Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karrla

zapalenie-co pomoze?

Polecane posty

Gość Karrla

Podejrzewam u siebie zapalenie, odczuwam lekkie pieczenie podczas stosunku,a ze wzgledu na jezyk(przebywam za granica) , nie moge pojsc do lekarza. Czy ktos moglby mi poradzic jakis naturalny sposob na uregulowanie tej przykrosci? Dodam , ze nie mam zadnych uplawow.

Gość aabbaa
dobry jest Tantum Rosa (o ile sprzedają za granicą)

Gość Karrla
Mysle, ze dostane, ale myslalam,ze to tylko na grzybice. Czyzbym sie mylila? jak to sie stosuje?

Gość aabbaa
to jest taki proszek w saszetkach, rozpuszczasz w przegotowanej wodzie (najlepiej w misce) i podmywasz się.w polsce kosztuje około 30 zł, w opakowaniu jest 10 saszetek. Daje uczucie znieczulenia - przestaje swędzieć - na jakiś czas przynajmniej...generlanie nie mogę powiedzieć zeby mnie wyleczyło ale pomagało mi jak już nie mogłam z tym swędzeniem wytrzymać;)...i tak wybieram się do lekarza bo nie do końca czuje się tam juz zdrowo...ale tantum rosa polecam.Nie wiem tylko czy u mnie moza to było otarciem nazwać...raczej podrażnieniem po stosunku...no lae swedziało, piekło...myśle że spokojnie tantum rosa ci przyniesie ulge..i bez recepty jest właśnie po to żeby jakoś samamu sobie (bez lek) spróbować pomóc.

Gość aabbaa
chodziło mi oczywiście nie o "otarcie" ale o "zapalnie" szybciej pisze niz mysle;)

Gość aabbaa
ja próbowałam jeszcze krem clotrimazolum. mi nie bardzo pomagał dlatego opierałam sie na tantum rosa..no ale mozesz spróbować on tez jest jak swędzi i piecze i takie tam. kosztuje grosze.

Gość Karrla
Dzieki Ci bardzo. Uzywalam kremu Clotrimazolum (przywiozlam z Polski), ale to mi raczej nie pomoze, bo czuje lekki dyskomfort w srodku...tak jakby pieczenie, szczegolnie podczas stosunku i tuz po. Myslale, ze przyczyna moze byc jakies zapalenie.

Gość aabbaa
zapalnienie albo własnie otarcie od stosunku...spróbj ten tantum rosa, przez troche nie współżyj i moze jakoś przejdzie..ale i tak lepiej kontrolnie do lekarza sie wybrać. powodznia!

Gość Karrla
Nie wspolzyje juz od tygodnia, w nadziei ,ze dyskomfort przejdzie. To nie jest bol, czy tez dokuczliwe pieczenie, raczej uczuciem ze w srodku troszke parzy...nawet nie wiem czy moge to tak opisac. Sprobuje to tantum rosa...we wtorek kupie, bo nie dam rady wczesniej. A do lekarza niestety za kilka tygodni, ale wolalabym to jakos zaleczyc.

Gość Karrla
A! Gdzies tutaj wyczytalam, ze jakas dziewczyna wciskala sobie masc clotrimazolum do srodka...wydaje mi sie to nie powazne, ale nie znam skladu czopkow dopochwowych clotrimazolum...moze ma identyczny sklad co masc ? Orientujesz sie moze?

Gość aabbaa
oj nie mam pojęcia! ja mam tylko krem nie czopki...

Gość aabbaa
no i maść wciskać do środka...? nie no tak nie wolno...przecież skoro masć to do użytku zawnętrznego..

Gość aabbaa
czopek to tak - wiadomo do śroka - ale czopków clotrimazolum nie znam.

Gość Karrla
Dzieki AAbbaa za wszystkie wskazowki...Dzisiaj dostalam @..moze mnie to troche "przeczysci"...w kazdym badz razie kupie tantum rosa i zobacze. Mam nadzieje, ze przejdzie. Jakos sobie poradze...A myslisz, ze zadne przeciwzapalne leki (mysle tu o ogolnie powszechnych tabletkach przeciwbolowo+przeciwzapalnych) by na to nie pomogly?

Gość Karrla
wiem, ze masc jest tylko do uzytku zewnetrznego, ale pisalam , ze to gdzies tu na forum wyczytalam i tylko tak sie zastanawialam...

Gość aabbaa
oj nie sądze! proszek przeciwbólowy..nie nie to nie bardzo...nie próbpwałam ale nie sadze..w każdym razie powodzenia w zwalczaniu...swędzenia;) bay!

Gość Karrla
raczej..swedzeniu...