Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinnn28

Do starajacych sie

Polecane posty

Gość kinnn28

Do tych co planuja swoja ciaze.... jaki miesiac wybrac na zaczecie starania sie, myslicie o tym w jakim miesiacu najlepiej rodzic.... ?wiem, ze nie zawsze jest tak chcemy....

Gość Kasiulka 1978
Witaj kinn28. Ja planuję zacząć teraz w marcu, a chciałabym rodzić zimą i w lecie nie czuć jeszcze ciężaru dużego brzuszka. Już nie mogę się doczekać, chociaż jak to wszystko wyjdzie czas pokaże.

Gość kinnn28
a ja tak sie zastanawiałam nad sierpien , wrzesien zeby na wiosne urodzic i zeby w lecie w upały nie chodzic z duzym brzuchem

Ja uważam że na zajście w ciąże najlepszy wrzesień lub pażdziernik bo wtedy nie chodzi się w ciązy latem, ja tak planowałam ale mi nie wyszło i teraz jest mi wszystko jedno.

Gość Kasiulka 1978
W sumie też dobrze. U mnie terminy są podyktowane pracą. Pracuję w branży budowlanej, więc wiosną zaczyna sie sezon i trwa do jesieni. Zimą jest spokój, więc będę mogła sobie pozwolić na kilka m-cy wolnego. Ale jak będzie zobaczymy, chcę, żeby było, ale w sumie nieważne kiedy.

Gość Kasiulka 1978
madalena i w lecie i na jesieni jest najwięcej warzyw i owoców, czyli naturalnych witaminek.

Gość yta
Niestety dziewczyny to nie jest tak jak byśmy chciały, u mnie 3 cykl starań, ale nie wiem czy pomyślny. W ciażę planowaną co do miesiąca zachodzi się bardzo rzadko. Ja zawsze chciałam rodzić wiosną, żeby latem nie chodzić z brzuchem i żeby móc wychodzić z dzidzią na spacery, ale bedę się cieszyła jezeli w ogóle uda mi się zajść niezależnie od pory roku.

Gość basia78

Gość Kasiulka 1978
Ja jeszcze jestem napalona po tych wszystkich przemyśleniach i planowaniach. Myślę pozytywnie i mam nadzieję, że się uda, a jeśli nie to będziemy prubować do skutku, oby tylko optymizm mnie nie opuścił.

Zeby to tak było. Planuje się i jest. Ja zawsze chciałam urodzić w maju, czerwcu, wrześniu lub paźdzerniku, ale teraz to mi wszystko jedno. Mi moje plany nie wychodzą. A mam nadzieje,że może teraz.

Gość kinnn28
no własnie nigdy nie jest tak jak chcemy, ale decyzje o zaczeciu staram trzeba podjac... ja chyba zaczne sierpien

Gość kinnn28
a ile dziewczyny macie lat ??

Gość Kasiulka 1978
Dziewczyny nie poddawajcie się, będzie dobrze. Jak nie teraz to za miesiąc

Ja własnie rozpoczęłam 10 cykl starań ale musi być dobrze. Bardzo chciałbym rodzić maj czerwiec, ale tak naprawde po tylu miesiacach starań zaczyna mi byc wszystko jedno. Moi znajomi chcieli żeby ich dziecko urodziło sie w grudniu starania mieli zacząc dopiero w tym roku a tu niespodzianka i przez przypadek dziecko pojawiło się o rok wcześniej i to 1 grudnia - szczęscie mieli, bo nie chcieli ale mi sie zrymowało a jak się człowiek stara to nie wychodzi.

Gość Kasiulka 1978
29 i to skończone, ufffffffffffff

Kurcze a ja już po 30-stce, ale tak mi się w życiu ułożyło. Wcześniej chociażbym i planowała to nie było z kim. A my już prawie rok. Tyle,że mój mąż przez parę miesięcy był w domu tylko na weekendy.

Gość kinnn28
ja juz 28 i chce dzidziusia....czekam do lata, ciagle sie zastanawiam nad miesiacem...

Ja mam 28 lat i dopiero w zeszłym roku mnie ostro na dziecko wzięło, nie wmyślałam że będzie prosto ale 10 cykli sie nie spodziewałam :-(

A ja własnie rozpoczełam 2 cykl....za pare dni nastapi ten kulminacyjny moment...mam nadzieje, że się uda! piąek ide na kontrole do ginekologa....

Gość cudnaaa
Marzę, żeby urodzić dziecko w maju. Pierwszą córeczkę urodziłam w maju i było wspaniale: piękna pogoda, słońce, długie spacerki. Planuję zacząć starania na przełomie lipca/sierpnia. Jak nie uda się od razu, to przynajmniej urodzę dziecko latem.

Gość wgooore

i jak staranka? Ja właśnie czekam na @ i chciałabym tak bardzo ,żeby nie przyszła.

Gość taka jedna babka z piasku
To może ja się wpiszę:) Szczerze mówiąc myślę trochę o tym jaki to ewentualnie wypadłby miesiąc, no i kieruję się też trochę pracą i tak naprawdę do tego mieszkaniem i wszystkim naraz:) Jednak, przecież tak naprawdę mamy niewielki wpływ na to kiedy się uda, więc chyba nie ma co wyliczać co do miesiąca. My zaczęliśmy w tym miesiącu, tak w zasadzie... nie wiem dlaczego akurat teraz. Wcześniej kierowałam się tym, ze jestem na rocznym stażu (jestem nauczycielką) i nie chciałam nie móc go dokończyć itd. Obecnie mam pewność, że staż skończę, bo do końca roku szkolnego już nie daleko, poza tym liczę na stałą umowę od przyszłego roku szkolnego. Jakoś tak wydawało mi się, że rodząc w pierwszym roku pracy może to być źle widziane, a tak to już liczę, że ciut lepiej:) No, ale do rzeczy. Co do wieku, w tym roku skończę 25 lat i myślę, że 25-26 lat to przynajmniej w moim przypadku:) dobry wiek na pierwsze dzieciątko:), zobaczymy jak będzie;) Pozdrawiam:)

Jeżeli chcesz mieć pewność co do Twoich dni płodnych to bardzo polecam skorzystać z testów owulacyjnych. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.