Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PutPut

Objawy ciąży

Polecane posty

PutPut w ciazy nic nie mozna zaplanowac :) mi w 5 tc zaczely sie plamienia i 1,5 mies na podtrzymaniu i lezalam w lozku. Zero ruchu :( na szczescie udalo sie i teraz jest juz dobrze. Zaczynam 25 tc i maluszek wazy 700 gram i jest caly i zdrowy. Ale juz teraz nic nie planuje :)

Gość Asiamal
My takze budujemy domek :) zaczelismy niedawno prace zawodowa :) wprawdzie studia juz skonczylam ale zaczynam podyplpmowke wiem wracam do szkoly :) ale dla nas nie ma niczego wazniejszego od dzidzi :) mamy siebie wiec damy rade!

Gość PutPut
Zapomniałam dodać, że od czasu tego domniemanego zatrucia, o którym pisałam na początku, nie mam w ogóle ochoty na czekoladę, a uwierzcie mi-ja bez niej żyć nie mogę :)

Gość Asiamal
cokolwiek sie wydarzy wiem ze bedzie dobrze :) mysle ze Ty tez tak myslisz :)

Gość PutPut
Mysz_ka, a to badanie wymaga bycia na czczo? Asiamal, no w sumie masz rację, ale byt dziecku też trzeba zapewnić :) Ty masz już studia, a to jest najważniejsze :) Jak masz studia, to i pracę wcześniej czy później znajdziesz :)

Gość PutPut
Ojej, Mysz_ka, dopiero teraz zauważyłam wypowiedź o Twoich przejściach. Musiałaś się najeść nerwów, dobrze że już wszystko w porządku. To musi być piękne uczucie nosic pod serduszkiem drugie-mniejsze, co? :)

PutPut to prawda, ze to piekne uczucie. ale mnie juz meczy brzucho i tycie :) ale jeszcze 2,5 mies :) ja na ten test szlam po poludniu wiec nie ma znaczenia.

Gość PutPut
Kurczę, a może rzeczywiście pójść... Jestem taka uciążliwa, bo bardzo mi zależy żeby wiedzieć o ciąży jak najwcześniej. Nie odżywiam się zbyt dobrze-ciągle na diecie (tzn. raz jem stosunkowo mało, raz nie wytrzymuję i się nażeram-taka przeplatanka), dużo wysiłku fizycznego, min. 4 kawy dziennie i baaaaardzo dużo słodzika :(

PutPut organizm kobiety jest taki, ze nic sie nie stanie do tego czsu :) ale jak nie mozesz sie doczekac to skocz na ten test z krwi.

Gość PutPut
Powidzcie mi czy wydzielina z plemnikami wypływa tuż przed wytryskiem czy dużo wcześniej, jak to jest? Wiecie cos o tym? Juz ponad 5 lat sie tak kochamy i nic. I to nie ucieka przed samym wytryskiem, tylko dużo przed i dalej działamy w inny sposób... Przeprawszam, że mówię Wam o takich szczegółach, ale to chyba znikomy % prawdopodobieństwa i nie mogę uwierzyć, że spotkał właśnie mnie...

PutPut teoretycznie jest mozliwe zajscie bo wydostaje sie przed wytyskiem.

Gość PutPut
Wiecie co? Idę do ginekologa. I tak muszę odebrać cytologię, a odwlekam to juz chyba 4 tydzień... Wielkie dzięki za wsparcie, odezwę się później :) Mysz_ka, ucałuj ode mnie brzuszek :)

PutPut dzieki. gin i tak nie stwierdzi juz teraz czy jestes w ciazy. Lepiej zrob ten test z krwi. Powodzenia 👄

Gość prroszę o dopowiedź
Ja zrobiłam test z krwi i wyszło mi 399 beta hcg, za tydzień powtórzyłam i wyszło mi poniżej 1. Juz nie wiem co o tym myśleć... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3414620

Gość PutPut
Cześć, My_szka :) Byłam wczoraj u ginekologa, ale niestety jest na urlopie. Za to dostałam kolejny test ciążowy, ale walczę ze sobą, żeby nie zrobic go przed 28.02 Co prawda jest bardzo czuły (10mIU/mL), ale boje sie że to i tak za wcześnie. Mój plan jest taki: 27.02 rano zrobię ten test i jeszcze tego samego dnia, niezależnie od wyniku, pójdę oznaczyć to b-HCG. A propos objawów to nadal zbiera mi się ślina, wydzielam dużo białych upławów (tak dużo, że wczoraj byłam pewna, że dostałam okres!), temperatura (mierzona rano) nadal 37.04 i tyle samo też na dole...

Gość PutPut
Mała korekta: miało być Mysz_ka a nie My_szka i temp. 37.4 a nie 37.04 ;) Nie licząc braku "ę" w paru miejscach, ale to już wina nieco szwankującego klawisza ;)

Gość PutPut
Muszę Ci jeszcze powiedzieć, że nie wiem dlaczego, ale przyjęłam do świadomości, że jestem w tej ciąży i nawet nie dopuszczam myśli, że nie... W ogóle nie ma takiej opcji! Po prostu jestem w ciąży i tyle. Przeraża mnie to. Bardzo się boję, że się rozczaruję, ale nie jestem w stanie przestawić toku myślenia!

Gość lenap
Witam ! Ja zrobiłam test w ubiegły czwartek. Wyszły 2 kreski ale jedna bardzo słabo różowa. Wczoraj powtórzyłam test i druga linia znów była tylko słabo różowa. W poniedziałek idę do lekarza. Mam nadzieję, że już będzie można potwierdzic ciązę.

Gość PutPut
Co prawda nigdy nie ujrzałam 2 kreseczek, ale dużo ostatnio czytałam o opisach testów i wszędzie było napisane, że nawet lekko różowa kreseczka oznacza ciążę :) Zrób sobie jeszcze raz za tydzień, żebyś była pewna, bo podobno u 50% kobiet początkowa ciąża znika wraz z 1 okresem. Nie piszę tego, żeby Cię wystraszyć, tylko tak gdzieś wyczytałam... To chyba przez to, że zarodek się nie zagnieżdża w macicy... Bardzo Ci zazdroszkę 2 kreseczek i jeśli pragnęłaś tej ciąży to życzę rychłego potwierdzenia! :)

PutPut ja pierwszy test zrobilam pierwszego dnia kiedy miala byc miesiaczka. Wyszla 1 kreska i druga bardzo slaba. Powtorzylam test nastpnego dnia i byla juz bardziej widoczna. Do gina najlepiej isc ok 1,5-2 tyg po tym jak wyjdzie Wam test pozytywny. Bo predzej nie stwierdzi i nie zalozy karty ciazy.

Gość PutPut
Mysz_ka, co ja bym dała, żeby zobaczyć choć taką jaśniutką kreseczkę :) Jak nie zobaczę tej kreski w dniu spodziewanej @ to chyba wybiorę się do psychiatry, bo jeśli naprawdę wmówiłam sobie te wszystkie odczucia to mam ciężkie problemy ze sobą :(

PutPut uszy do gory :) ja mies przed zajsciem w ciaze tez bylam pewna, ze juz jestem. Widzialam i czulam wszystkie objawy :) nastepnego mies wyluzowalam moje schizy i odrazu sie udalo. Na pewno wszystko bedzie ok. A jesli nie w tym mies to wszystko przed Toba.

Gość PutPut
No tak, tylko przecież tak naprawdeę nie staramy się jeszcze o dzidziusia, a gdybyśmy wpadli to nie miałabym wyrzutów sumienia że stało się to tak szybko ;)

Gość serduuszko
boli mnie prawy jajnik do tego czasem pobolewa brzuch i czasem ale rzadziej kluje mnie w krzyzu do tego dochodzą upławy i moje pytanie brzmi.. czy moge być w ciąży?

Gość upupuup...
i jak putput jestes w ciązy?

Gość upupupupu
up

Gość pppppp
put jestes ?

Gość no zeszzzz
najgorsze ze nie odpowiadaja potemmmm