Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PutPut

Objawy ciąży

Polecane posty

Gość PutPut

Mam pytanko: wie ktoś może jak szybko od zapłodnienia mogą wystąpić pierwsze objawy ciąży? Czy to może być od razu po?

Gość PutPut
Kurcze, tak się właśnie zastanawiam... Tydzień temu chyba się czymś zatrułam i wymiotowałam, a od tamtej pory ciągle zbiera mi się ślina w ustach... Jestem jakoś ciągle lekko przymęczona i mam cały czas stan podgorączkowy. Robiłam wczoraj test i nic... A możliwe jest, że nie wykrył wczesnej ciąży? Kochaliśmy się dokładnie dzień przed moim zatruciem, był to stosunek przerywany, ale długo przed wytryskiem więc to chyba niemożliwe... Jednak z moich obliczeń tego dnia miałam owulację... Już sama nie wiem.. W sumie fajnie by było :) Tylko obawiam się, że zaczęła działać moja bujna wyobraźnia... ;) Mogłabyś mi jeszcze coś napisać o objawach?

Gość PutPut
Dodam, że dzisiaj mija 7 dzień od stosunku

Gość PutPut
up up up

Gość PutPut
Pewnie jestem jakas przewrażliwiona :( A jak u innych dziewczyn? Wypowiecie się?

Gość Asiamal
ja tez mialam podobne objawy temp., osłabienie... moze poprostu za bardzo chcemy... ja bym sie wcale nie obrazila jak by sie okazalo ze to malutka fasolka :)

ja mialam ok 2 tyg po. Bylam pewna, ze dostane okres bo brzuch i piersi bolaly mnie identycznie jak przed @.

Gość PutPut
No ja niby planuję dopiero za 1,5 roku czy 2 lata, ze względu na studia, ale tak naprawdę nie obraziłabym się gdyby, jak mówisz, urosła mi w brzuchu mała fasolka :D A nawet bym się ucieszyła... :)

Gość PutPut
Po 2 tygodniach to rzeczywiście szybko, ale te moje podejrzenia to chyba przesada ;) No chyba, że zaszłam w ciążę wcześniej tylko test zawiódł... ;) Mam teraz wrażliwe sutki, ale to pewnie od zbliżającego się okresu (28.02)... Dziewczyny, czyłyście, że jesteście w ciąży jescze przed dowiedzeniem się o niej?

Gość PutPut
A jak to jest z temperaturą? Cały czas mam powyżej 37, ale to chyba od owulacji do okresu utrzymuje się podwyższona temp., dobrze mówię? I czy któraś z Was miała ślinotok? To mnie najbardziej nurtuje...

Gość Asiamal
Ja rowniez mam dostac @ 28.02 wiec bedziemy razem czekac :) ja za wyjatkiem bolu plecow i temp. nie mam zadnych innych objawow. Jeszcze tylko kilka dni... tak sie to dluzy okropnie :) cokolwiek sie wydarzy bedzie ok :)

PutPut ja temp mialam 36,7. Planowalismy dziecko ale bylam przekonana, ze teraz nie zaszlam bo objawy jak na okres. I czekalam na okres. W dzien kiedy mialam dostac zrobilam test. i 2 kreski :) jeszcze nastepne 1,5 tyg tez cuzlam sie jak przed okresem

Gość PutPut
No właśnie, ja chyba zwariuję do tego czasu! Zastanawia mnie tylko dlaczego tak uparcie wmawiam sobie tą ciążę... Co chwilę sobie powtarzam: uspokój się, popadasz w paranoję, ale mam ogrrrromne przeczucie że to jest to... Powinnam się wybrać do psychiatry a nie do ginekologa ;)

Gość PutPut
Mysz_ka, ale staraliście się o dzidziusia, tak?

Gość Asiamal
To tak jak ja :) tylko ze my bardzo chcemy dzidziusia wiec moze to moja podswiadomosc zaczyna dzialac :) zobaczymy co bedzie :) Put put jak dlugie masz cykle??? i na kiedy przewidywalas owulacje???

Gość PutPut
U mnie jeśli chodzi o objawy to są to: niemożliwy ślinotok od tygodnia (rano miałam ssanie w żołądku, zjadłam śniadanie, a teraz znowu potwornie zbviera mi się ślina), drażliwe sutki (ale to chyba przez ten nadchodzący @), wczoraj wieczorem miałam jakiś napęczniały brzuch i ciągle mi coś po nim "jeździło" (ale może to od jedzenia), temperatura i to chore przeczucie

Gość Asiamal
nie wiem czy Cie nie urazilam. Napislalam ze my chcemy dzidziusia, Ty pewnie tez :) wiec stad to male sprostowanie :)

Gość PutPut
Ja nie mam zbyt regularnego okresu, czasem cykl trwa 31, czasem 33 czasem 32, ale tak na 6 cyklio to ze 3 będą miały 31 i wyliczyłam, że ostatni stosunek był w dni płodne i to chyba w samą owulację...

PutPut tak staralismy sie. Mies predzej bylam PEWNA ze jestem. juz widzialam u siebie wszystkie objawy. a tu okres :( a teraz kiedy bylam pewna, ze bedzie okres to ciaza. Najwazniejsze sie nie nakrecac.

Gość PutPut
A jak sprawdzałam na jakiejś stronce w jakie dni w miesiącu są najbardziej prawdopodobne do zajścia w ciążę (jeden w miesiącu) to wyszedł mi właśnie ten dzień. I nie uraziłaś mnie! :) Tak naprawdę kierując się rozumem to powinnam poczekać z dzidziusiem do skonczenia studiów, ale serduszko mówi co innego ;)

Gość PutPut
Chyba masz rację, Mysz_ka... Ludzka wyobraźnia nie zna granic... poprostu poczekam do tego okresu, zrobię jeszcze raz test i już...

putput a kiedy masz dostac @? jak nie mozesz sie doczekac to idz do laboratorium i zrob test z krwi.

Gość Chemical
Ja nie mialam zadnych wyjątkowych objawów przed zanim spóźnił mi się okres. W okolicach okresu zaczął się pobolewac brzuch i piersi, ale sądziłam że to przez zbliżającą @. Potem teścik, a jakis 1-2 tyg po spodziewanej miesiączce mdłości. Brzuch pobolewa nadal, piersi też wielkie i piekące :)

Gość Asiamal
naprawde nie kieruje sie tym ze studiujesz. Wiele moich kolezanek rodzilo na studiach i sa swietnymi mamusiami :) to sie naprawde nie liczy :) najwazniejsze co TY myslisz i co czujesz :) ja zaczelam wlasnie prace zawodowa i tez nie jest to dobry czas na dzidziusia ale nie patrze na to wiem ze chcemy dzidziusia i tylko to sie liczy :)

Gość PutPut
Mysz_ka, mam dostać 28.02. Nie wiesz ile kosztuje takie badanie? Asiamal, w sumie masz rację, ale i tak musimy dokonczyć budowę domu, bo jeszcze nie mieszkamy razem, a poza tym bardzo zależy mi na dokonczeniu tych studiów, a z drugiej strony na byciu przy dzidziusiu 24 h na dobę :)

PutPut wykrywa ciaze juz 2-3 dni po zaplodnieniu. Kosztuje ok 20 zl.

Gość PutPut
Jestem teraz na 4-tym roku i zaplanowałam, że jakbym zaszła w ciążę gdzieś w grudniu to cały nastrępny rok szkoły przechodziłabym w ciąży, gdzieś w lipcu bym się obroniła, a koło sierpnia urodziła. Cóż za ambitny plan ;) :D

Gość PutPut
I pewnie jest o wiele bardziej wiarygodny niz badanie moczu... Tylko gdzie ja je teraz zrobię... Zwykle badałam krwe w swojej przychodni, ale tam pobierają tylko we wtorki :(