Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem nietypowy

Nietypowy problem ...... pomozcie ...

Polecane posty

Gość problem nietypowy

Mam taki problem , byc moze ktos z Was sie z tym spotkal lub slyszal o czyms takim.... mianowicie gdy jestem u dentysty mam problem z otworzeniem buzi bardzo szeroko bo potem dostaje skurczu w dolna zuchwe , to bardzo boli i nie mozna potem zamknac buzi , pytalam o to stomatologa to mowil mi ze sie z tym nigdy nie spotkal( bo mi tu nie chodzi o spadniecie z zawijasow - bo to nie to samo ) np . jak pieszcze faceta oralnie to tez tak mam , bo jest gruby i nie miesci mi sie w buzi , czy Ktos o tym slyszal ? byl tu taki topik o szczekoscisku , ale nie moge go znalesc , i tak nie wiem czy to to samo co u mnie , moze pomozecie ? prosze Was barszo . co to moze byc i dlaczego tak sie dzieje ? pytalam wszystkich , ale nikt o czyms takim nie slyszal ....

Gość henk1
Witaj, Twój stomatolog jest za malo wyuczony dlatego nie slyszal. Moja pani stomatolog to przed kazdym zabiegiem sprawdza mi wézly chlonne,zgryz i migdaly. Ostatnio wykryla u mnie,ze dolna szczéka lekko opada a on sié zamyka automatycznie.To tak jakbybyly zawiasy,mam cwiczyc i po ok.tygodniu dolegliwosc ustépuje.W moim przypadku cwiczenie wygláda tak --- jézyk przylega do górnego podniebienia i otwieram dolná szczéke ( zamykanie,otwieranie ).Przyczyna ( tylko spokojnie ) lekkie zwiotczenie miésni policzkowych.W moim przypadku od 22.12.2006 duzo przytylem a malo rozmawialem. Dobry stomatolog kasuje,ale wie i prowadzi .

Gość ooooooooooooo
ja tez mialam kiedys cos takiego blokowala mi sie dolna szczeka w zawiasach i czasami nie moglam otworzyc szerzej ust no zeby cos zjesc ale przeszlo samo.

Gość problem nietypowy
dzieki za odpis .. ale w moim przypadku to chyba nie o to chodzi , bo to nie problem z zawijasami , to taki skurcz tak np. jak cwiczysz duzo to miesnie nie wytrzymuja i dostajesz skurczu ktory boli , wtedy zwalniacz np.zginasz noge , masujesz i to mija , i tu u mnie cos takiego sie dzieje pod wplywem jakby tego wysilku , otworzenia buzi na sile , szeroko , na maksa , dostaje skurczu , mowie Wam, , tragedia , jak to boli , a jak musze zrobic zdjecie , gdzie trzeba szeroko na maksa aby to urzadzenie weszlo , we mnie strach bo np.gdyby sie zdarzy skurcz z urzadzeniem w buzi , wiec jej nie zamkne , a boli , ze mozna umrzec , co to moze byc ? dlaczego tak jest ?

Gość aaaaaaaaaaas
jeju ja mam podobnie:/ tyle ze ja jak otwieram buzie to potem dolna szczeka sie blokuje a konkretnie cos mi strzela w lewej żuchwie :o co to jest?

Gość ghgfhgf

Gość no nikt
tak nie ma ?

Gość hmmm....../
ja mam

to wasze \"zawieszanie\", \"przeskakiwanie\" szczeki jest spowodowane zuciem gumy... Ja nie zuje gumy od 5 lat.. Proponuje przezucic sie na tic-tac :) Pozdrawiam Ps. Zuc gume mozna po posilku ale nie dluzej niz 3 minuty Sciera sie naturalna chrzastka pomiedzy szczeka gorna a zuchwa i stad ten \"zawias\" szczeki

Gość dingdiringdigdig
o jesoo a ja zyje non stop gume :( nie moge bez niej zyc... pewnie niedlugo wypadnie mi szczeka ...

Gość nietypowy problem
a ja nie zuje gumy a zdarza mi sie to wtedy gdy np . jak tu napisala kolezanka cos grubego , duzego wkladam do buzi , jak to boli , boze .... a najgorzej u dentysty .... nie smiejcie sie ale np . przy oralu tez , maz ma grubego i nawet nie moge go gleboko do buzi wziasc , to mnie blokuje a zreszta mam mala buzie .....tragedia :( co robic , aby ten problem zniknal ?:(

Gość cynicznie stwierdzę
...zmienić chłopa ;)

Gość upupup

Gość ........l
hahahaha:D dobre bylo z ta odpadka szczekowa:D ale to nie prawda,ja nie zuje gum i mam to samo takze watpie czy to od tego a co do orala to musi smiesznie wygladac,otworzysz gleboko buzke orasl sie skonczy a tu gowno bo buzi nie mozna zamknac,facet pomysli ze czekamy na dokladke:D:D:D

Gość nietypowy problem
hahaha :D no fakt , jakby facet mial cienszego to by problem zniknal zeby jeszcze dentysta zastrajkowal i pozamykal gabinety , byloby super :D a tak powaznie , to mi nie do smiechu :( no chyba nie ma na to rady