Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam

jak przekonać chłopaka do przeprowadzki?

Polecane posty

Gość pytanie mam

może pomozecie wymyślić mi argumenty których mogłabym użyć zeby go przekonać do przeprowadzki do wawy? sytuacja jest taka: jesteśmy ze sobą ok 3,5 roku,od października studiuję w Wawie.Chłopak (4 lata starszy) zaczął studia zaoczne,z poprzednich musiał niestety zrezygnować.zanim zaczął zaoczne,miał rok przerwy-nie robił nic ani pracy ani studiów.teraz pracował 2 miesiące ale firma upadła i niestety,dalej jest bez pracy.w związku z tym zaproponowałam znalezienie pracy w wawie i dojeżdżanie co 2 tyg na zajęcia.nie ma problemu z mieszkaniem-zajmuję jeden pokoj z dziewczyną w mieszkaniu 2pokojowym,ten drugi pokoj jest pusty ale opłacony przynajmniej do konca marca.argument o większej częstotliwości widywania się też nie skutkuje.powtarzam mu że przecież zawsze może wrócic,ale żeby chociaż spróbował.skoro tam przez 1,5 roku nie znalazł pracy to może tutaj się uda.a on nie i nie. co o tym myślicie?

Gość może*
nie chce opuszczac rodzinnego miasta lub obawia się takiego wyzwania (kroku w dorosłosc), musiałby dbac o własne utrzymanie a tak pewnie wygodnie Mu mieszka się z rodzicami, którzy go wspomagaja finansowo gdy nie pracuje. Albo boi się ze straci niezaleznosc mieszkając z dziewczyną. Ty znasz go najlepiej więc po głębszym zastanowieniu sama pewnie rozstrzygniesz, jaki jest faktyczny powód takiej a nie innej Jego decyzji. Pozdrawiam

Gość pytanie mam
no,ale ma 24 lata!! w dorosłość dawno wszedł :) zapewne przyczyny są takie jak napisałaś z wyjątkiem tej niezależności :P ale właśnie jak go przekonać do zmiany decyzji?

Gość pytanie mam
dodam jeszcze że przekonywałam go że utrzymanie w wawie nie jest wcale takie drogie,właściwie tylko komunikacja miejska i jedzenie-mieszkanie ma za free...

Gość może*
to że ma 24 lata nie musi swiadczyc o tym ze jest dojrzały. Owszem jest już dorosły ale może jeszcze nie dojrzał do tej dorosłosci. Myślę że cięzko będzie go przekonac, a ranga Twoich argumentów nie będzie taka wazna, gdyz On mysli o tym co tu wykombinowac aby mi było dobrze i wygodnie. Wkazdym bądz razie nie bądz natarczywa, krok po kroczku wprowadzaj go w temat, niech zacznie częsciej Cię odwiedzac. Niech odczuje na własnej skórze jak Tobie się wiedzie, może to go zmobilizuje do zmiany zdania. Podstawowy argument już wykorzystałaś, mam tu na myśli to, ze będziecie razem, jesli to nie poskutkowało to może po prostu pozostaje ci zaakceptowac obecny stan rzeczy.

Gość pytanie mam
nie wiem czy to zaakceptuję-jego decyzja dała mi wiele do myślenia.zastanwiam się co będzie jeśli kiedyś się pobierzemy-czy on będzie w stanie utrzymać rodzinę :)

Gość stonkaaa
a jakie on ma argumenty na nie?

Gość stonkaaa
najlepiej by bylo obalic jego argumenty jesli ma jakies.

Gość pytanie mam
"on nie będzie mieszkał w Warszawie" "utrzymanie jest drogie"-bzdura "w naszym mieście też są oferty pracy"-co z tego że oferty są skoro pracy nie ma "on nie będzie dojeżdżał" czyli żadnych konkretów :-/

Gość kafeterija***
powiedziałaś mu to wszystko?

Gość pytanie mam
jasne.nie wiem co jeszcze może mu przemówić do rozumu :-/

Gość bon appeettiit
zagroź szlabanem na seks albo że go zostawisz :P

Gość z dziewczyną pod jednym
dachem można mieszkać tylko po ślubie 🖐️

Gość pytanie mam
eee,tam,po ślubie.kto by tyle czekał? :P

Gość pytanie mam
up up