Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akunia2

owczarek niemiecki-radosc czy utrapienie?

Polecane posty

Gość akunia2

mam owczarka.jest cudny,kochany uwielbiam go,wszystko by bylo fajnie gdyby nie wypadajaca siersc!!!!!!!!!!!!!koszmar,wlosy sa wszedzie!!!!!!!!!czy znajdzie sie ktos madry kto z tym wygral?

Gość amma*
Też mam ślicznego owczarka i niestety jest ten sam problem.:( Mam o tyle dobrze że on nie jest w domu. Musisz go czesać codziennie. Najgorzej to jest na wiosnę nieee?Ja to swojego dosłownie skubię bo szczotka nie pomaga.

Gość to cudowne psy
ale sierść jest wszedzie fakt

heh :D to i tak nic w prównaniu z goldenem:D Odkurzacz mi się zapycha z częstotliwością 2 razy w tygodniu:) Trzeba kupić dobry sprzęt - do czesania i do sprzątania i dywany, meble, ubrania pod kolor psa oraz przwyczaić się do fruwającego fura.

Gość akunia2
chomik mnie rozbawil tym ubraniem pod kolor psa,wyobrazilam sobie jak chodze w kolorach czarny podpalany!ja go szczotkuje codziennie,ale to nic nie daje.poczatkowo dawalam sie namawiac na preparaty wzmacniajace od weterynarza.wydalam majatek!nic nie pomoglo.nie dajcie sie nabierac.czy kupujecie karmy?czy sami gotujecie dla psa?napiszcie jak to u was jest.moj pies zjada wszystko,ale chetniej gotowane,uwielbia ryby.

Gość niestety t sierść
Ja swojemu daje takie tabletki na sierść AMINO BIOTYN i trochę mu mniej tego wypada.

Gość no niestety ale psu MUSI
ypadać sierść:O Nie warto go truć tabletkami itd., bo taka jest fizjologia tego psa, ze mu wypada futro i tak ma i musi być. Trzeba było wybrac inną rasę, której futro rośnie stale a nie zmienia się na zimę. Tyle, ze takie psy trzeba strzyc i czesac codziennie te dłuższ e partie futra a za psiego fryzjera płąci się od 80 do 250zł w zależności od wielkościo pas i od fryzjera. Mozna też to robić samemu,a le od razu lepiej zarezerwować sobie pół dnia. i mozna liczyć na to, ze na początku jak sie bedziemy uczyć, to moze nam być wstyd wyjść z psem na spacer:o Ale za to takim psom mniej wypada sierść. Jak dla mnie i tak głupotą jest trzymanie tak dużego psa w domu:o Nie wiem, czy wies,z se on się męczy:o Poza tym te psy najczęściej spośród wszystkich ras uciekają właścicielom. Skoro na to się nie skarżysz, to pewnie go wysterylizowałaś... Albo jest jeszcze bardzo młody.

Gość akunia
w zyciu bym psa nie wykastrowala predzej czlowieka.moj pies ma3lata.mam dom 370m ogrodu w ktorym pies sie bawi zaznaczam bawi a nie mieszka!!wielki park pod nosem gdzie chodzimy na spacery ,a kupilam go od hodowcy ktory chcial go uspic.takie gnojki tez sie zdazaja,a ty mnie zdenerwowalas/les.nie mozna niczego zakladac w ciemno.

Gość no to co ci przeszkadza że
pies linieje:o przeciez to jest NORMALNE:O Tak samo jakbyś sobie nałożyła folię na ciało, zeby ci się skóra nie złuszczała albo żeby ci paznokcie nie rosły:o Pomyśl, to nie boli.

Gość akunia
wiesz co moze ty sobie paluszki owiń tą folią moze wtedy twoje rady beda pozbawione złośliwości.swoją drogą zastanawia mnie co powoduje,że ludzie nawet w anonimowych rozmowach bywają tak niesympatyczni.nie sądzisz że szkoda życia na złośliwości? cojest tego powodem?niedowartościowanie w pracy/szkole?pewnie się nie dowiem,ale żal mi cie.życze powodzenia na każdym polu.buziaczki

no niestety ale psu MUSI - no sorry, owczarki najczęściej uciekają?? jak ty miałaś i ci uciekł to ja mu się nie dziwię ;) ;) ;) od zawsze mam owczarka w domu [już trzeciego] i wiem, jakie to wierne psy. do włosów się przyzwyczaiłam, na wiosnę i jesienią nie da się nigdzie zajrzeć, żeby nie znaleźć tam włosa, nic zjeść, żeby nie zdjąc z tego najpierw włosa ;) psiarze to rozumieją :) no i to jasne że to normalne! po co psa truć? wystarczy szczotkować dokładnie na spacerach codziennie albo i dwa razy dziennie. ma się psa, ma się obowiązki :) ja mojej gotuję kaszę i dodaję kupne mięso dla psów. pozdrawiam psiary 👄

Gość Pani Owczarka Pixela
Owczarki są genialne. Mądre, opiekuńcze, świetnie się zachowują w stosunku do dzieci. Mają powalająco mądre spojrzenie. Są energiczne. Rezolutne i rozumne. A na wypadającą sierść polecam tabletki GAMMOLEN i zostanie Ci tylko radość z posiadania owczarka. http://www.tymofarm.pl/gammolen.php Uzupełnisz mu dietę w omega 6 i omega 3. Poprawisz mu kondycję skóry i uwolnisz swoje mieszkanie od kudłów. Pozdrawiamy, Pixel i Jego Pani

Gość ffee
Godną polecenia ofertę naprawdę bardzo dobrej jakości środków pielęgnacyjnych i preparatów odżywczych przeznaczonych dla naszych czworonożnych pupilów znajdziesz pod adresem over-zoo.pl/pl/produkty/k/pielegnacja.html. Oferta obejmuje nie drażniące skóry szampony przeznaczone dla psów różnych ras i o różnych rodzajach sierści oraz suplementy z kwasami Omega dedykowane zarówno psiakom jak i kotom. Polecam!