Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natka20-latka

Czy to zapalenie pochwy ?? pomozcie prosze !!

Polecane posty

Gość natka20-latka
dzwoniłam do mojego lekarza , moze mnie dopiero przyjac na 28 marca :(:( ja sie chyba załamie !!!!!

Gość natka20-latka
dzwonilam do drugiego lekarza ktory moze mnie przyjac na 27 marca :(

Gość koniecznie
jak najszybciej idź do lekarza, jak twój jest na urlopie to szukaj innego.

Gość natka20-latka
do kazdego lekarza ktorego dzwonilam ( z tych dobrych) to mogla mnie dopiero przyjac w marcu . Wczoraj kupilam sobie te saszetki tantum rosa i te tabletki dopochwowe lactovaginal , i powiem szczerze ze jest lepiej juz :)

Gość ASQ
witam...ja tez 3 lata temu bralam mocne antybiotyki..i od tamtej pory mam ten sam problem-swiad, pieczenie,silne zaczerwienienie i biala grudkowata wydzielina....brrrrr.....domowym sposobem mozesz tylko zlagodzic objawy, ale nie pozbedziesz sie problemu...

Gość ASQ
bylam u lekarza wtdy.przepisal mi jakies czopki dopochwowe i na dluzszy czas mi przeszlo...

Gość ASQ
a tak w ogole to nawet jak sie wyleczy ta grzybice to pozniej pod wplywem roznych czynnikow mozna sie spodziewac nawrotow;/ ("sztuczna" bielizna, oslabienie organizmu..np.przed okresem..)

Gość natka20-latka
poradzcie mi prosze co mam zrobic bo naprawde nie mam pojecia , dzis w nocy dostalam okres i nie wiem czy mam przemywac ja tantum rosa i czy stosowac dalej te tabletki dopochwowe ?? czy dopiero po okresie kontynlowac ?

Gość natka20-latka
porazcie prosze !

tantum rosa przemywaj dalej, to nie zaszkodzi. on jest dobry, zaleca sie go kobietą w okresie połogu więc możesz normalnie przez cały okres stosować. laktovaginal odstaw na razie. zacznij brać jak okres się skończy, albo przynajmniej malutki będzie. trzymaj się!!!

Gość kivi
potwierdze wczesniejsze opinie:to grzybica. Antybiotyki osłabiają naturalna flore bakteryjną pochwy, dlatego po antybiotykach ma sie czesto nawroty grzybicy, lub mozna ja w ogole 1 raz dostac... nie martw sie za duzo, tylko pędź do lekarza, przepisze Ci wlasciwe leki i powinno byc oki:)

Gość Diabli
na zapalenie pochwy dobre jest tajamówiły wcześniej koleżanki Tantum Rosa do podmywania, krem clotrimazolum (bez recepty). Ja jeszze kiedyś pamiętam że łykałam Metronidazol w tabletkach. Paskudztwo to swędzenie... Pozdrawiam

Gość elas
Skąd natka20-latka pochodzisz , bo po raz pierwszy widzę kogoś kto ma problemy z dostaniem się do ginekologa.A tak swoją drogą leków przeciwgrzybiczych jest mnóstwo , a najlepsze są takie , które zawierają w swoim składzie kilka środków przeciwgrzybowych, ale są one drogie. np Macmiror Ale po nich nie ma nawrotów.Mam nadzieję , że już sobie poradziłaś z tą dolegliwością ,po co się tak męczyć.

Gość elas
Inne leki: Gynalgin, Gynodaktrin, Nystatyna,Metronidazol Te lepsze są na recepty.

Gość natka20-latka
nic nie pisałam poniewaz nie mialam netu od piatku:( no wiec po wszytskim , nic mnie juz nie swedzi poiecze itd, mam nadzieje ze juz czegos takiego nie bede miala NIGDY:). a do lekarza jestes umowiona za miesiac u nas takie kolejki do prywatnych lekarzy ! a mieszkam w malym miasteczku w bieszczadach .

Gość elas
No cóż , mogę ći tylko życzyć zdrowia i oby ten miesiąc szybko przeleciał.

Gość bambino666666666666666666
Sluchajcie moze mam dziwne pytanie, ale chcialam sie poradzic, poniewaz biore juz dlugo tabletki antykoncepcyjne, 2 lata temu po raz pierwszy zachorowalam na zapalenie przydatkow, potem grzybica, potem bakteryjne zapalenie wiec troche jestem juz przewrazliwona, ostatnio jak bylam u ginekologa w pazdzierniku mowi ze wszystko ok, teraz znow sie wybieram niedlugo i nie wiem czy znowu mu gadac ze uwazam ze mam podejrzana wydzieline?? jaka jest u was przy braniu tabletek? U mnie jest lekko zółta i nawet jej sporo jest zawsze wiec mnie to martwi:/ na grzybice to raczej nie wyglada, ale moze znow jakas bakteria?????????