Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa dwudziestka

Dwudziestki za granicą łączmy się!!!

Polecane posty

Gość domina86
a studiowac bede w Londynie.....jezyk znam calkiem dobrze,egzamin z IELTS zdalam na 7.5 musze stanwoczo popracowac nad slownictwem ale na pewno dam rade na studiach...... a jezeli chodzi z europeistyka to ja anwet niew iwdzialam tutaj takie kursu, chociaz sie zbytnio nie intersuje to fakt,ale wydaje mi sie z,e to taki kolejny wymysl ten kierunek ,bo kim niby jestes opo ukoncczeniu go? ale kazdy chce studiowac bo to cos nowego, teraz polowa ludzi idzie na europeistyke i skoncza jak ci po marketing i zarzadzaniu ( chodzi mi tylk o polske,nie UK).

Gość ciekawa 20stka
Hmm może i masz rację,chyba muszę zmienić a co myślisz o stosunkach międzynarodowych? bo to tez mnie interesuje, ale niestety ciężko się dostać :( pozdro

Gość domina86
stosuniki miedzynarodowe to w polsce kolejny bardzo popularny kierunek,ale tutgJ? raczej nie.... ale mysle,ze bardziej uzyteczny niz europeistyka ,ale przy tym, podejrzewam ,ze dosyc skomplokowany..... ja powiem ci jak to jest w Londynie..... kierunki po ktorych latwo znajdziesz (bardzo)dobra prace: *prawo *biznes *finanse/ksiegowosc *kierunki techniczne (np. elektronika) *IT

Gość ciekawa 20stka
Tak tylko, że na wyrze są ludzie z Anglii a ja mieszkam w Szkocji a o ile wiadomo Anglicy Szkotów nie lubią ale mogę się przyłączyć, czemu nie ;) Dzięki domina za informację ale wiesz może o jakiś kierunkach na któtych nie ma dużo matmy, bo nie przepadam za nią za bardzo?? Daj mi, jak możesz jakieś konkrety. :)

Gość ciekawa 20stka
Widzę, że na tym wyrze jest jakoś mało ludzi.... wolę zostać tutaj ;)

Gość ciekawa 20stka
Hej dziewczyny jak się dzisiaj macie? ja mam wolne :) niedługo wpadnie psiapsaiółka na kawę :) a później pewnie obiadek, net, małe sprzątanie i książka. A Wy jak spędzacie wolny czas? W sumie to miałam iść na spacer ale jakoś nie mam ochoty :) Nie mam tutaj chłopaka także czasami czuję się samotna a z Wami jak jest dziewczynki :) W sumie to jest jeden ale w Polse,a do tego jeszcze nie jesteśmy razem także się zobaczy. W kwietniu lecę na 2 tyg do Polski. Rodzina strasznie tęskni, ja też i spotkam się ze znajomymi.... :) pozdrawiam :)

Gość ciekawa 20stka
Dziewczyny czy Wy spicie? Jak się macie? ja właśnie zmykam na ląd, muszę cos załatwić. pozdro

Gość asiaaa86
Czesc laseczki! Ja mieszkam od pol roku w UK i strasznie tesknie za domem, ale chcialabym zaczac tutaj studia. 15 stycznia minal, wiec starac sie moge dopiero na rok 2008 :( Poza tym to mam teraz dziekanke na polskim uniwerku, ale zamierzam to rzucic. Pytanie do dominy86: ile placilas za kurs przygotowawczy do IELTS? Bo mnie na tutejszych collegach ceny przerazaja: £ 246 (15 h ) za tydz:(

Gość domina86
ja tylko zdawalam egzamin, ale kurs pewnie tez kosztuje ok.250..... w sumie ja polecalabym ci kupic ksiazke i sie przygotowac.... bedzie cconajmniej 10 razy taniej. ja zaqplacilam ok.16 funtow za ksiazke z 6 testami+CD (z testami listening).

Gość asiaaa86
dzieki za odp. No chyba raczej sie bede sama uczyc, skoro inni bez kursu tez sobie poradzili:)

Gość domina86
Aska ,ale ty sie nie pzrejmuj,napisz do uniwerkow z zapytaniem czy mozesz jeszcze skladac dokumnety,prawdopoddobnie sie zgodza...... ja wlasnie napsialam do jego,bo na poczatku nie zlolyzlam podanie (a skladam pzrez ucas) no i wykorzystalam wszystkie 6 wyborow,i napsialm czy jest jakas szamse ze moge jeszcze sie ubiegac o miejsce io powiedzilei ,ze tak... ale nie chce mi sie podania pisac ;-)

Gość ciekawa dwudziestka
juz myslałam ze ten topik zginie :( ale jestescie brawo!!! tak wgole to jestem Ania Witam Cie Asia!!! 🌼 🌼

Gość Asiaaa86
Siemka Ciekawa Dwudziestka, Domina86 i inne dziewuszki. Ehh, ja teraz jestem w UK jako au pair, ale planuje zjechac do PL w maju. Kurka, gdybym wiedziala, ze mam szanse jeszcze na miejsce na uniwerku, to bym wrocila szybciej. Bo tak sie sklada ze potrzebuje referencji, no a musze je wziac od anglisty z mojego dawnego LO :/ ale chyba jutro przedzwonie do jakiegos uniwera. Domina86 a Ty na jaka uczelnie sie wybierasz, jesli mozna?:P

Gość domina86
witam wszystkich,pewnie tylko ja jedna musze pracowac ciezko pzrez12 godzin w weekend ;-( aska, mi referencje szef wypisal,wiec nie musza byc koniecznie ze szkoly,a poza tym twoi rodzice moga ci zaltawic,mi mama napisala podanie do dyre z prosba o ref. i mi pzrsylali,fakt faktem 5 zdan, ale mam..... a jezeli chodzi o te moje uniwersytety to EAst London,Westminster,Midedlesex,Metropolitan,Greenwich,South Bank- wszystkie w londynie

Gość asiaaa86
Dzieks za cierpliwosc i odp domina hehe. Uparlas sie na ten drogi Londyn :)Wspolczuje ciezkiej pracy, ale ja jestem au pair, wiec zarobie cale g... a kasa przydalaby mi sie na studia, bede musiala w miedzyczasie szukac jakiegos part-time job, jezeli sie w ogole w tym roku jeszcze zalapie ;) a pozatym, to jakies dwudziestki za granica moglyby sie jeszcze poprodukowac :P ;) pozdro, lece na babysitting do sasiadow (sobota wieczor a ja przed tv;(

Gość agataaaaa
to ja ciekawa dwudzistka tylko ten moj nick mis ie znudzil,imie jest lepsze. oj u mnie nic ciekawego sie nie dzieje :P szuakam 2 dodatkowej pracy, nawet mam juz zalatwiona w hotelu ale troche problem z dojezdzaniem bo jest w innej miejscowosci, bylam dzisiaj w innym miejscu ale niedaleko kolo mnie i ppowiedzieli ze sie odezwa. w sumie to cos sie znajdzie. tak wogole to smigam sobie rowerkiem i mam zamiar zapisac sie na tenisa ziemnego ale nie wiem jak ja to wszystko pogodze. aha i jeszcze szukam mieszkania bo w kwietniu musze sie przeprowadzic 🌼 a tu jest ciezko z tym koksem-albo brak, albo daleko, albo drogie... ale mam cos na oku i mam nadzieje ze cos wyjdzie. teraz siedze i sie nudze a co u was? co porabiacie ciekawego?

Gość shadowbolt
hej :) mieszkam w anglii od, ehh 2 lat prawie, jestem na drugim roku studiow na university of leeds, i prawde mowiac gdyby nie angielski bojfriend z ktorym jestesmy od , hm 5 lat, to po studiach najprawdopodobniej wracalabym do polski :< szara nudna anglia, na zdjeciach wyglada duzo lepiej >.

Gość domina86
witam wszystkich...... oj aska zebys wiedziala,ze sie uzwzielam na ten Londyn,ostatnio tak mnie nw pracy wkurzyli,ze zaraz do mamy na gg i mowie ja chyba wracam do polski,a mama to zaraz plan mi swoj opowiedziala na kolejne conajmniej 7 lat ;-) jak ja to moge mieszkac w polsce i studiowac ..........ale moja mum to w ogole w swiecie marzen zyje......... na Oxford chciala mnie wyslac ;-) bo 'przeciez zdolna dziewczyna jestem' .ale postanowilam,ze nie dam sie tym glupkom z moejj pracy i zostane,zreszta mam nadzieje ze zmienie prace za 3-4 miesiace..... bo juz nie wyrabiam tutaj...... a dzisiaj to taka leniwa jestem ze az mi wstyd( no ale nie wstydze sie az tak bardzo,zeby zaczac pracowac a nie leniuchowac ;-) pozdrowienia

Gość agataaaa
hello dziewuszki! ja jakos dzisiaj sobie zrobilambabski wieczor hehe wiecie prysznic i takie tam. a powiedzcie mi-mieszkacie moze ze swoimi facetami? macie chlopcow? bo mi sie zanosi ze bede miala ale to skomplikowany przypadekja i on. moze w koncu sie w przyszlym tyg. wszystko wyjasni. a tak wogole to on tez mieszka w szkocji tylko ze na drugim koncu :D ale damy rade a zwami jak jest? 🌼

Gość Asiaaa86
kurde, ja dzis po raz pierwszy od jakiegos czasu bylam w kinie :P na Hot Fuzz czy cos takiego, nawet spoko. A w ogole to ja planuje 26.maja wrocic na miesiac do Polandii naszej kochanej a w lipcu z moja friend chcemy sobie dorobic znowu w UK (nigdy wiecej operkowania:() No i moze zalapie sie na uni jeszcze w tym roku. A ogolnie to mnie depresja dopada przez te deszcze i mysle sobie ze musze chyba chlopa sobie szukac, bo chociaz sie zapieram ze jestem taka independent, to jednak zle mi samej:P kurde tylko gdzie sa normalni faceci?:( nie wierze ze tacy w ogole istnieja:(

Gość Asiaaa86
to co kurde :( tylko ja mam za duzo wolnego czasu ? :( dzisiaj spalam od godziny 12 do 3 i dalej nie moglam :( ale sie trzymam :D pozdrowki, niech sie ktoras odezwie:P

Gość domina86
Hej Aska ja tez ogladalm Hot Fuzz i powiem szczerze ,ze sie zawiodlam,zwlaszccza czytajac opnie o tym filmie, po peirwsze to jest niby NAJSMIESZNIEJSZ AKOMEDIA 2007 i zgodze sie z tym ,pod warunkiem ze w 2007 roku nie wyprodukuja zadnej innej komedii,poza tym to raczej film jest raczej sensacyjny z dosc nieudana proba pzrerobioenia na komedie....ale tak sobie mysle,ze chyba ogladne Norbit...... A ja to wo ogle na pocztku myslalam,ze hot fuzz to amrykankjsi film,a tu sie okazalo e brytysjski,wiec teraz to juz mnie nie dziwia te niezwykle pozytywne komentarze...dla angoli jak dlugo cos jest brytyjskie to jest najlepsze..... a dzisiaj to jak zwykle w pracy,a najgorsze ,ze nocka ;-( ............. a o zwiazkach to nawet nie bede sie wypowiadac,bo mam serduszko zlamane na miliard drobnych kawaleczkow ;-(

Gość Asiaaa86
bo wiesz Domina, Angole sie ztego brechtali, bo ponoc w tym filmie bylo parodiowanie innych brytyjskich filmow o policjantach a my nie wiedzialysmy o co kaman:( i w sumie tez mnie nie smieszyl za bardzo, ale to bylo moje pierwsze wyjscie do kina od pol roku, wiec I enjoyed it :P milej pracki :*

Gość domina86
oj to tego ze to parodia to nie wiedzialam..no chyba ze tak ........ ale niestety ja nie zakumalam......... wole amerykanskie parodie.......nie ma to jak straszny film.............a ktos ogladal the number 23?

Gość Asiaaa86
buuuuu moje zycie to net, dzieci, net, dzieci, net :( Niech mi sie juz skonczy to operkowanie i zaczne jakas normalna robote i nauke:( Domina chyba tylko na Ciebie mozna liczyc na tym forum, Agatka a gdzie Twoje wpisy:( ruszajcie sie dziewczynki, bo mi smutno...:( normalnie.. samotnosc w sieci:(

Gość agataaaa
Asiu ja zazwyczaj siedze na kafe w 20latkach na ogolnym jako ania julia czyli jak chcecie to wpadnijcie tam,jest lepiej ale widzialalam cie asiu tam juz takze wroc sa cudowne dziewqczyny. poprostu nie chce mi sie tego samego pisac na 2 topikach, chociaz go zalozylam. pozdrawiam was i czekam 👄

Gość domina86
oj,widze topik upada,wiec podnosze..... ja juz siadam psychicznie w mojej pracy..... czy istnieje jakas szansa ze brytyjskie nastolatki zostana wywizeione za granice, dopoki nie osoiagna wikeu w ktorym odkryja jak sie uzywa mozgu?

Gość Kruszynnnnnka
Hey ja mam 19 lat i mieszkam prawie 2 lata w Kanadzie w miescie vancouver na samym zachodzie, ostatni rok chodze do High School ale bedzie mi prakowac pare kredytow wiec bede musiala pojsc do High School dla doroslych bo do dormalnej jestem juz za stara hehe :) chodze z samymi dzieciakami. Mam chlopaka juz 8 miesiecy w sumie niedaleko mnie mieszka. Wyjechalam z moja mama i bratem bo moja mama sie hajtla z polakiem ktory tu mieszka 15lat wiec mialam szanse wyjechac i sie ciesze. Nie tesknie za polska ani za znajomymi bo teraz to nawet ze mna rozmawiac nie chca (no moze czasami ale bardzo malo). pozdrawiam was

Gość andzia 28
mieszkam w milano szukam kolezanek mam28 lat i mala coreczke

Gość andzia 28
i meza oczywiscie