Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diabełek od jasełek

mundurki dla nauczycieli...co myślicie ?

Polecane posty

Gość diabełek od jasełek
ja nie pamietam wyzywajaco wygladajacych nauczycielek ale za to bylo wieeele takich zaniedbanych :O bez zebow, smierdzacych potem itp :O to juz kwestia kultury osobistej a tego nie powinno zabraknac w zawodzie, w ktorym ma sie kontakt z tyloma osobami

No,właśnie mam na myśli odpowiedni strój.Jak mam powiedzieć nastolatce,że ma się nie rozbierać do szkoły jeśli ona mówi:a pani może?Kupować dziecku same barchany?Trzeba może jednak zacząć od przykładu z góry.

Gość diabełek od jasełek
jesli dziecko ma czelnosc tak powiedziec to znaczy ze zostalo zle wychowane przez rodzicow :O !!! ja nawet jak bym cos takiego pomyslala to nie mialabym odwagi tego powiedziec...i wlasnie tym sie rozni dzisiejsza mlodziez...same prawa zero obowiazkow :O

Gość y4y6y67
amita amita..... Przyklad to powinien dawac rodzic przede wszystkim. Niestety nie mozna oczekiwac,ze dzieci beda normalne, skoro maja pokurwionych rodzicow:O

Gość diabełek od jasełek
i jeszcze raz powtarzam: co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie !!! trudno zeby byle gowniara rozwnala sie z dojrzala kobieta ale podkreslam trownoczesnie ze potepiam wyzywajacy stroj nauczycielek choc sasma nie mam takich doswiadczen i obserwacji ;)

Gość jyse
Tu zreszta widze,z epani amita zazdrosci,ze nauczycielcem,ze w rozmiarze 44 wyglada lepiej od niej:O

Gość diabełek od jasełek
otoz to...moim zdaniem to co sie dzieje z obecna mlodzieza to wina przede wszystkim rodzicow i ich braku chceci do wspolpracy ze szkola i konsekwencji w wychowaniu na wywiadowki nie chodza bo szkoda czasu, nie kontroluja postepow, podwazaja zdanie nauczycieli na temat zachowania swoich dzieci...a potem tylko pretensje i wyrzuty :O

Chyba dzieci nie macie. Kiedyś do głowy nie przyszłoby mi nie założyć fartucha do szkoły.Choć były okropne.A dziś?Pokurwiona jestem,bo nie pozwalam jej chodzić z pępkiem na wierzchu?No to może faktycznie latajcie z gołymi tyłkami po ulicach,bo chyba coś Wam z elegancji umknęło.

Gość karooolinaaaa
Jestem nauczycielka i nie wyobrazam sobie,ze musialabym ubierac mundurek do pracy:O Sama wiem jak sie ma ubrac do pracy-nie nosze dekoldow po pas i spodniczek przykrywajacych tylko tylek:O Niestety nie moge tego samego powiedziec o uczennicach, ktore maja wiecej make-up\'u niz ja i z duma eksponuja piersi miseczka A wypchane pod szyja stanikiem z push-up;em:O

Gość gdas
no ale dzieci maja tylko prawa a od nauczycieli sie wymaga rodzice podurnieli do reszty :(

44 w topie i stringach na wierzchu to się nazywa brak lustra w domu.I w żadnej sytuacji nie wygląda dobrze.

ech, przepraszam bardzo, ale Pani sama zaczęła ten temat od słów \"co innego narzucać coś gówniarzerii...\" obraża Pani uczniów, a sama chciałaby być szanowana na szacunek też sobie trzeba zasłużyć (zaraz się pewnie dowiem, że mnie źle wychowano) a swoją drogą stwierdzenie o którym mówi amita wcale nie świadczy o tym, że ktoś kogoś źle wychował, tylko raczej pokazuje, że problem o którym mówię od mojego pierwsze postu w tym temacie, istnieje

Gość diabełek od jasełek
nie zapominajmy ze nauczycielki to tez kobiety z krwi i kosci i tez chcia sie podobac ;) jak kazda babka :P oczywiscie powinny znac umiar

Gość diabełek od jasełek
tak napisalam bo to jest gowniarzeria...inaczej tego zjawiska nazwac niestety

Nie,nie wymaga się tylko od nauczycieli.tylko czasem też przesadzają.I nie mówię o mundurku tylko o przyzwoitym ubiorze.

odnoszę się do pierwszych 4 postów z 2 strony tego tematu

Gość karooolinaaaa
Tak, i pani w rozmiarze 44 i stringach zdemoralizowala Twoje dziecko:O Tak, ciekawe gdzie nosi te stringi,ze tak sie rzucaja w oczy?? na spodniach?!!!

Gość diabełek od jasełek
nie negowalam tego zjawiska tylko osobiscie sie z nim nie spotkalam na szacunek trzeba zasluzyc i z tym sie zgadzam. ale szacunek za szacunek czyz nie? dlaczego nauczyciele maja szanowac tych ktorzy maja ich w dupie i nie maja zahamowan by to okazywac? bledne kolo...

Gość hyrta
a czlowiek usiluje wychowywac, wyciagac konsekwencje zlego wychowania...co z tego skoro przyjdzie rodzic i powie: to nie moja ania. ona jest taaaka grzeczna. a za plecami bedzie wieszac psy na nauczycielu razem z corcia :O

Ja swojej córce wpajam,że kobieta powinna ubierać się elegancko.Czyli w zależności od sytuacji.A szkoła to jednak szkoła.

Gość ala ma psa
ha! dziś moja dyrekcja odczytała mi artykuł o mundurkach. po przemysleniu stwierdzam co następuje: wasze dzieci stracą mnie !!!!!!!!!!! proponuję już wam zacząć płakać bowiem nauczycielką jestem dobrą, ale mundurka to nie włożę. nie będę się zrównywać z dziećmi

Gość diabełek od jasełek
zgadzam sie ;)

Gość karooolinaaaa
Niestety, "gownarzeria", bo jak inaczej nazwac dzieci/mlodziez, ktora nie ma szacunku do nauczyciela? Gdzie sa rodzice w takim razie? Nie wiem jak w innych szkolach,ale u mnie czesto rodzice wchodza jak do obory, glowa zadarta dumnie do gory i ani me ani be, nie mowiac o "dzien dobry";) Dzieci sa zepsute i duza czesc winy poniosza za to rodzice... Co do nieodpowiedniego stroju nauczycieli to przyklady sa marginalne, natomiast przyklady zlego stroju u uczniow i uczennic sa na porzadku dziennym. 7, 8 latki z pomalowanymi paznokciami chociazby...:O

Gość hyrta
otoz to...to moze byc poniekad upokarzajace dla nauczycieli...a i tak w tej pracy upokorzen im nie brakuje

Gość diabełek od jasełek
kurde ale byka strzelilam :O *gównażeria ;):P

Gość ala ma psa
chciałabym dodać, że na początku pracy (jestem dopiero na stażu) ubierałam się w kostiumiki. skończyłam z tym jak skopał mnie nadpobudliwy dzieciak. spodnie bardziej chronią, a poza tym jak ,,walczyłam" z nim będąc w butach na obcasach to prawie mnie przewrócił śmierć mundurkom !!!!!!!

Gość diabełek od jasełek
kurde zgłupiałam już z tą ortografią :P jak to dobrze ze nie jestem belfrem bo by mnie z blotem zmieszano :P:D

Nie,nie zdemoralizowała.A te stringi to pod spodniami pękającymi w szwach.Głupia ta rozmowa.Mnie razi ubiór niektórych nauczycielek.I jeśli by moje dziecko chciało się podobnie ubierać to narazie nic z tego.Tylko właśnie problem tkwi w tym,że dlaczego ona może?Jak mam jej wytłumaczyć,że to koszmarne?Przecież taka pani w jakiś sposób wpływa na jej wychowanie.I akurat nie napuszczam siebie i dziecka na nauczycieli.Tylko jak wymagać dla niej szacunku?

Gość karooolinaaaa
Pani wplywa na jej wychowanie? Wybacz, ale gdybym ja widziala kogos ze stringami pod spodniami pekajacymi w szwach to na pewno nie czerpalabym z takiej sooby inspiracji:O No chyba,z eodwrocimy role i teraz ja Ciebie oskarze,z enie nauczylas swojej corki jak powinno sie ubierac "ze smakiem";) [to jest zart oczywiscie, ale pamietac trzeba,ze nie mozna tylko zadac czegos od innych. Trzeba samemu wymagac od siebie]

Gość ala ma psa
nie wiem amita co ci poradzić. wiem tylko, że szacunek tylko w małym stopniu buduje się strojem. meritum leży gdzie indziej.