Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiulka82

jakie tabletki anty????

Polecane posty

nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych ale teraz zamierzam to zmienić.tylko mam problem : boję się że lekarz dobierze mi jakieś złe od który np sie tyje albo są nieskuteczne...może macie jakieć sprawdzone które wam sie sprawdziły??czy tabletki działają od wzięcia pierwszej czy trzeba zaczekać jai ś czs??czy któraś z was przytyla przez nnie??

Ja brałam Yasmin. Czy mają wpływ na tycie to nie wiem. Teoretycznie nie powinny, ale moment ich brania zbiegł mi się z rozpoczęciem pracy biurowej, czyli tryb siedzący... Jednak z całą pewnością mogę stwierdzić, że nie powodowały u mnie żadnych skutków ubocznych, prze pierwszy m-c miałam tylko lekkie plamienia, ale zero bólu głowy, mdłości itp. @ były bezbolesne. Jednak moja skromna rada - jeśli planujesz mieć dziecko, to radzę Ci sie zastanowić nad rozpoczęciem zażywania tabsów. Po odstawieniu w paźdz. zeszłego roku do tej pory nie uregulował mi się cykl... I juz wiem że póki nie urodzę drugiego dziecka (a nie mam nawet jednego) żadnych tabsów się nie tknę. Wiadomo, że każdy organizm jest inny, ale ja swoje wiem... Pozdrawiam :-)

ja już wlaśnie urodzilam dziecko i narazie nie zamierzam mieć drugiego!a w czasie zarzywania tabletej cykl jest również nieregularny??

asiulko, w czasie brania cykl jest jak najbardziej regularny :-) Poza tym szczególną cechą tych tabsów jest to że się nie tyje, więc skoro masz już dziecko, to możesz zapytać swoją gienię o nie. To były moje pierwsze (i chyba ostatnie) tabsy, ale podczas brania byłam bardzo zadowolona. I niestety nie wpadłam ;-)

ok.dzięki intina!:)napewno zapytam...właśnie mi zależy na takich żeby nie przytyć...no bo wiesz i tak muszę parę kilo zgubić:)

asiulka, a co do zbicia kg, to ja zaczynam stosować dietkę odpowiednią dla danej grupy krwi. Mam jedną qmpelę, która się do niej stosowała i ponoć pomaga. Ja napewno zaryzykuję :-)

tabletki dzialaja juz od 1 sztuki.bralam w zyciu rozne tabletki (Microgynon,Minulet,Cilest,Harmonet,Stediril,Rigevidon) po zadnych nie tylam.teraz biore Rigevidon,sa tanie ok 7zl :)