Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co na sucha cere-

Bardzo sucha i problemowa cera! Doradzcie jak o nia dbac!

Polecane posty

Gość co na sucha cere-

jest bardzo sucha ale jednoczesnie tradzikowa,wyskakuja mi regularnie pryszcze,jak naloze fluid to widac suche skorki i td. nie wiem juz jak o nia dbac, moze powinnam natluszcazc? nawilzanie nic nie daje,bo nawilzam a i tak jest sucha! poradzcie prosze

Gość wysokie obcasy25
...hmmm sucha i tłusta to może być cera tłusta trądzikowa odwodniona....musisz zapewne ją nawilżać nie tylko z zewnątrz ale także od środka i wybrałabym się do dermatologa....potem do kosmetyczki;)

Gość co na sucha cere-
hi!dzieki za odzew! ale czemu ma byc niby odwodniona? :( wiesz,gdybys mnie live zobaczyla to bys nie widziala zadnych rpyszczy ,ja mam oczywiscie chorobe ktora sie nazywa perfekcjonizm i jak mam 2 male zaksorniki to juz gadam ze to tradzik itd Co nie zmienia faktu ze jest mega sucha ale tez niespodzianki sie pojawiaj(raz w tyg cos ) niby male,tradzik to nie jest ale zawsze! najbardziej wkurza mnie jak jak sobie naloze podkald i widac suche skorki ktorych nie widac jak jestem bez make upu:( zaradz cos ps.do kosmetyczki nie pojde bo mi juz raz takiego kotleta na buzi zrobila ze nie wychodzilam 3 tyg z domu a niby mialo sie w2 dni zagoic:( hilfe!

Gość Jakastakasobie
Jesli widac skorki po podkladzie -- to niewlasciwy podklad. Polecam Le Roche Posay do skory suchej - momo ze z takim przeznaczeniem to do tradzikowej tez sie nadaje. Najlepszy podklad jaki kiedykolwiek mialam, a cere mam wlasnie taka jak Ty. I dobry krem jesnoczesnie nawilzajacy i delikatnie natluszczajacy. Jak do tej pory u mnie najlepiej sprawdzil sie Weleda z serii Irysowej - nawilzajacy, ale na ta pore roku chyba lepszy bylby na dzien z tej samej serii. Doraznie raz czy dwa w tygodniu dobrze jest tez mocniej natluscic skore na noc lub maseczką. Polecam krem Babydream na brodawki dla kobiet w ciazy. Jest na lanolinie, wiec bardzo dobrze odzywia cere. I koniecznie regularne peelingi, oby nie za czesto.

Gość upiiiiii
a moze cos tanszego laski... bo avene i la roche to dosc drogi e kosmetyki:( znacie coz tanszego,moze z polskich dzieki pozdr.

Gość moze dr irena eris
krem poltlusty do cery tradzikowej. dobry jest tez krem ziaja oliwkowy lekka formula . a co do podkladow to juz niestety nie moge nic poradzic

z tańszych polecam krem półtłusty Cutibaza, do kupinia w aptece, kosztuje 7 zł świetnie nawilża i natłuszcza

Gość upiiiiii
dzieki laseczki, ja mam wlasnie problem z dobraniem podkladu,nie mam za duzo kasy i kupilam lirene dermoprogram matt 7 h ale te skorki widac jak juz wklepie:( nie potrzebuje az takiego krycia ,myslalam ze bedzie dobry. gabryska-- a ta masc nie ma parainy w skladzie? zeby mi sie jakis wysyp nie zrobil a co do ziaji-czy ten oliwkoey jest ok pod makijaz czy raczej na noc? i czy ma parafine? buziak!!

Gość upiiiiii
kurcze gabryska,on ma parafine :(:(:(:(:

Gość moze dr irena eris
ten z ziaji niestety ma Paraffinum Liquidum ale mi szczerze mowiac nie zatykal porow. z ziaji jeszcze moge zaproponowac moje ostatnie cudenko bez parafiny http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12131 na mojej skorze bardzo fajnie sie wchlania i nie zostawia zadnej tlustej warstewki nawet jak naloze troche grubsza warstwe, no i ostatnio wlasnie dzieki temu kremowi pozbylam sie schodzacej skory na nosie

niezły jest krem pielęganacyjny bambino, kiedyś stosowałam, nie jest tłusty, ale super nawilża fajne są też kremy Neutrogeny Ziaji, AA i Lirene nie polecam, mnie uczuliły z droższych dobra jest też Dermika

Gość upiiiiii
kurcz ano ten oliwkowy tez ma parafine wskladzie,a to srodek pryszczogenny:(

Gość moze dr irena eris
to moze ten ziaja Calma biolipidowy, nie ma parafiny:) bambino niestety ma olej mineralny jakis . niektorych ziaja uczula a na mnie wlasnie dziala idealnie:) a probowalam juz kremow z gornej polki i jakos zawsze wracam do ziaji

Gość upiiiiii
dzieki laski za pomoc,musze sobie jakis z tych kremow kupic,juz mnie tak wurza ta skora ze szok,niby jest ok ale jak naloze podklad to takie skorki wychodze i widac ze jest sucha. teraz mma kremik z DAX ten gruszkowy,bakteria killer czy cos takiego. niby nawilza ale nie wystarczajaco:( dzieki jeszcze raz

Gość moze dr irena eris
a czym robisz demakijaz?

Gość _ja tez tak mam_
tez mam sucha skore i te problemy co opisalas. najbardziej odpowiada mi krem nivea - ten normalny niebieski. podklad dobrze sie rozprowadza i nie widac suchej skory. jak za bardzo sie blyszczy to nakladam jeszcze sypki puder. szukam tez innych kremow ale jakos zawsze wracam do nivea...

Gość upiiiiii
ja z ziaji lubie balsam z amseln kakaowym:) super zapach,zawsze mi o wakacjach przypomina :) lubie tez szampony i odzywki,kremow nie probowalam jeszcze. ale ten biolipidowy moze byc dobry:) musze sprobowac,dzieki:)

Gość upiiiiii
do pewnego czasu robilam mleczkiem ,tonik ,krem i do wyrka:) ale juz nie,bo oczy mi strasznie podraznialo (wygladalam jak zombi takie mialam czerwone),wiec myje buzke mydlem dove albo protex herbal,oczy tez i ewentualnie oczy scieram jeszcze jakimis chusteczkami dla dzieci. moze woda i mydlo to nie najlepszy pomysl alie nie wyobrazam sobie juz zeby nie umyc buzi woda:( a ze mieszkam w akademiku nie mam czasu zeby wode zaparzac,czekac az ostygnie itd,wszsytkoe musi szybko isc...:)

Gość upiiiiii
a nivea nie zapycha?? nie ma parafiny w skladzie? mysle ze chyba ma :( zaraz poszukam

mi Nivea nie podpasował, strasznie tłusty był i w ogóle właściwie nie nawilżał 😭

na suchą i problemową skórę podobno dobre są też emolienty, można o nich poczytać na stronie www.emolienty.pl

Gość _ja tez tak mam_
po wszystkich kremach jakie do tej pory probowalam mam dalej uczucie, ze skora jest sucha. i jak nakladam podklad to widac suche miejsca i luszczaca sie skore. nivea jest dosyc tlusty ale niestety nie znalazam do tej pory nic innego. a wiec jaki krem polecacie?