Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cera z przebarwieniami

Pani Dermatolog przepisała mi płyn AKNEMYCIN PLUS na przebarwienia-opinie

Polecane posty

Ale w ulotce pisze że to jest na trądzik a nie przebarwienia. KTo stosował ten płyn??

aha a te przebarwienia są spowodowane trądzikiem

Gość Jakastakasobie
wysusza --- ale dziala i na tradzik i na przebarwienia --- ale na przebarwienia to chyba dziala tylko na zasadzie luszczenia skory przy regolarnym stosowaniu i dodatkowo dobrym nawilzaczu powinien Ci pomoc

Gość szczocha
ja stosowałam , ale mnie piekło i przestałam używać

Dziękuje za odp! Ale nie wiem czy jednocześnie mogę nawilżać bo ponoc nie wolno łączyć tego środka z innymi preparatami.. :(

Gość trudno powiedzieć
mi bardzo wysuszał skórę, także nie dalo rady nie nawilżać, zobaczysz sama

U każdego inaczej działa. Problemy skóry są bardzo indywidualną sprawą i nie zawsze da się używać tego samego kosmetyku co np. koleżanka. Jeśli uznasz, że Ci nie pasuje ten płyn, idź do dermatolog i powiedz o swoich wątpliwościach.

Gość misiaaaaaaa
podnosze :)

Aknemycyna nie jest wcale dobra, jak na swoja cene to powinna działac cuda, a tak nie jest...:(

Aha, i radze stosowac silnie nawilżający krem. Najpierw płyn, a potem wklepywanie kremiku, a i tak skóra będze sucha;)

Gość dziewczyno tak jak napisałaś
nie wolno łączyć tego środka z innymi preparatami, ale przeciwtrądzikowymi, bo on sam jest tak mocny, ze jakbyś jeszcze używała czegoś to by Cię nieżle podrażniło. A nawilżać twarz możesz a nawet powinnaś, bo nadmiernie wysuszona cera produkuje więcej łoju, takie błędne koło.

Gość misiaaaaaaa
A ja stosuje go na noc a na dzien acne derma... To źle?? Mam acne derm odstawic?? Bo nie wiem :(

Gość zapytaj o to swojego
dermatologa, to zależy. Różnie skóra reaguje na leki, prawda?

Gość akunia
moj syn stosowal na tradzik.skora po nim wygladala okropnie cala twarz w czerwonych plamach.po2tygodniach stosowania mial na twarzy jakby skorupe,ktora pekala przy ruchach mimicznych.umowilam go do dermatologa kosmetologa,oczywiscie zabronilam stosowac plyn.dopiero u tej pani kosmetolog po5zabiegach cera sie poprawila.radze uwazac na ten plyn.

Gość misiaaaaa
To moze był uczulony na jakis składnik tego płynu?? Ja go stosuje 4 dzien i jest ok, nawet wcale nie piecze ani nic.

Gość akunia
mozliwe,ze cos go uczulalo.nie twierdze,ze plyn jest zly uwazam,ze ma zbyt silnie dzialajace srodki i nie kazdy go toleruje.dlatego nalezy uwazac.mojego syna bardzo piekl.

Gość misiaaaaaa
A czy mogę stosować na dzien krem natłuszczający ELO-BAZA?? Chyba lepszy ten niż acne derm bo acne derm jest z jakimś kwasem.

Gość krem natłuszczający przy cerze
trądzikowej to ryzyko. Kup sobie jakiś dobry nawilżający np. Humakten, był tu nawet topik o nim, poszukaj w wyszukiwarce.

Gość misiaaaaaa
Własnie niedawno chcialam kupić ten krem ale nigdzie nie moglam go znaleść i zrezygnowałam :(

w sprawie Humektanu pytaj w aptece :) bo tylko tam można kupić:) ja najpierw zadzwoniłam i zapytałam czy jest a pani w aptece powiedziała że jeśli jestem zaineteresowana to na następny dzień może go w hurtowni zamówić :) kupiłm go - ok 10 zł :) mimo że mam cerę mieszaną - przesuszoną to muszę po jednym nałożeniu i wchłonięciu kremu nałożyć drugą warstwę bo czuję, że skóra na twarzy jyest ściągnięta :)

Gość misiaaaaaaa
do i co i co A mi Pani farmaceutka powiedziala ze nigdy nie słychała o takim kremie i że nie ma go w hurtowni :( A jest dobry na cere? Wyskakuja ci po nim pryszcze?

czytałam o nim tyle pozytywnych rzeczy dlatego zdecydowałam się go kupić :) ale drugiego już nie kupię :O jeśli wychodzisz na mróz to lepiej połóż drugą wartwę ochronnego kremu, bo ten się nie nadaje :) jednak sama musisz spróbować żeby właściwie ocenić, bo każda skóra reaguje inaczej :) a te 10 zł to za tubkę 30g

a mieszkasz w jakimś małym miasteczku że farmaceutka o nim nie słyszała ???

Gość misiaaaaaa
No tak mieszkam w małym miasteczku :)

to może zasugeruj jej żeby w hurtowni zapytała czy taki emolient mają :)

Gość ja własnie skonczyłam
Pytała i nie mają

Gość kicia34
Miałam kiedyś aknemycin ale na trądzik - był SUPER! Mam też przebarwienia ale jakoś nie zauważyłam żeby podczas stosowania tego leku to mi się zmniejszyło:O

Gość caro678
Ja od dzisiaj zaczen kuracje tym Aknemycinem. moja przyjaciolka uzywa to juz od dobrych paru miesiecy i jest bardzo zadowolon. ona uzyw aknemycin w plynie takze polecam:) jedyne 25,26 zl:) kiedys bralam Tetralysal a twarz smarowalam benzacne, super kuracja i efejty byly powalajace, niestety tetralysal calkowicei nie wyleczy tradziku, ale zmniejsza objawy:) takze poleam i pozdrawiam

Gość hkj
ja stosuje 10 dzien;p po 3 dniach skóra zaczęła strasznie piec łuszczyć sie , a nastpenie schodzic, ale jak teraz zauwazylm to dobrze, bo wyglada to tak jakby skora odbudowywala sie i zrzucała ten martwy naskórek. rzeczywiscie podczac tego luszczenia gdy nakladalam preparat, twarz była bardzo podrażniona, cała czerwona, szczypała, ale warto to przeboleć bo po jakimś czasie podrażnienia ustepują :) zobaczymy jeszcze bede stosowac 3 tygodnie zgodnie z zaleceniami Pani dermatolog. Nie zapeszajac widzę duża poprawę :)