Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

preety

Oczy zwierciadłem duszy?

Polecane posty

Moim problemem są ciemne podkowy pod oczami tzw \"wory\" a takze zmeczone spojrzenie. Kosmetyki nie zawsze pomogą. Ogólnie staram się wysypiać, ale podkrążone oczy mam cały czas. Może macie jakieś pomysły na zlikwidowanie worów?

Gość też mam ten problem
:-o

Słyszałam, że dobre są zimne okłady lub włozyc łyzke do lodowki a pozniej przykladac do oczu. jednak mi nie pomogło

Gość krucza
Przed snem krem i ciepły okład (to nie pomyłka). Rano żel ze świetlikiem.

Gość KaSsiEeNkaA
tez mam ale jak sie troszke opale to mniej widac:) moze sprobuj solarium:) no a poza tym to korektor albo jakis podklad...

Gość =====================
Opuchnięte powieki - Przyczyną tego stanu jest gromadzenie się wody w tkankach. Dzieje się tak z powodu przemęczenia, stresu, ale także pewnych schorzeń organizmu. Stała opuchlizna powiek wskazuje na zaburzenia związane z układem krążenia czy niewydolnością pracy nerek. Przy takim problemie należy się skonsultować z lekarzem. Chwilowo pomagają chłodne okłady żelowe, lub domowe sposoby takie jak schłodzony plaster ogórka bądź awokado nałożony na powiekę.

Gość =====================
Opuchnięcie dolnej powieki. Stan taki utrzymujący się dłużej jest efektem wyczerpania nerwowego, ale także choroby nerek i zaburzeń krążenia. Opuchlizna tworzy się na skutek zastojów limfy lub dziedzicznej skłonności do odkładania się tkanki tłuszczowej. Jest to stan, jaki da się znacznie poprawić dzięki odpowiedniej kuracji prowadzonej pod okiem lekarza, poprawie kondycji organizmu czy też uprawianiu sportu lub zażywaniu ruchu na świeżym powietrzu. Usunięcie opuchlizny pod okiem powinno nastąpić dosyć szybko.