Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiulka 1978

Pierwsza ciąża a nadżerka

Polecane posty

Gość Kasiulka 1978

Witam miłe panie. Od marca zaczynamy starania o dzidzię. Od grudnia biorę folik, teraz dostałam od gina hemofer (kwas foliowy + żelazo), bo niestety żelazo mam poniżej normy. Mam tylko mały problem to nasze pierwsze dziecko, a ja mam nadżerkę. Robiłam cytologię i wyszła ok, lekarz powiedział, że jeśli planuję dziecko to narazie nadżerka musi poczekać. Mam nadzieję, że nie będe miała problemów z tym związanych w trakcie ciąży. Już sama nie wiem, ale tak bardzo pragnę dzidziusia, że perespektywa czekania jeszcze min. pół roku po zabiegu przeraża mnie, no i podobno mogą wystąpić po wypalance problemy z donoszeniem ciąży. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Życzę wszystkim starającym się pogody ducha i ściskam cieplutko.

Gość Kasiulka 1978
Narprawde nikt nie był w podobnej sytuacji ?!

Gość Myślę że powinnaś
zdać się na zdanie lekarza. Nadżerki nie usuwa się, jeśli kobieta planuje w najbliższym czasie urodzenie dziecka, ponieważ zazwyczaj po porodzie pojawia się nadżerka. Chyba 90% kobiet ma nadżerkę po ciąży. Trzymaj się ciepło i staraj się ;) 🖐️

Gość Kasiulka 1978
Serdeczne dzięki, trochę mi ulzyło

Miałam nadżerkę jeszcze przed dwoma ciążami. Po pierwszym porodzie paru lekarzy kazali mi usnunąć nadżerkę. Jednak ja zwlekałam, gdyż pragnęłam drugiego dziecka. Zaszłam w drugą ciążę. Obie ciąży przechodziłam bez problemów. Urodziłam zdrowe, duże dzieci w terminie. Wypalankę zrobiłam po porodach. Też nic strasznego. Znam dzieczwynkę, która po wypalace bez problemów zaszła i donosiła ciażę. Skoro chcesz teraz dzidziusia, nie wahaj się, działaj z mężem;) wypalankę zrobisz po porodzie.

Gość Kasiulka 1978
Dzięki kroma, naprawde mi lepiej. Idę kupić jakąś fajną bielizne. Dzięki

Gość a u mnie bylo tak...
hej, ja też miałam nadżerkę przed ciążą i nie leczyłam jej przez całą ciąże. Nie było żadnych problemów, córcia śliczna i zdrowa. A wogóle jak po połogu poszłam do gina to lekarka powiedziała że ta nadżerka podczas ciąży bardzo ładnie się wchłonęła i zaleczyła i teraz jest malutka. I teraz sobie właśnie ją będę doleczać całkiem czyli zamrażanie albo wypalanie.