Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mal_a

czy moga sie mylic?

Polecane posty

Gość mal_a

14 stycznia miałam ostatni okres, teraz nie dostawałam i poszłam do lekarza, kazał mi test kupic, zrobilam i wyszly mi 2 kreski. Dał mi leki kaprogest i luteine. Bo dzien przed wizyta krwawiłam. Podejrzewa ciąże. Na drugi dzien kupilam drugi test i znowu 2 kreseczki. czy moga sie mylic? wczesniej mialam duze problemy z zajsciem w ciaze, dodam ze ostatnio od 5 dnia cyklu lekarz zalecil mi clostylbegyt (czy jak to sie tam pisze;) wiec go łykałam. czy spotkałyscie sie aby testy sie pomyliły? byłyscie w takiej sytuacji?

Gość GRATULUJE DZIDZIUSIA -

Gość mal_a
myslisz? nie chcialabym sie nakrecac nie mam zadnych objawów, nie mam mdłosci, bola mnie tylko piersi lekarz nie chcial mnie badac, bo stweirdzil ze za wczesnie, kazał przyjsc za dwa tygodnie. kusi mnie aby zrobic trzeci test:)

Gość andziuchna
Mal_a.....ja mysle ze to jednak bedzie dzidzius.Jesli tak bardzo Cie to nurtuje mozesz zrobic 3 test.....jestem w 100%przekonana ze wyjdzie tak samo.test to 99% na tak...a zrobilas ich juz 2...wie sama widzisz:-) 3 test tylko utwierdzi Cie w 100%ze to wlasnie ciaza.No i bol pieri to wlasnie jeden z pierwszych objawow.Wiec nic innego mi nie pozostalo tylko zlozyc gratulecje:-) Pozdrawiam.

Gość andziuchna
A jesli moge spytac to ktory to tydzien??

gratulacje :-) jak nie masz pewności zrób badanie krwi

Gość mal_a
jejku!!!!! chyba jedna kupie ten 3 test a tydzien z moich wyliczen to tak mniej wiecej 5:) nie chcialabym sie zawiesc, bo tak jak juz pisalam długo nie moglam zajsc w ciaze czy to po tym clostylbegycie bym zaszła? i to tak odrazu? jak myslicie?

Gość o boshe
mojej znajomej stwierdzili w 3 tyg - po sylwestrze:D i lekarz zbadał i było, więc pewnie i u ciebie będzie ok:) analizę krwi na hcg i bedziesz wiedziec

Nie trać pieniędzy na testy, kup sobie lepiej coś co lubisz, jakiś żel pod prysznic czy co tam ;p Gratuluję 🌻, (tym bardziej że lekarz podejrzewa, oni z reguły są ostrożni i nie mówią nic jeśli nie widzą). A mdłości wcale nie musisz mieć, mnie w ciąży nie zemdliło ani razu, na początku bolały mnie tylko piersi i byłam mocno zmęczona i senna po powrocie w pracy, notorycznie zasypiałam w fotelu :) Pozdrawiam

Gość mal_a
hmmmm, to dlaczego nie chcial mnie zbadac? a dał leki na podtrzymanie (z tego co wyczytalam na to one sa) moze badanie krwi faktycznie by mnie uspokoiło. Po jakim czasie od zapłodnienia wynik bylby wiarygodny? wiecie moze dzieki za odzew:)

Gość jojojojojojijijijojojo
.moze lekarz jeszcze niezobaczyl akcji serca i dlatego chce sie jeszcze powstrzymac z 100% diagnoza u mnie lekarz tez wykryl w 5 tyg.na usg ze jest pecherzyk a ze tez dlugo oczekiwalismy malenstwa to powiedzial ze mam za tydzien podejsc bo serduszko widac dopiero po 6 tyg.i wtedy moze powiedziec. ale bedzie wszystko dobrze i u ciebie.ja mam juz 3-miesiecznego synka

a wynik na bhcg we krwi jest prawie od razu i on sie podwaja kazdego dnia ciazy i sa jakies tabelki ktore mniej wiecej moga lekarzowi podpowiedziec czy jest nadal ciaza i ok ktorego tygodnia moze byc.

Gość mal_a
ale on mi nie robil ani usg ani mnie nie badał:(

mnie musial zbadac usg bo mialam miec robione badania u endokrynologa i bylo by zagrozenie jezeli bylabym w ciazy i te badania miala robione,powinien cie zbadac w sumie ,moze idz prywatnie jak masz mozliwosc,albo takie sa wymogi u ciebie:) co do lekarzy.

Gość mal_a
bylam prywatnie:) tak sobie mysle ze moze nie chcial mnie badac, bo dzien wczesniej krwawilam, juz sama nie wiem, oszaleje chyba, chcialabym juz wiedziec na 100%

moze chce odczekac po tym twoim krwawieniu,bo jesli bylas w ciazy(ale napweno jestes) i polecialo,to hormon w moczu utrzymuje sie jeszcze przez pare dni,pomomo ze ciazy nie ma.moze dlatego chce isc na pewny numer

mozesz sobie zrobic jeszcze jeden test ,ale ponoc nie sa drogie te badana na bhcg, moze sobie to badanie zrobisz bedzie bardziej wiarygodne,bo jesli jestes to te cyfry muszy byc juz dosc wysokie,a jesli beda male :( ale udalo sie wam!

Gość mal_a
tez tak mysle ze moglam byc w ciazy ale niestety juz nie jestem ile ten hormon sie utrzymuje w moczu? a badanie krwi juz by wykazalo teraz?

Tak wcześnie lekarze zwykle nie robią badań. Jeżeli to faktycznie 5 tydz ciąży, to na usg byłby widoczny jedynie pęcherzyk ciążowy, bo serduszko jest widoczne dopiero ok 7 tyg, więc zapewne dlatego dopiero wtedy kazał Ci przyjść. Jedyne co mógłby sprawdzić teraz podczas badania, to rozpulchniona macica ( to objaw ciąży ) ale skoro krwawiłaś dzień wcześniej to nie chciał Cię badać, żeby nie spowodować kolejnego krwawienia. A i tabletki na podtrzymanie zapewne z powodu krwawienia przepisał. Także nie martw się, tylko odpoczywaj, nie dźwigaj i nie forsuj się, a napewno z ciążą ( be wg mnie to pewne ) będzie wszystko w porządku :-)

badanie krwi jest prawie 100% pewne,przy naszych staraniach tez mialam robiona bhcg,bo mocz wykazywal mi ze jestem w ciyza na usg nic nie bylo widac:( i krew byla raz ok i jak mialam plamienie i mocne bole w podbrzuszu,to po nastepnym badaniu ten bhcg juz byl przez pol podzielony.i to juz wtedy wiedzialam ze musimy nadal probowac.:) te proby nie byly takie zle! teraz trzeba myslec :)

badanie krwi jest prawie 100% pewne,przy naszych staraniach tez mialam robiona bhcg,bo mocz wykazywal mi ze jestem w ciyza na usg nic nie bylo widac:( i krew byla raz ok i jak mialam plamienie i mocne bole w podbrzuszu,to po nastepnym badaniu ten bhcg juz byl przez pol podzielony.i to juz wtedy wiedzialam ze musimy nadal probowac.:) te proby nie byly takie zle!a teraz trzeba myslec :)

Gość mal_a
tez mnie bolało w podbrzuszu i teraz tez mnie boli, czasami mniej czasami wiecej, boje sie :( chyba jednak to badanie krwi. a ile dni hormon sie utrzymuje? bo biore tez pod uwage ze mojej ciazy moze juz nie byc :(

Gość mal_a
zapisalam sie do innego lekarza na usg, dzis na 20:00 ....moze sie uspokoje

Gość mal_a
5 tydzien:)))))))))) jejku ale sie ciesze