Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddddddddddddddddddddddddd

zaparciaaaaaa

Polecane posty

Gość dddddddddddddddddddddddddddddd

zjadłam 450 g brokułów,po prostu ugotowANYch,bez masła i całej reszty,bez przypraw.pycha mam zaparcia więc trzeba się ratować,zaraz mi brzuch pęknie,czuje się taka gruba......a nie jestem,tylko te zaparcia. jak sobie radzić,gdy lekarz kazał kupić hebratę figura(żałosne)??

Gość lolkaqe
suszone sliwki, jogurt z otrebami, siemie lniane, duuuzo wody , ruch

Gość
suszone ślwiki, trochę ruchu ja jak biegałam miałam super przemianę materii, poskać powyginaj się i powinno być ok

kupiłam dziś siemie lniane w proszku, ponoć dobre na zaparcia. ja nie mam z tym problemów, kupiłam tylko na uregulowanie metabolizmu wiec niestety nie powiem Ci jak efekty...

aha i wypijaj po przebudzeniu ciepłą wodę z cytryną, mojej mamie to pomaga

Gość więcej białka
jogurty, kefirki, maślanki, chude mleczko, serek bialy wkomponuj w diete, a powinny pomóc

Gość więcej białka
A! i suszone śliwki, najlepiej na czczo

Gość Lukrecja.
Mozesz codziennie wieczorem nastawiac sobie suszone sliwki zalane wrzatkiem i rano wypijac to i zjadac sliwki. To bardzo pomaga. Jesli jest naprawde zle, to pij to rowniez wieczorem (ale musisz pamietac o wzesniejszym zalaniu, bo takie po godzinie to nic nie daja. musza troche postac) DOdatkowo jedz activie na sniadanie. Dobrze na sniadanie robic sobie np activie z ziarnami zboz, ortebami i siemieniem lnianym. KUp blonnik, na opakowaniu jest instrukcja, rewelacyjnie wspomaga prace jelit. Jesli herbatka to raczej czerwona, czysta, niz slim figura. Lepiej dziala, przynajmniej na mnie. Duzo wody, najlepiej z cytryna. wieczorem na kolacje dobrze jest jesc tarta marchewke. Dziala jak "szczotka" na jelita.

Ja propunuję morele suszone, a w cieższych stanach sok z kiszonej kapusyt.Pozdrawiam

tez mam straszne zparcia , pije ciepłą wode z cytryna od kilku dni ale jak narazie nie pomaga.... chyba zostanie mi to siemie lniane.. bo słyszałam że pomaga.... w czesniej jadłam aktivie (teraz na diecie nie moge) pomagała

Witam! Po prawie roku walki z zaparciami ulgą -dosłownie- okazało się stosowanie siemienia lnianego (nie rozdrobnionego) do jogurtu, kefiru bądź musli, około 5-6 łyżeczek. Pomagają również otręby. Stosuję od miesiąca, polecam. Pozdrawiam.

... zapomniałm, wszystkie te herbatki na zaparcia nie regulują pracy jelit tylko je wyręczają. Po odstawieniu zaparcia wracają a siemię powoduje jakby to powiedzieć --szybszy transport--, pobudza jelita.