Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała taka jak ty

podkład dla cery tłustej-nic nie działa!!!!poradźcie coś!

Polecane posty

Gość mała taka jak ty

mam cerę tłustą różowo-czerwone pozostałości po krostkach ( chyba po strupach) zaskórniki, kaszaki, krosty :/ nie mam ropnych zmian zaden podkład tego nie chce ukryć,a jak już coś tam zakryje to o 2h zaczynam się świecić! :( nie chce stosować na to pudru bo bede miec tapete..bleee..! poza tym ie moge w ogole dobrac odcienia podkladu ! jakim bym sie nie posmarowała to zawsze widac różnicę pomiędzy twarzą a szyją , nawet ten najjaśniejszy. ostatnio wzięłam próbki dermablend z VICHY 15 , 25 a nawet 35 i żaden nie jest dobym odcieniem ! poza tym kryje tak sobie.. no i też się świece! poradźcie coś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Gość Jakastakasobie
Ja polece kilka rzeczy 1) Le Roche Posay --- najlepszy wbrew pozorom do cery tlustej jest ten ktory zgodnie z przeznaczeniem jest do cery suchej --- kryje i matuje na dlugo, fluid do cery tlustej tez nie jest najgorszy, ten superkryjacy faktycznie moze robic tapete, a z tej serii najnowszej jeszcze nie uzywalam 2) Podklady z Revlonu -- jakoscia przepijaja wiekszosc innych ze sredniej polki 3) a najlepsze ze wszystkiego sa kosmetyki mineralne RHEA (wrzuc w wyszukiwarke to znajdziesz) A do zmatowienia --- to na dzien zamiast kremu --- naturalny olejek nalozony na mokrą skorę zaraz po myciu --- byl juz topik na ten temat

Gość mała taka jak ty
olejek na cerę tłustą? a to przypadkiem jeszcze bardziej jej nie natłuści?

skóra tłusta wydziela sebum. Wysuszanie jej powoduje, ze skóra będzie wydzielać jeszcze więcej sebum, zeby wyrównać braki :-) Błędnę koło..... Ja swoją tłustą buzię wyrównałam kremem z serii Iwostin i.... chusteczkami. Jak mi się cera zaczyna mocno świecić - to przykładam chusteczkę higieniczną i znów jest matowa.... Co do fluidów - nic nie poradzę, prędzej pomoże Ci w tym profesjonalna kosmetyczka

Gość mała taka jak ty
Dziewczyny! co mam zrobić żeby nie było tej różnicy odcieni powmiędzy szyją a twarzą!!!??? jak nałoże podkład na szyję to mi na bluzce zostaje!!!! a odcienia podkładu nie moge dobrać identycznego z odcieniem mojej cery!! :) jej! wykituje!

Gość pokolenie egoistów
Jest podstawowa zasada - niezmienna mimo mód na ciemne karnacje - podkład powinien być w tym samym odcieniu co cera lub odrobine jaśniejszy. Nigdy ciemniejszy. Jeśli nie możesz dobrać odcienia, spróbuj mieszać dwa najbliższe kolory. Czasem dobrym pomysłem jest wymieszać podkład z kremem, wtedy jest on lżejszy i mniej kontrastuje z cerą

Gość pokolenie egoistów
tylko jedna uwaga - podkład wymieszany z kremem jest dużo mniej kryjący

Gość Jakastakasobie
dobrze rozcierac na lini brody --- no i nie uzywac zbyt mocno kryjacych podkladow, tylko takie co zie zlewaja ze skora ---- RHEA jest swietna --- bo nakladasz tyak jak Ci pasuje --- mozesz odrobine, by tylko wyrownac koloryt, a mozesz wiecej, by zakryc problemy

Gość na28
ja tez nie moglam dobrac kolor i kupiolam 2 z tej samej serii tylko w jasny i ciemny i je mieszam. wychodzi idealny kolor. tez mam swiecaca cere. uzywam maybelline fresh mate i estee lauder double wear. ten drugi lepszy ale i drozszy.

Gość maghia
musisz iść najpierw na oczyszczanie skóry do kosmetyczki, to naprawdę pomaga. A potem idź np. do perfumerii Douglas oni poradzą Ci odpowiedni podkład i pomalują Cię, żebys porównała sobie .

Gość do Figazmakiem
a dokładnie ktorego kremu używałaś z iwostin? nawilżającego czy matującego? bo do tego matującego są sprzeczne opinie i teraz na lato się nadaję czy lepiej odpuścić?

Gość upupupupp