Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda i piekna

KAWA a odchudzanie

Polecane posty

Gość mloda i piekna

Nie jestem zwolenniczka kawy i uwazam, ze bardziej szkodzi niz pomaga(rozbraja mnie ta reklama w tv, kiedy mowia ile to kawa ma antyoksydantow), ale pije 1 slaba dziennie, bo po kawie nie chce mi sie jesc i latwiej mi sie odchudza. Jednak zastanawiam sie, czy kofeina w niej zawarta ma jakis wplyw na metabolizm, zwalnia go czy przyspiesza, wiecie cos o tym? Czytalam gdzies, ze kawa pomaga schudnac, tylko zastanawiam sie w jaki sposob. Czy kofeina ma jakis wplyw na utrate tkanki tluszczowej? Jak macie jakies informacje, to sie podzielcie nimi:) Pozdrawiam.

Gość umpopopopooo
bardzo chętnie poznam odpowiedź na to pytanie :P

Gość umpopopopooo
Z tego co wyczytałam kawa przyspiesza metabolizm (najlepiej działa na czczo, jak w diecie kopenhaskiej) ;) Pozdrawiam

Oczywiście kawa przyspiesza metabolizm :) Jednak należy zwrócić uwagę na to jaką kawę pijemy. Jeśli dolewamy mleka np 3,2% + ze dwie łyżeczki cukru to taka dieta nie zda się na nic.

Gość mloda i piekna
A ja slyszalam, ze wlasnie lepiej pic kawe ze smietanka, bo to co sama kawa wyplucze z organizmu, to smietanka dostarczy.:) Chodzi chyba o wapn, ale nie jestem pewna

Ja piję kawe ze smietanką i z cukrem.Jedną,czasem dwie dziennie.I choć jest z \"dodatkami\" tez przyspiesza metabolizm:)

Gość Matylda

Jaką kawę najlepiej pić słyszałam, że na metabolizm najlepiej działa kawa zielona, ktoś o tym słyszał?