej niz im się chce, to domena dorosłych obżartuchów ;)

ukladajcie dziecko wyzej- tzn lozeczko pod katem 30 stopni. ukladajcie na boku. moj Tomek zachlysnal sie pokarmem- tak bardzo ze trafilismy z tego powodu do szpitala. plyn dostal sie do oskrzeli. momentalnie przeszllo na pluca. ulewanie nie musi byc oznaka przejedzenia.

ale najczesciej ulewa sie bo dziecko z jedzeniem polyka powietrze i pencherzyki powietrza wydostajac sie na zewnatrz \"biora \" ze soba pokarm. malo medyczne wyjasnienie ale tak to mniej wiecej wyglada;) PO JEDZENIU MUSI SIE BEKNAC\ODBIC