Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pizzeria

JAKĄ PIZZE lubicie najbardziej??

Polecane posty

jakkolwiek nadal twierdze, ze to \'salami\', ktore daja na pizze w restauracjach (nie odpowiadam za polske) nazywa sie pepperoni ;)

Gość matea35
Najbardziej to lubię Hawajską, ale taka z szynka i ananasem bo widze ze nie wszędzie hawajska oznacza to samo A co do osobniczki o nicku konczita to czepia się zupełnie niepotrzebnie ...;) Salami a peperoni to nie to samo

no mi wlasnie o to chodzi, ze salami i peperoni to nie to samo ;) i juz zaraz ze sie czepiam ;) a co do linku, to ja wiem, ze na pizze mozna dac wszystko co dusza zapragnie, o czym zreszta wspomnialam w moim pierwszym niehlubnym poscie o peperoni. niektorzy daja na pizze nawet kukurydze, albo malutkie krewetki lub ostrygi z puszki. ja daje na pizze kielbase tarnowska. i nic ma piernik do wiatraka jeszcze raz powtarzam, ze skomentowalam komentarz dotyczacy PRAWDZIWEJ WLOSKIEJ PIZZY. nic mi do tego, co kazdy robi w zaciszu domowym. juz bardziej lopatologicznie nie moge swoich intencji wytlumaczyc, tak wiec toczyc dalej ta dyspute bedzie na zasadzie dziad o niebie baba o fiolkach. 🖐️

Gość ja ostatnio zasmakowałam
w pizzy Greckiej z serem feta

Gość yova
a ja tylko foccacie jem.. z srem nie bardzo lubie..

Gość pizze
1 z tunczykiem i krewetkami 2 frutti di mare; z małzami krewetkami tunczykiem anchovies 3 z tunczykiem salami i oliwkami

Tylko i wyłącznie hawajska...Inne jak dla mnie mogą nie istnieć:)

Gość peperoni

Gość serowa
jest :classic_cool:

Gość majua
mi najbardziej smakuje własnoręcznie zrobiona z miesem mielonym. Mój mąż potwierdza. Poza tym dobra jest z anansem i szynką czyli hawajska. mniam jutro zrobię

Gość goscia
cienkie ciasto, ale nie takie calkiem suche i kr***e jak bywaja. na wierzch mozarella, lazur i mielona wolowina. posypane swieza natka i dowolnymi ziolami oraz parmezanem. (jesli dobrze spamietalam skladniki - to moja absolutnie ulubiona ostatnio pizza z pobliskiej pizzerii. byc moze byly na niej tez czarne oliwki.) nie lubie, gdy na pizzy sa jakiekolwiek skladniki puszkowe, przetworzone, typu warzywa, owoce lub mieso z puszki. sardele moga byc wyjatkiem, bo to tylko maly dodatek smakowy. byle nie szynka, krewetki i inne "cosie" z puszek. jesli za chodzi o pomidory, to tylko w formie plasterkow, nie sosu.

Gość goscia
:D no prosze, k.r.u.c.h.e ciasto mi wykropkowali :D a druga moja ulubiona pizza to jest z serem brie, szparagami, orzechami wloskimi i plasterkami pieczarek, najlepiej takich duzych, brazowych. taka pizze czesto jadalam w pewnej fajnej knajpce typowo grzybowej, ktorej niestety juz nie ma.

Gość SW 1313
Oczywiście hawajską, szynka z pieczarkami i te z owocami morza, czyli ze skorupiakami.

Gość gość
a ja corride z Dominium, dla mnie to taka Hiszpania połączona z Włochami i wszystko się mieści na talerzu. Jak będziecie mieli okazję to spróbujcie, bo naprawdę warto, świetne połączenie smaków.

Biesiadowo, cztery sery + oscypek x podwójny ser xD jem tam z kolegami tak często ze dostajemy picie za darmo.

Gość gość
Najbardziej lubie ta która sama zrobię. Dosyć grube ciasto, sos pomidorowy, pieczarki, szynka lub kurczak, salami, pomidory, bazylia, cebula ja lubie do tego jeszcze kukurydzę a mąż papryke. Na to dużo sera. Pycha.

Gość gość
ja przeważnie zamawiam własną kompozycje i są to takie zestawy -pieczarki, ser -pieczarki, szynka, ser -pieczarki, brokuły, 4 sery -pieczarki, kiełbaska, cebulka, pomidor, kukurydza, papryka, ser

Gość gość
Dla mnie hawajska. Ostatnio zrobiłam jej mini wersję w formie pizzerinek. Znalazłam ciekawy przepis na www.bestlunch.pl i spróbowałam zrobić je z dodatkiem ananasa. Polecam przepis, sprawdza się znakomicie

Gość gość
Jeśli chodzi o restauracje z dowozem to najlepiej mi się kupuje jedzenie od Maxpizza. Głównie pizze robią, ale nie tylko. Świeże jedzenie, dodatki mają lepszej jakości, na przykład szynka czy ser to nie jest jakaś słabizna czy podróbki nafaszerowane chemią. Pełna lista pizz i innych dań jakie robią jest na www.maxipizza.pl/krakow

Gość gość
ja w zasadzie lubię wszystkie pizze z jeszburgera: https://www.jeszburger.pl Przecież jedna pizza na okrągło by się znudziła! Pozdrawiam!

Gość AmelkaMikulec
Jakoś mi się to podczas ciąży ubzdurało i tak zostało, ale uwielbiam pizzę z brokułami. Mąż w ramach przegranego zakładu i mojego widzimisię miał mi przynieść dobrą pizzę. Tak się stało, że trafił do pizzeri, która stała się naszą ulubioną - pewnie przez tę pizzę (jakby coś, MaxiPizza). Jemu ulżyło - ciężko trafić w podniebienie ciężarnej, mi ulżyło - w końcu dostałam to co chciałam :D

Gość OlkaOska
Lubie czasem zrobić domową z full szynki, sera, ananasa, papryki chili i ananasa. Ale zazwyczaj nie mam na to czasu, więc zamawiam. Mamy u nas fajną pizzerię, Maxi Pizza, skąd często mi dowożą pyszności.

Gość JaninaGoloba
Z często zamawiany to zwykle pizza z serem pleśniowym (znalazłem taką na maxi pizza). Połączenie tego wyrazistego sera z ciastem pizzy i pozostałymi składnikami jest po prostu genialny

Gość karasuper
Ja uwielbiam pizzę z ananasem. A jeśli chodzi o pizzerię to najbardziej mi pasuje chili chili pizza kraków - https://pizzaportal.pl/chili-chili-pizza/krakow/ - bardzo smaczna, szczególnie dla tych co lubią troszkę kapsaicyny :-)

Gość gość
Polecam Maxi Pizzę, lokal mają na pl Wolności, w sumie dość niedawno go otworzyli. Na stronie maxipizza.pl masz formularz do składania zamówień. To co mi się u nich podoba to naprawdę szybka dostawa, jeszcze nie miałem sytuacji żeby pizza doszła później niż w pół godziny. Znacie inną pizzerię w Łdź która tak szybko robi dowóz? Ja nie...

Gość fkinanimal
Hmmm ciężki wybór. Ja najczęściej wybieram pizzerię biesiadowo, mają duży wybór smaków, sama pizza jest duża, ogólnie rzecz biorąc - polecam - https://pizzaportal.pl/biesiadowo/

Gość gość
Ja prawie każdą z Maxipiza maja najlepsze pizze w mieście