Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usa-ko-sama

potrzebna natychmiastowa pomoc - antykoncepcja!

Polecane posty

Gość usa-ko-sama

Słuchajcie, powinnam dzisaj wziąć tavletke po 7-dniowej przerwie, ale apteka, w któej jest moja recepta jest zamknięta i nie dostane teraz nigdzie żadnej recepty na moje tabsy. Co mam zrobić, jestem zmuszona zrobić przerwę, nie 7-dniową ale dłuższą, bo w takim wypadku receptę i tabletki dostanę dopiero w poniedziałek. Czy mogę zrobic coś takiego? Co wtedy z moim organizmem, zabezpieczeniem? Prosze o pomoc bo jestem przerażona, zawsze wszystkko brałam odpowiednio bez takich preblemów:(

nie.. bo wlasnie po wydluzaniu przewy masz najwieksze ryzyko wpadki. a nie mozna tego bylo wczezsniej zalatwic?? ja na Twoim miejscu bieglabym do jakiegos lekarza po recepte i do apteki ale przerwy bym nie wydluzala. ale to moje zdanie. tak jak mowie, lekarzem nie jestem

Gość idź nawet na ostry dyżur
a najlepiej bierz książke telefoniczną i dzwoń po kolei do każdego gina w mieście -moż ektóryś przyjmie ciebie dzisiaj. ewentualnie idź do innej apteki i błagaj, obuecaj, ze receptę przyniesiesz wponiedziałek

Gość usa-ko-sama
Jest sobota, 16.45 teraz żaden lekarz nie przyjmuje. Nie mogłam załatwić tego wcześniej, bo moja recepta była w tej aptece, a to jest w innym mieście. Dlatego dziś prosiłam moją matkę, żeby mi ją wykupiła, ale ona nie zdążyła. Masakra, nie załatwię teraz żadnej recepty.

nie przesadzajcie. owulacja nie wróci ci jesli wydłuzysz przerwę o 2 dni. ale skuteczność z pewnoscią się osłabi. w poniedziałek rano idź po tabletki, przez 7 dni uważaj i po krzyku. nie ma co panikowac.

trzeba bylo mylec wczesniej. blisterek ma 21 tabletek= 21 dni.... ale nie wazne.. idz na pogotowie, albo szukaj jakiegos lekarza znajomego, zeby Ci ecepte napisal albo blagaj w aptece.. siedzenie w domu na kafe napewno nic nie pomoze:( powodzenia

Gość kryska...
Mia: zyczysz jej dzidziusia? przeciez najwieksza liczba wpadek jest przy wydluzaniu przerwy bo spada poziom hormonow. LUDZIE!! CIEMNOGROD?? czy jak?

idz do jakiejs apteki najlepiej w centrum handlowym albo najblizszej powiedz jak wyglada sytuacja w zamian zaproponuj dowod tozsamości ze zostawisz i w poniedziałek lec do lekarza pierwszego kontaktu i wez recepte na jedno opakowania tabletek i zanies do tej apteki.Tak zrobila moja sisostra i to nawet ze 2 razy wiec wiem ze tak sie da powodzenia

:o a czy ja powiedziałam że ma się kochać do upałdego i się nie przejmowac? napisałam że ma uwazać. ale prawdą jest ze nic sie nie stanie jak przerwa bedzie o 2 dni dłuzsza..jak bedziesz brała tabletki tyle lat co ja to może bedziesz myślała bardziej zyciowo a nie leciała schematami. oczywiście że poziom hormonów spada. do tego nie trzeba nawet czytać ulotki bo to logiczne że jak się czegoś nie zażywa to poziom tego spada:o ale to nei oznacza że od razu wróci Ci owulacja i osiągniesz sczyt płodności. w praktyce takie przyapdki zdarzają się bardzo rzadko ale wiadomo ze dziewczyna powinna uwazać....ale zeby od razu panikowac i szukać w amoku recepty już teraz dzisiaj to paranoja:/

po odstawianiu tabsów płodność może wróicić w pierwszym terminie czyli 14-15 dni od plamienia ale zazwyczaj trwa to znacznie dłużej:oKobiety i po parę miesiący nie odzysują jajeczkowania.Ono nie wybucha w tobie, gdy tylko zapomnisz tabletki po przerwie:oNic się w organzimie nie rozregulowuje, gdy ją wydłużysz:o

Mia* - a wlasnie, ze sie MOZE stac, jak przerwa bedzie o dwa dni dluzsza. wlasnie w tym rzecz, ze najwieksze ryzyko wpadki jest, jak sie wydluza przerwe.

ludzie kochani, przeciez ginekolozka mi powiedziala to wyraznie - BARDZO LATWO WPASC tuz po zakonczeniu brania tabletek, czyli wtedy, gdy po przerwie nie zaczniemy nowego opakowania w _8_ _dniu_ od poczatku przerwy. jasne, tlumaczcie sobie, ze tabletki dzialaja jeszcze miesiacami po odstawieniu... jasssne, a potem placz, bo \"antykoncepcja jest zawodna\".

czytaj ze zrozumieniem. ja nie napisałam że nie ma uwazać. ja napisałm ze nic się nie stanie jesli wydłuży. śiwat się nie zawali. organizm nie zwariuje a niebo nie spadnie na głowe.bedzie musiala uwaza przez 7 dni i po krzyku. a wy się tu angazujecie w jakies niestworzone historie i sposoby jak zdobyć tabletki o godz 17 w sobotę. po co? a z tą owulacją popieram PinkBunny

Gość kakak
chyba nie musicie się pieprzyć na okragło?

Gość kryska...
eh... paranoja Mia jest to, zeby nie wykupic sobie tabletek na czas. ale to moje zdanie. a dwa- jak sie bierze tabletki, to raezcj jaks ciaglosc w tym musi byc. jest 7 dni naulotce- tego nalezy sie trzymac. poziom hormonow spada- owulacja- dziekje sie to naprawde szybciutko. ale nie bede sie klocic. moja ginekolog zawsze mi powtarza, ze mozna skrocic pzerwe ale nie wydluzac, bo wtedy jest najeiwcej wpadek ale coz. widze ze zdania sa podzoelone. i pozniej pytanie: dlaczego wpadlam

boże a kto tu mówi że skuteczność nie spada jak ona wydłuży przerwę? że nie ma ryzyka wpadki? zawsze jest ryzyko. ja tylko po raz setny powtarzam że nic się nie stanie jeśli wydłuży i bedzie sie zabezpieczac przez 7 dni.:oi ze nie musi na szalonego szukać teraz recepty:o

Gość Rybcia0612
hello! mam bardzo wielka prosbę do Was dziewczyny- od ponad roku biorę diane, mam po niej niewielki upławy ale to nie jest główny problem, chodzi o to ze od pewnego czasu zupełnie zmalała mi ochota na łóżkowqe igraszki- szczerze to mogą dla mnie nie istnieć- zastanawiam sie czy przy innych tabletkach macie podobne problemy? wiem ze reakcja organizmu na tabletki to indywidualna sprawa każdej z nas ale o dianie własnie są takie opinie że po dłuższym okresie przyjmowania spada zainteresowanie mężczyzną obok- pomocy- powiedzcie jak to jest np po cilest czy novynette.

Gość kkow0
Recepte moze wypisac kazdy lekarz. Jezeli w twoim miescie nie przyjmuje juz zaden prywatny gin mozesz udac sie np do stomatologa :) to nie zart. Kidedys miałam podobny problem i poszłam na izbe przyjec do szpitala.