Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratunkuuuuuu

Pomocy co to może być!!

Polecane posty

Gość Ratunkuuuuuu

miałąm juz tak kilka razy ,ale tym razem było to wyjątkowo intensywne! Strasznie kuł mnie żołądek jabym połknęła jeża z papryką chili.Bolałąo bardziej w zalezności jak siedziałąm ,lepiej było gdy byłam pochylona - nie mogłam się wyprostować, no ibrzuch był bardzo napięty. Brałam krople żoładkowe 2 razy dawałty tylko ulgę na chwilę...w końcu przeszło mi do wieczora.. To był straszny ból!!!! A jeszcze jedno: bulgotało mi również w żołądku!!!! Jak myslicie co mi jest? Dodam ,że nie odżywiam ie ciężkostrwaniw czy coś.. Miałm juz tak kilka razy,ale słabiej niz teraz! Moźe to wrzody? Ktokolwiek wie : pomocy!

polecam wizyte u lekarza! bo takie rady z forum to w tym przypadku mozesz sobie darowac! lepiej sprawdz co to! u profrsjonalisty1 3m sie :)

Gość Ratunkuuuu
Ale najpierw chciałąm się tu zapytać ,bo nie chcę wyjść na hipochondryczkę,bo może to nic groźnego? Zreszta nie lubię mojej lekarki! Mam tylko 15 lat!

ale jesli ten bol sie powtarza i jak sama pisalas na pocztku byl bardzo intensywny to moze to byc ( nie musi0 cos powaznego. a tutaj mozesz uzyskac informacje ze to moga byc wrzody, guz, niestrawnosc,stres czy ciaza:P kazdy bedzie pisal subiektywnie opierajac sie na wlasnych doswiadczeniach. wiec tylko lekarz postawi dobra diagnoze. nie mozesz lekcewazyc takiego bolu, wlasnie dlatego ze masz dopiero 15 lat! na hopochondryczke napewno nie wyjdziesz!nie martw sie! idz do innego lekarz! powodzenia!

Gość Nie....
to nie może byc ciąża ,bo jestem dziewicą!

łoo matko, nie o to chodzilo... z reszta rob jak chcesz. twoje zdrowie

Gość JAAAAAAAAAA
HEJ NIE JESTEM LEKARZEM ALE MIALAM DOCZYNIENIA Z DIETETYKA NA STUDIACH A POZA TYM ROWNIEZ ANATOMIA... TROSZKE POZWALA MI TO ODPOWIEDZIEC NA TWOJE PYTANIE W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI POWINNAS SOBIE PRZYPOMNIEC CO MOGLO WYWOLAC TEN BOL... JAKIE POTRAWY, MOZE STRESUJACE SYTUACJE? NASTEPNIE Z BAZA INFORMACJI UDAC SIE DO LEKARZA I NAJLEPIEJ ABYS SWOJA LEKARKE POPROSILA O SKIEROWANIE DO GASTROLOGA BO ZWYKLY LEKARZ NA PEWNO NIE ZDIAGNOZUJE CIE PRAWIDLOWO BEZ SPECJALISTYCZNYCH BADAN POTEM PEWNIE KILKA BADAN I BEDZIE ODPOWIEDZ I DIAGNOZA TO MOGA BYC WRZODY ZWLASZCZA ZE INTENSYWNOSC BOLU ZMIENIA SIE WRAZ ZE ZMIANA POZYCJI... CZYLI MOZLIWE ZE TO SOKI ZOLATKOWE, ZOLC O NIEWLASN\CIWYM STEZENIU, ODCYNIE PODRAZNIAJA SCIANY ZOLADKA MOZE TO BYC ROWNIEZ NERWICA ZOLADKA.. CZYLI W CZASIE SYT STRESUJACYCH W TWOIM ZOLADKU ZQACZYNA SIE REWOLUDJA A SOBIE ZACZYNAJA JAK TO MOWIC BUGLOTAC ALE MOZE TO BYC ROWNIEZ ZWYKLA NIESTRAWNOSC LUB NIETOLEROWANIE JAKIS POKARMOW MYSLE ZE JAK SZYBCIUTKO POJDZISZ Z TYM DO LEKARZA TO ZA DWAMIESIACE BEDZIE PO KLOPOCIE ZUPELNIE A TY BEDZIESZ ZDROWA I SPOKOJNA POZDRAWIAM

Gość Nie....
Nie byłam zdenerowowana ,bo siedziałąmw domu,a bół byłstraszny! Nie taki jest chyba przy niestrawności!

Gość ingaaaaaaaaaaaaa
jezu, dziewczyno! czego ty oczekujesz? że ktoś na forum postawi ci gotową diagnozę?? dostajesz porady co to może być ale każda podkreśla wizyte u specjalisty idź że do tego lekarza i nie zawracaj ludziom głowy!

Gość dfghty
Wygląa mi to na wrzody ... marsz do lekarza ...

Gość Midzia
Hej. jak nie lubisz swojej lekarki to ją zmień, idż do innej. Jeśli te objawy się powtarzają i są częste a przy tym stosujesz dietę to wizayta jest konieczna. Zdrowie jest bezcenne - gdybym miła tę świadomość w wieku 15 lat to pokierowałabym swoim losem odnośnie aktywności, diety trochę inaczej :-)

Gość Ratunkuuuu
No więc takie mam objawy ma tak co tydzień,dwa..

Gość Ratunkuuu
hm... może to rzewiście wrzody.. Choć tego dnia nie jdłam nic takiego: -jogurt -3 placki ziemniaczane -3 kromki chleba z serem i szynką -ptasie mleczko -2 biszkopty

Gość Ratunkuuuu
Może ja mam kamicę pęcherzyka żółciowego?

Gość ty to chyba masz jakis
niedorozwój!! idz sie lecz dziewczyno - na brzuch i glowe :/

Gość lllllllllllllllllllllll
podobnie mialam i wyszlo refluks przelykowo zoladkowy,po tabletkach troche ustapilo ale musze stosowac diete wiecej na ten temat poszukaj w googlach

Gość e tam....
Refluks??? Objawy raczej się nie zgadzają...

Gość ale miał...
up up upupuupup

Gość moze byc tez nerwica
w wuieku 15 lat tak mialam czy jest ci lepiej jak sie polozysz na brzuchu? Czy masz stresy w szkole lub w domu? Czy jak dotkniesz miejsca miedzy zebrami troche nad zoladkiem to czujesz wyrazne mocne pulsowanie? jesli tak, to jest to.

Gość Ratuunku
Mam trochę stresów,ale nie znowuż tak duzo... Ale ulgę przynosiło mi jak położyłam się na plecach...

Gość ...up
up up up

Gość A jak wy myslicie
??????????????